σπίτι με σκανδιναβικό στιλ
Φωτογραφία: Never Too Small
01|11|2023 11:54
SHARE
CHIC INTERIORS

Ένα κομψό σκανδιναβικό διαμέρισμα στο Παρίσι συνδυάζει μοναδικά το λευκό με το σκούρο ροζ


Ένα κομψό διαμέρισμα σκανδιναβικής αισθητικής στο Παρίσι, αποτελεί την ιδανική έμπνευση για στιλάτη διακόσμηση.

Χτισμένο το 1880, το διαμέρισμα βρίσκεται στη Μονμάρτη και είχε εγκαταλειφθεί από προηγούμενους ιδιοκτήτες.

Ο αρχιτέκτονας Nicholas Bossard ανέλαβε την ανακαίνισή του και ξεκίνησε με την αναδιαρρύθμιση του χώρου προκειμένου να δημιουργηθεί μια σκάλα και ένας χώρος στη σοφίτα παράλληλα με έναν διαχωριστικό τοίχο για να επιτρέψει μια ιδιωτική κουζίνα, η πρόσβαση στην οποία γίνεται μέσω μιας έντονα βαμμένης κίτρινης αψίδας με ενσωματωμένη αποθήκη.

Η κουζίνα είναι αρκετά ευρύχωρη για ένα διαμέρισμα αυτού του μεγέθους και περιλαμβάνει ψυγείο, πλυντήριο πιάτων, πλήρη φούρνο, λευκή εστία και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Η έξυπνη τοποθέτηση του καθρέφτη κάνει τον χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος.

Never Too Small

Το καθιστικό συγκεντρώνει πολλές από τις βασικές αρχές του σχεδιασμού μικρών κατοικιών - τα ελαφριά υλικά, στρογγυλεμένες άκρες και καθρέπτες, τα οποία συνδυάζονται για να δημιουργήσουν έναν χώρο μοιάζει πιο ευρύχωρος και ανοιχτός.

Το στοιχείο που κλέβει την παράσταση είναι το σκούρο ροζ χρώμα στον τοίχο, που συμπληρώνει ιδανικά το λευκό των τοίχων αλλά και το ανοιχτόχρωμο ξύλο.

Η σκάλα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο, διπλασιάζοντας τον εαυτό της και παρέχοντας ένα γλυπτικό σημείο ενδιαφέροντος στον χώρο του καθιστικού.


Never Too Small

Το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο βρίσκονται στον επάνω όροφο που είναι διαμορφωμένος σαν σοφίτα. Ο φωτισμός τόσο από ένα παράθυρο όσο και από έναν πρόσφατα εγκατεστημένο φεγγίτη επιτρέπει την είσοδο άφθονου φυσικού φωτός.

Το ευρύχωρο βεστιάριο που έχει δημιουργηθεί σε ένα τμήμα του τοίχου στην κρεβατοκάμαρα, προσφέρει αποθηκευτικό χώρο, ενώ κρύβει τις καμινάδες της καπνοδόχου. Τα στοιχεία σχεδιασμού δημιουργούν συνέχεια μεταξύ του επάνω και του κάτω ορόφου ενώ τα γαλαζοπράσινα πλακάκια του μπάνιου αποτελούν μια ευχάριστη σχεδιαστική έκπληξη.

Δείτε το κομψό σκανδιναβικό διαμέρισμα στην καρδιά του Παρισιού

Με πληροφορίες από το Never Too Small

SHARE