Μπουφές μίνιμαλ ποδήλατο φυτά εσωτερικού χώρου
Φωτογραφία: Studio_nahili/Instagram
SLOW LIVING

Πώς να εντάξεις με στιλ τα φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι σου


Εντυπωσιακές ιδέες από ένα μίνιμαλ διαμέρισμα στο Βερολίνο.

Το σπίτι της illustrator, interior stylist και φωτογράφου Anna Albertine Baronius είναι ένας μικρός παράδεισος για όσους λατρεύουν τα φυτά εσωτερικού χώρου και τη σοφή λιτότητα του σύγχρονου αστικού τρόπου ζωής.

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια, η οποία δημιουργεί εντυπωσιακά minimal posters για το δικό της brand studio na.hili, ζει στην καρδιά του Βερολίνου σε ένα διαμέρισμα όπου κυριαρχεί το λευκό, το ξανθό ξύλο και τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Η Anna Albertine εργάζεται από το σπίτι, σε ένα υπέροχο γραφείο με έναν μεγάλο πάγκο εργασίας τοποθετημένο στρατηγικά μπροστά από μεγάλα παράθυρα, ώστε να απολαμβάνει το φυσικό φως καθώς σχεδιάζει. 

Είναι οπαδός της φιλοσοφίας του Slow Living και αυτό αντικατοπτρίζεται σε κάθε γωνιά του διαμερίσματός της: παντού υπάρχουν όσα χρειάζεται για να χαλαρώσει και να δημιουργήσει cosy ατμόσφαιρα: κεριά, βιβλία, τσαγιέρες και φλιτζάνια, αφράτα μαξιλάρια, απαλά ριχτάρια. 

Η ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές της κάθε μέρας, όχι στο κυνήγι του ιδανικού ή στα μακροπρόθεσμα σχέδια και τους μεγάλους στόχους.

Την αναζητά στο εδώ και τώρα, στον καυτό καφέ ή το τσάι που αχνίζει στο φλιτζάνι, στη μουσική που ακούει όταν σχεδιάζει ένα καινούριο project στον υπολογιστή της, στις σελίδες ενός βιβλίου, στο άρωμα μιας σπιτικής τάρτας που ψήνεται στην κουζίνα. 

Ένα από τα πράγματα που τη χαλαρώνουν είναι η περιποίηση των φυτών. Γι’ αυτό το λόγο έχει γεμίσει το σπίτι της με πολλές γλάστρες με πλατύφυλλα, παχύφυτα, κάκτους, αναρριχώμενα.

Το πράσινο κυριαρχεί σε κάθε σημείο: πάνω στα coffee tables, στα ράφια της κουζίνας, στον μπουφέ του σαλονιού, στα περβάζια των παραθύρων. 

Χρησιμοποιεί διαφορετικά μεγέθη στις γλάστρες και τα κασπό, ώστε να δημιουργεί οπτικά ενδιαφέρουσες εναλλαγές στο ύψος, τοποθετώντας στο κέντρο το πιο ψηλό φυτό και γύρω από αυτό πιο κοντά φυτά.

Παράλληλα κόβει φύλλα ή κλαδιά και γεμίζει με αυτά μικρά ή μεγαλύτερα βάζα, ποτήρια, ακόμα και γαλατιέρες. Δεν παίζει μόνο με ψηλά φυτά σε μεγάλες γλάστρες στο δάπεδο, αλλά τοποθετεί και πιο μικρές πάνω στα έπιπλά ή σε σκαμπό και τραπεζάκια, γεμίζοντας τον minimal χώρο με μικρές καταπράσινες «οάσεις».

Αντί για κασπό σε πολλές περιπτώσεις βάζει γλάστρες μέσα σε καλάθια.

Λατρεύει τόσο την ψάθα που χρησιμοποιεί τις ψάθινες τσάντες θαλάσσης ως διακοσμητικά αξεσουάρ.

Το ποδήλατο της Anna Albertine Baronius αποτελεί εκτός από το βασικό μέσο με το οποίο κινείται παντού στο Βερολίνο και ένα εντυπωσιακό, μοντέρνο στοιχείο στη διακόσμηση του σπιτιού της. Τοποθετείται μπροστά από έναν λευκό μπουφέ που είναι γεμάτος με φυτά.

SHARE