Φωτογραφία: Eurovision
Φωτογραφία: Eurovision
EUROVISION

H σκηνή της φετινής Eurovision μοιάζει με μεγάλη αγκαλιά - Δείτε πού θα διεξαχθεί ο 67ος διαγωνισμός τραγουδιού


Με τον πρώτο ημιτελικό της φετινής Eurovision να λαμβάνει χώρα σήμερα το απόγευμα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τη νέα σκηνή της διοργάνωσης, δια χειρός Yellow Studio.

Ο σχεδιασμός της σκηνής αποτελεί τεράστιο κομμάτι του ετήσιου διαγωνισμού της Eurovision, προσδίδοντας χαρακτήρα στην βραδιά και εκτοξεύοντας το glamour της διοργάνωσης.

Φέτος, το σχεδιασμό της σκηνής ανέλαβε το Νεοϋορκέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Yellow Studio, υιοθετώντας τη θεματική «Ενωμένοι Μέσω της Μουσικής».

Φωτογραφία: Sarah Louise Bennett
Φωτογραφία: Sarah Louise Bennett

Καλούμενοι να ενσωματώσουν τις έννοιες της θετικότητας και της αλληλεγγύης στον σχεδιασμό τους, οι δημιουργοί της σκηνής αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την εικόνα μιας τεράστιας αγκαλιάς ως κεντρικό concept του σχεδιασμού τους. «Το design μας θυμίζει μια μεγάλη αγκαλιά, η οποία καλωσορίζει τους ανθρώπους της Ουκρανίας με ανοιχτά χέρια» εξηγεί ο Χούλιο Χιμέντε, υπεύθυνος του Yellow Studio. «Η αρχιτεκτονική του πλατό εναγκαλιάζει τις έννοιες της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας, της κοινότητας αλλά και της τιμής». Μετά την περσινή νίκη της Ουκρανίας, η Αγγλία ανέλαβε να φιλοξενήσει φέτος τον διαγωνισμό, εκ μέρους της νικήτριας χώρας.

Οι δημιουργοί του Yellow Studio θέλησαν επίσης να αποτίσουν φόρο τιμής στην πλούσια κουλτούρα της Ουκρανίας: «Ενσωματώσαμε πολυάριθμα στοιχεία από την κουλτούρα της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων τα συμβολικά μοτίβα των κεντημάτων της χώρας αλλά και τις παραδοσιακές φορεσιές της, τις οποίες συνδυάσαμε με την πλούσια μουσική ιστορία του Λίβερπουλ» εξηγεί ο Χιμέντε. «Αποφασίσαμε πως η "φιλόξενη αγκαλιά" είναι ταιριαστή θεματική για την αισθητική του πλατό μας. Στις τρεις ημέρες του διαγωνισμού (9, 11 και 13 Μαΐου) θα τιμήσουμε πτυχές τόσο της Ουκρανικής, όσο και της Βρετανικής κουλτούρας» συμπληρώνει.

Φωτογραφία: Corinne Cumming
Φωτογραφία: Corinne Cumming

Το πρότζεκτ δεν ήταν απλή υπόθεση: Η Eurovision αποτελεί τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού στον κόσμο, σημειώνοντας τηλεθεάσεις της τάξης των 160 εκατομμυρίων -ενώ η σκηνή της διοργάνωσης καλύπτει περίπου 220 τετραγωνικά μέτρα. «Ο μεγαλειώδης σχεδιασμός της σκηνής θα επιτρέψει σε κάθε διαγωνιζόμενο να κάνει εντελώς δικό του το πλατό. Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, η σκηνή πρέπει να αλλάζει εντελώς, και να προσαρμόζεται στον κάθε καλλιτέχνη και το προσωπικό του όραμα -και όλα αυτά σε απ' ευθείας μετάδοση» εξηγεί ο Χιμέντε.

Το Yellow Studio αποτελεί ένα από τα κορυφαία αρχιτεκτονικά στούντιο παγκοσμίως όσον αφορά τον σχεδιασμό μουσικών events: Στο portfolio της εταιρίας βρίσκονται πολυάριθμες συναυλίες, διοργανώσεις και διαγωνισμοί, μεταξύ των οποίων τα MTV Music Awards και τα Βραβεία Grammy.

Ο πρώτος ημιτελικός του 67ου Διαγωνισμού της Eurovision θα λάβει χώρα απόψε στις 22:00 (ώρα Ελλάδος), με τον τελικό να λαμβάνει χώρα το Σάββατο, 13 Μαΐου.

Δείτε παρακάτω εικόνες της εντυπωσιακής σκηνής

Φωτογραφία: Eurovision
Φωτογραφία: Eurovision
Φωτογραφία: Eurovision
Φωτογραφία: Eurovision
Φωτογραφία: Eurovision
Φωτογραφία: Eurovision
SHARE