Πώς μια γυναίκα αγόρασε σπίτι του 1€ στην Ιταλία και το έκανε παλάτι

Γυναίκα αγόρασε ερειπωμένο «σπίτι του 1 ευρώ» στη Σικελία και το μετέτρεψε σε πραγματικό παλάτι

Μια γυναίκα αποκάλυψε πώς απέκτησε ένα εγκαταλελειμένο σπίτι σε χωριό της Ιταλίας όπου μεγάλωσαν οι παππούδες της και το μετέτρεψε στο σπίτι των ονείρων της.

Η Meredith Tabbone, 43 ετών, από το Σικάγο, άκουσε ότι οι αρχές στη Σικελία έβγαζαν σε δημοπρασία εγκαταλελειμμένα σπίτια με τιμή εκκίνησης 1 ευρώ για την αναγέννηση του χωριού.

Meredith Tabbone

Το κτίριο δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό και η οροφή ήταν παχιά με αμίαντο. Οι προσφορές ξεκίνησαν από μόλις 1 ευρώ - αλλά η ίδια έριξε μια τυχαία προσφορά 4.400 λιρών - και έμαθε ότι ήταν ο επιτυχών αγοραστής μήνες αργότερα.

Η Meredith προσέλαβε μια ομάδα, για να αφαιρέσει την οροφή με περιβαλλοντικά ασφαλή τρόπο, που της κόστισε 750 ευρώ (661 λίρες). Στη συνέχεια, η γυναίκα αγόρασε το διπλανό άδειο σπίτι έναντι 27.000 λιρών - και σε διάστημα 46 μηνών και συνολικά 210.000 λιρών κατάφερε να τα ενώσει και να χτίσει ένα σπίτι 3.000 τ.μ με τέσσερα υπνοδωμάτια.

To πριν
Το μετά

Μάλιστα πλέον αποκαλεί το ακίνητο «παρατεταμένο σπίτι διακοπών», καθώς εκεί περνάει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές.

Έκτοτε, η Meredith αγόρασε δύο ξενώνες στο ίδιο χωριό για 28.000 λίρες συνολικά, καθώς και ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο για 58.000 λίρες, το οποίο μετατρέπει σε γκαλερί και καφετέρια.

Εκτιμά ότι η επένδυσή της συνολικού ύψους 230.000 λιρών στο αρχικό σπίτι του ενός ευρώ θα αξίζει 3.400.000 λίρες όταν ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες το φθινόπωρο του 2023.

Η Meredith δήλωσε στη DailyMail: «Το σπίτι ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, αλλά από πολλές απόψεις είχε γοητεία! Είχε τόσο ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, που μπορούσες πραγματικά να δεις την ιστορία να περνάει μέσα από τους τοίχους».

Ενα από τα υπνοδωμάτια πριν την ανακαίνιση
Το υπνοδωμάτιο μετά

«Όταν πρωτοείδαμε το σπίτι, ήταν 750 τ.μ, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, παράθυρα και ήταν γεμάτο αμίαντο. Στην αρχή, το σχέδιο ήταν απλώς να το μετατρέψουμε σε ένα μικρό εξοχικό. Το μετατρέψαμε, όμως, σε σπίτι των ονείρων μας.»

«Είναι πολύ μεγάλο και περίπλοκο. Υπάρχουν τέσσερα υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια, εξωτερική κουζίνα, καθιστικό και τραπεζαρία. Έχουμε επίσης εγκαταστήσει μια επάνω βεράντα, μια κάτω βεράντα, ένα σπα και ένα κελάρι κρασιών - καθώς και ένα τζάκι και έναν ξυλόφουρνο».

Πώς αποφάσισε να αγοράσει «σπίτι του 1 ευρώ» στη Σικελία

Η Meredith Tabbone γνώριζε ότι η οικογένεια του πατέρα της Michael καταγόταν από τη Σικελία. Αλλά δεν ήξερε περισσότερα μέχρι που άρχισε να ερευνά πώς να αποκτήσει την ιταλική υπηκοότητα το 2016.

Ανακάλυψε ότι ο προπάππους του, ο Fillippo Tabbone, καταγόταν από τη Sambuca di Sicilia, ένα μικρό χωριό στη Σικελία. Τον Ιανουάριο του 2019 - ένα χρόνο μετά την υποβολή αίτησης για την ιταλική υπηκοότητα - η Meredith διάβασε ένα άρθρο σχετικά με ανθρώπους που έκαναν προσφορές για σπίτια του 1 ευρώ στην Ιταλία.

H πρόσοψη του σπιτιού πριν την ανακαίνιση
Το σπίτι μετά

Από «καπρίτσιο», έκανε προσφορά για ένα «εγκαταλελειμμένο σπίτι» στη Sambuca. Έμαθε ότι το κέρδισε τον Μάιο του 2019 και ξεκίνησε έναν μήνα αργότερα τις εργασίες ανακαίνισης.

Τον Αύγουστο του 2020, αγόρασε το διπλανό σπίτι μέσω ιδιωτικής πώλησης. Με τη βοήθεια ενός αρχιτέκτονα, η Meredith μετέτρεψε το κτίριο σε εξοχική κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων.

Τοποθέτησαν πόρτες, παράθυρα και τοίχους για να μετατρέψουν το κτίριο σε σπίτι. Αγόρασε δύο ξενώνες σε κοντινή απόσταση τον Μάρτιο του 2022 και ένα άλλο άδειο κτίριο τον Μάρτιο του 2021. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2024.

Προσεχώς εισοδηματίας, η Meredith μοιράζεται τις συμβουλές της για την ανακαίνιση ενός ακινήτου στο εξωτερικό και δηλώνει: «Να έχετε υπομονή, η διαδικασία θα πάρει χρόνο, να μάθετε την τοπική γλώσσα αν μπορείτε και να το διασκεδάσετε!».