εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο

Μια μίνιμαλ εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο, ωδή στην καλοκαιρινή φινέτσα και ανεμελιά

Η μίνιμαλ εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο που αποτελεί το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο.

Η ομάδα του KM architecture studio ανέλαβε την αναδιαμόρφωση μιας υπέροχης εξοχικής κατοικίας στην Ανάβυσσο, που αποπνέει μίνιμαλ κομψότητα και καλοκαιρινή ανεμελιά.

«Η εξοχική κατοικία βρίσκεται στην Ανάβυσσο και αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Στο γραφείο μας ανατέθηκε η εσωτερική διαρρύθμιση της κατοικίας καθώς και η επιλογή και ο σχεδιασμός της επίπλωσης τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού χώρου» αναφέρει η ομάδα που ανέλαβε το πρότζεκτ.

Σκοπός του έργου είναι η αναδιαμόρφωση του ισογείου της κατοικίας και πιο συγκεκριμένα των χώρων του σαλονιού, της τραπεζαρίας και της εισόδου, καθώς και η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων. Η προσέγγιση επιδιώκει, με απλές παρεμβάσεις, να προσθέσει χαρακτήρα στην κατοικία, ο οποίος είχε χαθεί μετά την πρόσφατη ανακαίνιση. Με σεβασμό στο περιβάλλον του νησιού και τον χαρακτήρα του, οι designers έδωσαν νέα πνοή στην εξαιρετική κατοικία και απέδειξαν ότι δεν χρειάζονται πολλά στοιχεία εντυπωσιασμού για να επιτευχθεί η άρτια και άψογη αισθητική.

Η λύση που υιοθετήθηκε για το εσωτερικό ήταν ο διαχωρισμός ή ενοποίηση των λειτουργιών χρησιμοποιώντας στοιχεία επίπλωσης ή φωτισμού. Στο σαλόνι (τοποθετημένο σε κατώτερη θέση από την τραπεζαρία και την είσοδο), το σκαλί που δημιουργούσε υψομετρική διαφορά 50εκ και διαχώριζε τους χώρους, μετατράπηκε σε ένα πάγκο που αποτελεί συνέχεια του καθιστικού. Συγκεκριμένα σημεία φωτίστηκαν για να υποδείξουν το διαχωρισμό των χώρων ή να επισημάνουν λεπτομέρειες που τονίζουν τον ιδιαίτερο σχεδιασμό και τη διακριτική κομψότητα που επικρατεί σε κάθε γωνιά.

εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο
εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο

Ο εξωτερικός χώρος σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί μικρότερους χώρους διαφορετικών λειτουργίων (καθιστικό, day-bed, bbq) γύρω από την πισίνα, απολαμβάνοντας τη θέα στη θάλασσα. Οι καλοκαιρινές μέρες εδώ αποκτούν χαρακτήρα και χρώμα, με το περιβάλλον του νησιού να δημιουργεί το τέλειο φόντο για ξένοιαστες καλοκαιρινές διακοπές.

εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο

Με μια μινιμαλ διάθεση, επιλέχθηκαν φυσικά και “ζεστά” υλικά (ξύλο, ύφασμα στα έπιπλα, ύφασμα στα φωτιστικά) ώστε κάνουν αντίθεση με τις λευκές και γκρίζες αποχρώσεις των τοίχων και του δαπέδου.

εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο
εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο
εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο

Info: km architecture studio – Ελένη Κάτσαρη, Μυρτώ Ματθαίου, Φωτογραφία: Απόλλωνας Γλύκα