Το Palazzo Monti στην Μπρέσια της Ιταλίας
Το Palazzo Monti στην Μπρέσια της Ιταλίας
11|02|2023 08:29
SHARE
INTERIOR DESIGN

Πώς ένα ιταλικό palazzo του 13ου αιώνα μεταμορφώθηκε σε pop-up ξενοδοχείο


Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Julie Cloos Mølsgaard δημιούργησε ένα pop-up ξενοδοχείο γεμάτο με ιταλικές τοιχογραφίες και μοντέρνα σκανδιναβικά έπιπλα της δανέζικης εταιρείας Vipp μέσα στο Palazzo Monti στην Μπρέσια της Ιταλίας.

Ο χώρος επανασχεδιάστηκε με τις σουίτες του ξενοδοχείου να έχουν επίκεντρο την παρουσίαση των προϊόντων Vipp. Παράλληλα η Mølsgaard πρόσθεσε μινιμαλιστικά έπιπλα και φωτισμό της Vipp στους εσωτερικούς χώρους, με στόχο να συμπληρώσει το ιστορικό κτίριο, το οποίο διαθέτει μπαρόκ πίνακες ζωγραφικής του 1750 στους τοίχους και τις οροφές του.

"Το Palazzo Monti παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα εκθέσεων τέχνης", δήλωσε ο ιδρυτής του Palazzo Monti, Edoardo Monti στο dezeen, ένα από τα κορυφαία περιοδικά design και αρχιτεκτονικής στον κόσμο.

"Για πρώτη φορά, θα φιλοξενήσουμε μια ζωντανή εγκατάσταση σε επιμέλεια του Vipp, όπου καλούμε τους επισκέπτες να κάνουν check-in στο palazzo μας", συνέχισε.

"Για το pop-up ξενοδοχείο μέσα στο Παλάτσο, η Mølsgaard είχε τη φιλοδοξία να χτίσει μια γέφυρα μεταξύ του μινιμαλισμού και της πολυτέλειας", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Vipp Kasper Egelund.

"Η Vipp και η Mølsgaard προσέγγισαν τον εσωτερικό σχεδιασμό με μια απλή και μινιμαλιστική νοοτροπία, ώστε να σέβονται και να μην ανταγωνίζονται τον πλούτο που τα περιβάλλει”.

Στο ισόγειο υπάρχει ένας συνδυασμός κουζίνας και τραπεζαρίας. Η Mølsgaard πρόσθεσε μια βιομηχανική ματ μαύρη νησίδα κουζίνας στο κέντρο του χώρου, η οποία βρίσκεται κάτω από μια περίτεχνη οροφή και πάνω από ένα πάτωμα με πράσινα πλακάκια.

Στο ισόγειο υπάρχει ένας συνδυασμός κουζίνας και τραπεζαρίας.
H μινιμαλισμός τραπεζαρία.

Μια μεγάλη σκάλα που περιβάλλεται από παστέλ τοιχογραφίες οδηγεί τους επισκέπτες στο pop-up ξενοδοχείο στον πρώτο όροφο. Μια σειρά από δωμάτια - ένας διάδρομος, ένα σαλόνι και μια κρεβατοκάμαρα - μετατράπηκαν σε μια σουίτα διακοσμημένη με έπιπλα και φωτιστικά Vipp.

Μια μεγάλη σκάλα που περιβάλλεται από παστέλ τοιχογραφίες οδηγεί τους επισκέπτες στο pop-up ξενοδοχείο στον πρώτο όροφο.
Το σαλόνι.

Τα έπιπλα στην κρεβατοκάμαρα είναι απλά και μινιμαλιστικά. Το στρώμα στο πάτωμα χωρίς πλαίσιο κρεβατιού, καθιστώντας το ζωγραφισμένο ταβάνι ύψους τριών μέτρων το κύριο σημείο εστίασης του δωματίου.

Τα έπιπλα στην κρεβατοκάμαρα είναι απλά και μινιμαλιστικά.
Το στρώμα στο πάτωμα χωρίς πλαίσιο κρεβατιού.

"Η ιδέα είναι ότι οι επισκέπτες πρέπει να επισκέπτονται και να εξερευνούν τον χώρο", δήλωσε η Mølsgaard στο Dezeen. "Όταν ξυπνάς κάτω από τις τοιχογραφίες, είναι αδύνατο να μην σκεφτείς, τι είδους ζωή πρέπει να ζούσαν σε αυτό το σπίτι;”

Σε όλο το παλάτσο, τα έργα τέχνης και οι κορνίζες είναι τοποθετημένα στο πάτωμα, ακουμπισμένα στους τοίχους, αντί να είναι κρεμασμένα.

Σε όλο το παλάτσο, τα έργα τέχνης και οι κορνίζες είναι τοποθετημένα στο πάτωμα.

"Αρχικά κρεμάσαμε πολλά έργα τέχνης στους τοίχους, αλλά αυτά έκαναν πολύ θόρυβο, οπότε αντ' αυτού αναζήτησα την καθαρότητα της ιστορίας του χώρου και ήθελα να την αφήσω να μιλήσει μέσα από τους γυμνούς τοίχους", δήλωσε η Mølsgaard.

"Όλος ο χώρος είναι ένα μεγάλο έργο τέχνης", συνέχισε. "Η σκάλα είναι ένα έργο τέχνης, οι πόρτες είναι έργα τέχνης, τα παντζούρια, οι τοίχοι και τα ταβάνια”. "Όταν περπατάς στα δωμάτια, απλά βιώνεις τόσα πολλά πράγματα που σχεδόν υπερφορτώνεσαι, οπότε υπήρχε κάτι που έπρεπε να αφαιρεθεί”.

Τα εργαστήρια καλλιτεχνών στον δεύτερο όροφο του κτιρίου έχουν θέα στην Μπρέσια, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Για να γιορτάσει το pop-up ξενοδοχείο στο Palazzo Monti, η Vipp λάνσαρε την καρέκλα Monti Edition, στην οποία ο σχεδιασμός της καρέκλας Swivel της μάρκας επικαλύπτεται με ένα ιταλικό υφαντό ύφασμα που δημιουργήθηκε από την εταιρεία υφασμάτων Torri Lana.

Το pop-up ξενοδοχείο στο Palazzo Monti ανοίγει στις 18 Απριλίου για να συμπέσει με την έκθεση επίπλων Salone del Mobile του Μιλάνου και κλείνει στις 18 Μαΐου 2023.

Οι φωτογραφίες είναι της Irina Boersma César Machado.

SHARE