σαλόνι διακόσμηση
Φωτογραφία: H&M Home
DECO TREND

Το χρώμα στη διακόσμηση που θα βλέπουμε παντού το 2022 -Απαλό, εμπνευσμένο από τη φύση


Έχουμε πει ουκ ολίγες φορές ότι η διακόσμηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα σπίτι.

Είναι αυτή που προσδίδει ένα πιο προσωπικό στοιχείο στον χώρο μας, που είναι το καταφύγιό μας, εκεί που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Το σπίτι δεν θέλει πολλά για να γίνει cozy και όμορφο: Μερικά κομψά και λειτουργικά έπιπλα, στιλάτα και χρηστικά deco items και χρώμα.

Το χρώμα είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα σε έναν χώρο. Δίνει ζεστασιά, στιλ και προσωπικότητα.

Κάθε χρόνο βλέπουμε και ένα διαφορετικό χρώμα να γίνεται trend, το οποίο υιοθετούν οι deco lovers στα στιλάτα σπίτια τους ενώ το βλέπουμε παντού στο Ιnstagram να γίνεται viral.

Το χαλαρωτικό μπλε και τα φυσικά, γήινα χρώματα είχαν ως σήμερα την τιμητική τους αλλά, από ό,τι φαίνεται, το 2022 θα είναι η χρονιά ενός άλλου χρώματος.

Τρία brands επέλεξαν το δικό τους χρώμα για τη νέα χρονιά και συμφώνησαν ότι θα είναι το «γυαλί της θάλασσας» και το απαλό πράσινο της ελιάς.

Οι πράσινες κουζίνες είναι τάση εδώ και καιρό ενώ οι online searches για το «πράσινο χρώμα» έχουν διπλασιαστεί ήδη από το 2020.

Σύμφωνα με τους color experts, το πράσινο κερδίζει γρήγορα την εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών που βλέπουν πόσο καλά αυτό το χρώμα συμπληρώνει τα άλλα ενώ εναλλάσσεται μέσα στις εποχές με απόλυτη φυσικότητα.

Το πράσινο φέρνει το έξω μέσα και βάζει τέλος στις βαρετές αποχρώσεις του λευκού και του γκρι.

Σύμφωνα με την Sherwin Williams, το γκρι-πράσινο είναι αναζωογονητικό και πλούσιο χρώμα, που μοιάζει σοφιστικέ και διακριτικό. Το φυσικό πράσινο δίνει προτεραιότητα στην άνεση και την ηρεμία ενώ συνδέει τον εξωτερικό χώρο με τον εσωτερικό και συμβολίζει την ανάπτυξη και την προσαρμογή. Οι πλούσιοι τόνοι δημιουργούν βάθος και υφή αλλά και ισορροπία.

Το brand Behr προτείνει το πιο ελαφρύ πράσινο του γυαλιού. Είναι ένα απαλό, ασημένιο χρώμα που δίνει την αίσθηση της ηρεμίας και είναι εμπνευσμένο από την ομορφιάς της φύσης και της γης. Η απόχρωση φρεσκάρει τον χώρο όσο πρέπει ενώ σε μεταφέρει στην θάλασσα, δίνοντάς σου αισιοδοξία και ανανέωση.

Τέλος, το χρώμα της αλόης, αυτό το γκριζόπρασινο, λαδί χρώμα είναι αυτό που προσφέρει ηρεμία, ανανέωση και είναι πολυδιάστατο, σύμφωνα με την εταιρία PPG. Είναι πιο vintage και κλασσικό και πάει με όλα τα στιλ διακόσμησης.

Από ό,τι φαίνεται οι απαλές αποχρώσεις του πράσινου είναι το next big thing που θα βλέπουμε παντού του χρόνου.

SHARE