Η εξοχική κατοικία στην Τήνο
Η εξοχική κατοικία στην Τήνο
30|08|2021 14:50
SHARE
SUMMER IN GREECE

Ενα εξοχικό στην Τήνο με συγκλονιστική θέα συνυπάρχει αρμονικά με τη φύση


Η interior designer Γαβριέλα Πανοπούλου και ο relation manager του Αnnabel’s Club στο Λονδίνο Θανάσης Στεφανίδης αποφάσισαν πριν από περίπου δύο χρόνια να ανακατασκευάσουν μια ήδη υπάρχουσα κατοικία στην Τήνο σε ένα συγκλονιστικό εξοχικό.

«Ο πολύπλευρος χαρακτήρας της Τήνου μας μάγεψε και θέλαμε να το μοιραστούμε και με άλλους φίλους και ταξιδιώτες. Κάθε μέρα έχεις κάτι καινούργιο να ανακαλύψεις σε αυτό το όμορφο νησί. Η επιθυμία μας ήταν να σχεδιάσουμε έναν χώρο οικείο, που θα συνδυάζει τη χαλαρή καλοκαιρινή ζωή με οικογένεια και φίλους και παράλληλα θα μπορούμε να απολαμβάνουμε την ανεμπόδιστη θέα στο Αιγαίο. Να δημιουργήσουμε μια κατοικία που να συνυπάρχει αρμονικά με τη φύση» αναφέρουν οι ίδιοι.

«Στο εξωτερικό κέλυφος διατηρήσαμε πολλά στοιχεία και τις τηνιακές αναφορές όπως το βόλτο/κάμαρα, το μαρμάρινο υπέρθυρο, τις σπαστές πόρτες εισόδου και τις ξερολιθιές. Τα σπίτια στην Τήνο έχουν ένα προνόμιο να έχουν κρυφούς χώρους όπου αυτά ονομάζονται γκντούντο και χτιζόντουσαν έτσι για να αποφεύγουν να εφάπτεται το κτίριο στη γη. Αυτό το θεωρήσαμε πολύ ενδιαφέρον στοιχείο και αντί να το κρύψουμε αποφασίσαμε να το αναδείξουμε και να δημιουργήσουμε δύο εσωτερικά ανοίγματα στο σαλόνι όπου μπορείς να θαυμάσεις τον βράχο, ο οποίος φωτισμένος δίνει μια προοπτική και μια άλλη διάσταση» συμπληρώνουν.

Δείτε το εντυπωσιακό εξοχικό στην Τήνο στο iefimerida.gr.

SHARE