Πώς να κάνετε τη διακόσμηση pet friendly
Φωτογραφία: Shutterstock
28|03|2024 15:17
SHARE
PET

Πώς θα φτιάξετε το απόλυτα pet friendly και κομψό σπίτι -Ιδέες διακόσμησης ώστε ο χώρος να γίνει πιο φιλικός


Αποκτήσατε ένα ζωάκι και θέλετε να του προσφέρετε τα πάντα αφού πλέον έχει γίνει μέλος της οικογένειας.

Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων επιθυμούν τα ζωάκια τους να έχουν υψηλό βιοτικό επίπεδο, αναζητώντας διαρκώς ό,τι καλύτερο προκειμένου να του εξασφαλίσουν μια υγιεινή ζωή με την κατάλληλη σίτιση αλλά και με αρκετό παιχνίδι.

Οι ιδιοκτήτες θέλουν να χαρίσουν την ίδια ποιότητα και τις ίδιες ανέσεις που έχουν και οι ίδιοι με αποτέλεσμα τα ζώα συντροφιάς να αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι. Μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές τα ζωάκια είναι δυνατόν να καλύπτουν ψυχολογικές ανάγκες στους ανθρώπους, όπως παραδείγματος χάριν όταν το παιδί μιας οικογένειας ενηλικιωθεί και εγκαταλείψει το σπίτι τότε οι γονείς που μένουν πίσω θα έχουν για συντροφιά τον σκύλο ή την γάτα τους. Ακόμη το μεγάλωμα των ζώων έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά καθώς η φροντίδα που απαιτούν αναπτύσσει το αίσθημα υπευθυνότητας, αγάπης και στοργής.

Φωτογραφία/Shutterstock

Επομένως η συμπερίληψη του κατοικίδιου στις αλλαγές του σπιτιού μόνο υπερβολή δεν πρέπει να θεωρείται. Ο χνουδωτός σας φίλος σίγουρα θα νιώσει ακόμα πιο οικεία αν το περιβάλλον στο οποίο ζει είναι διαμορφωμένο με βάση τις συνήθειές του. Για παράδειγμά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος του σπιτιού σας προκειμένου να τον διευκολύνετε με το τάισμα, το παιχνίδι αλλά και με την ξεκούρασή του.

Φωτογραφία/Shutterstock

Σύμφωνα με την πλατφόρμα ανακαίνισης και σχεδίασης σπιτιών, Houzz, περισσότεροι από τρεις στους πέντε ιδιοκτήτες κατοικίδιων λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το κατοικίδιό τους όταν πρόκειται να προχωρήσουν σε ανακαίνιση. Όπως εξηγεί εκπρόσωπος της πλατφόρμας, πολλές φορές τους ζητείται να ενσωματώνουν έξυπνες γωνίες κρεβατιού, ντους για σκύλους ή έξυπνες ταΐστρες.

Σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας Ηouzz, πολλοί ιδιοκτήτες έχουν ενσωματώσει κομψούς χώρους ύπνου κατοικίδιων οι οποίοι είναι σχεδόν «κρυμμένοι». Για παράδειγμά κάτω από τις σκάλες ή στη γωνία ενός κρεβατιού. Μάλιστα πολλοί παραγγέλνουν έπιπλα για το σαλόνι τα οποία έχουν ενσωματωμένο χώρο ύπνου και για τον σκύλο τους. Φανταστείτε ο καναπές ή το κρεβάτι που θα επιλέξετε να είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να ξεκουράζεται δίπλα σας και το σκυλάκι σας.

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι χώροι ύπνου που μπορούν να ενσωματωθούν στον σχεδιασμό μιας ανακαίνισης. Το σκυλάκι σας σίγουρα θα θέλει να βγει βόλτα -ή μπορεί να έχει μάθει να βγαίνει μόνο του-, επομένως μπορεί να χρειάζεται μία έξυπνη είσοδο-έξοδο από το σπίτι.

Ακόμη αν κάνετε ανακαίνιση μπάνιου μπορείτε να φτιάξετε ένα ντους μόνο για τον σκύλο σας και να το διακοσμήσετε με τα δικά του προϊόντα περιποίησης. Επίσης μπορείτε να ενσωματώσετε στην κουζίνα σας ή στον χώρο που τρώει το ζωάκι σας από έξυπνες ταΐστρες μέχρι γατόδεντρα ή άλλες κρυψώνες ώστε να συνδυάσουν το φαγητό με το παιχνίδι.

Φωτογραφία/Shutterstock

Επομένως όταν θελήσετε να κάνετε ανακαίνιση μην ξεχάσετε να υπολογίσετε το ζωάκι σας ώστε να μπορεί νιώθει ασφάλεια αλλά και ευεξία στον καινούριο χώρο.

SHARE