Η Lady Gaga
Η Lady Gaga στην πρεμιέρα της ταινίας «House of Gucci»/Φωτογραφία: ΑP images
VERY PERΙ

Η Pantone αποκάλυψε το χρώμα της χρονιάς για το 2022


Η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα της νέας χρονιάς και όλοι ανυπομονούμε να μάθουμε ποιο είναι αυτό.

Αφού εξέπληξε τους πάντες με την επιλογή δύο χρωμάτων αντί για ένα για το 2021, το Ultimate gray και το Illuminating, δηλαδή το απαλό γκρι και το φωτεινό παστέλ κίτρινο, η Pantone ανακοίνωσε ότι το 2022 το χρώμα της χρονιάς θα είναι το Very Peri.

To Very Peri είναι μια απόχρωση του μοβ που συνδυάζει την ηρεμία του μπλε με την ενεργητική διάθεση κόκκινου. Το χρώμα αυτό θα αφήσει το στίγμα του στη μόδα και τη διακόσμηση την χρονιά που έρχεται, σύμφωνα με την γνωστή εταιρία και ήδη έχουμε δει διάσημες προσωπικότητες να το έχουν τιμήσει στις εμφανίσεις τους, όπως είναι η Lady Gaga στην πρεμιέρα της ταινίας «Ηοuse of Gucci».

Σύμφωνα με την Pantone που βρίσκεται πίσω από τις χρωματικές παλέτες που χρησιμοποιούν όλοι οι γραφίστες και οι σχεδιαστές, το χρώμα συνδυάζει το παραδοσιακό μπλε με την «ενέργεια και τον ενθουσιασμό» που εκπέμπει το κόκκινο.

Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία δημιουργεί ένα χρώμα αντί να ανατρέξει στο αρχείο της.

Δείτε εδώ το Very Peri:

Το PANTONE 17-3938 Very Peri ενθαρρύνει τη θαρραλέα δημιουργικότητα και προωθεί τη δημιουργική έκφραση.

«Το χρώμα συμβολίζει το μέλλον» δήλωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια της Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman, η οποία τόνισε ότι ήταν πολύ σημαντικό για την κορυφαία εταιρεία χρωμάτων να βρει ένα νέο χρώμα καθώς έχουν «ένα πολύ νέο όραμα για τον κόσμο τώρα».

Σημειώνουμε επίσης ότι το χρώμα του 2020 σύμφωνα με την Pantone ήταν το Classic Blue, το έντονο μπλε της κομψότητας, της ισορροπίας, της αυτοπεποίθησης και της εξέλιξης.

SHARE