Τι να πετάξεις από το σπίτι σύμφωνα με το φενγκ σούι
Φωτογραφία: Shutterstock
09|11|2023 13:38
SHARE
ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: Αυτά τα αντικείμενα πρέπει να ξεφορτωθείτε από το σπίτι σας πριν έρθει ο χειμώνας -Για μεγαλύτερη καλοτυχία


Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, οι μέρες σκοτεινιάζουν και οι θερμοκρασίες πέφτουν, μένουμε περισσότερες ώρες στα σπίτια μας.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, το σπίτι γίνεται το καταφύγιό μας και υπάρχουν μερικοί βασικοί τρόποι για να ενθαρρύνουμε το θετικό τσι, την εσωτερική ροή και την άφθονη καλή ενέργεια. Ο λόγος φυσικά για το φενγκ σούι.

Τι είναι το φενγκ σούι

Το φενγκ σούι είναι η πρακτική της διευθέτησης αντικειμένων και στοιχείων μέσα σε ένα περιβάλλον ώστε να ζωτικοποιείται και να εναρμονίζεται η ροή της ενέργειας μέσα σε αυτό.

Μια αρχαία κινεζική τέχνη, το φενγκ σούι μεταφράζεται ως «ο τρόπος του ανέμου και του νερού» και έχει τις ρίζες του στο τσι, την δύναμη που κατοικεί σε κάθε ύλη.

Το τσι αποτελείται από τις αντίθετες, αδιαχώριστες δυνάμεις του γιν και του γιανγκ, και η εξισορρόπηση αυτών των στοιχείων μέσω της πρακτικής του φενγκ σούι θεωρείται ότι προσδίδει σε ένα χώρο/άνθρωπο μια θετική ενεργειακή ροή που προσκαλεί και ενθαρρύνει την ειρήνη και την ευημερία.

Πώς να εφαρμόσετε το φένγκ σούι στο σπίτι σας

Το φενγκ σούι ταξινομεί όλα τα υλικά ως ανήκοντα σε ένα από τα πέντε στοιχεία: νερό, ξύλο, φωτιά, γη και μέταλλο. Το λειτουργικό φενγκ σούι γίνεται κάτι σαν εξίσωση, προσθέτοντας, αφαιρώντας ή συνδυάζοντας αυτά τα υλικά στην υπηρεσία της ενεργειακής ροής.

Οι επαγγελματίες και οι αρχές του Φενγκ Σούι στοχεύουν να ενθαρρύνουν τη ροή του θετικού τσι, κρατώντας παράλληλα το αρνητικό μακριά από το χώρο διαβίωσης. Ενώ υπάρχει πληθώρα τρόπων για να ομορφύνετε, να καθαρίσετε και να βελτιστοποιήσετε έναν χώρο, υπάρχουν μερικά βασικά εμπόδια και συνήθειες που πρέπει καταργήσετε σήμερα.

Λάβετε υπόψη σας ότι πρόκειται μόνο για προτάσεις. Αν, για να παραφράσουμε τη Marie Kondo, ένα αντικείμενο ή μια διάταξη προκαλεί χαρά, κρατήστε το. Αν πάλι σας ευχαριστεί να διακοσμείτε το χώρο σας με τηλεοράσεις μεγάλης οθόνης, σπασμένα πιάτα, ερωτικά γράμματα από τον πρώην σας, είναι δική σας επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το φενγκ σούι αυτά είναι τα αντικείμενα που πρέπει να ξεφορτωθείτε από το σπίτι, πριν ο χειμώνας κάνει την έλευσή του.

Τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα

Μια τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα θέτει σε κίνδυνο τις δύο πρωταρχικές λειτουργίες του χώρου, τη θεραπεία του σώματος μέσω της ανάπαυσης και τη σύνδεση με τους άλλους μέσω της οικειότητας - ουσιαστικά, το να ξαπλώνεις και και να κάνεις σεξ.

Φωτογραφία: Shutterstock

Στα συν το γεγονός ότι μια κλειστή τηλεόραση λειτουργεί ως καθρέφτης, κάτι που δεν επιτρέπεται κοντά στο κρεβάτι.

«Σύμφωνα με το φενγκ σούι, η τοποθέτηση ενός καθρέφτη ακριβώς απέναντι από το κρεβάτι σας μπορεί να προκαλέσει εφιάλτες, αϋπνία και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τον ύπνο. Η πεποίθηση είναι ότι, κατά τη διάρκεια του ύπνου, η ψυχή εγκαταλείπει το σώμα και το να ξυπνάς για να δεις το είδωλό της μπορεί να είναι ανησυχητικό, οδηγώντας σε νυχτερινούς τρόμους», σημειώνει ο Martin Seeley, ειδικός στον ύπνο και διευθύνων σύμβουλος της MattressNextDay.

Κάκτος + μπονσάι

Σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι, τα φυτά με αγκάθια, προσελκύουν αρνητική ενέργεια.

Με παρόμοιο τρόπο, τα δέντρα μπονσάι δεν ενθαρρύνονται για χρήση στη διακόσμηση του σπιτιού, καθώς αντιπροσωπεύουν καχεκτική ανάπτυξη και ανεκμετάλλευτες δυνατότητες.

Προτιμήστε φυτά που δεν έχουν αιχμές, όπως τη παχίρα ή διαφορετικά το δέντρο χρήματος ή έναν πόθο.

Λούτρινα

Αν κρατάτε τα λούτρινα για να θυμάστε την παιδική σας ηλικία, δυστυχώς δεν βοηθάτε στην καλή ενέργεια του σπιτιού σας.

Η διατήρησή τους φέρνει μια ενέργεια ηρεμίας και κατ' επέκταση κατάθλιψης. Το ίδιο ισχύει και για τα ψεύτικα λουλούδια. Μπορείτε να αντισταθμίσετε την αρνητικότητα με μια πληθώρα ζωντανών φυτών.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ξεβουλώστε την αποχέτευση και φτιάξτε τη βρύση που στάζει

Τα σωστά υδραυλικά τονίζονται από τους επαγγελματίες του φενγκ σούι, καθώς τα συστήματα νερού συνδέονται με την οικονομική βιωσιμότητα.

Όπως εξηγεί η Suzanne Roynon του Interiors Therapy, «το νερό είναι σύμβολο πλούτου και αφθονίας στο φενγκ σούι, αλλά όταν διαρρέει ή στάζει, αντιπροσωπεύει την απώλεια αυτών των πολύτιμων ενεργειών. Αυτές οι φαινομενικά ακίνδυνες διαρροές μπορεί να κοστίζουν περισσότερα από τον λογαριασμό του νερού σας!».

Παρομοίως, μια φραγμένη αποχέτευση μπορεί να θεωρηθεί ως μπλοκάρισμα που εμποδίζει την υγεία και τον πλούτο να σας πλημμυρίσουν και την ενέργεια να σας διαπεράσει.

Σπασμένα αντικείμενα

Έχουμε συχνά μια παράξενη ανάγκη να κρατάμε τα σπασμένα πράγματα. Όπως είναι αναμενόμενο, αυτή η πρακτική δεν προοιωνίζεται για καλή ενέργεια.

Φωτογραφία: Shutterstock

Οι ραγισμένες κούπες, τα ραγισμένα κεραμικά και τα απομεινάρια αποτυχημένων σχέσεων θα πρέπει να πεταχτούν στα σκουπίδια για να έρθει ελπίδα και αρμονία στο σπίτι.

Τα σπασμένα ρολόγια, επίσης, έχουν ιδιαίτερα αρνητικές επιρροές, καθώς αντιπροσωπεύουν πάσης φύσεως αδιέξοδα, ακινητοποιημένες ενέργειες στην καλύτερη περίπτωση και μειωμένη διάρκεια ζωής στη χειρότερη.

SHARE