Gucci Bond Street
Φωτογραφία: Gucci
06|09|2023 07:28
SHARE
BOND STREET BOUTIQUE

Μέσα στην ολοκαίνουρια μπουτίκ του οίκου Gucci στο Λονδίνο


Σε μία ακόμη κίνηση που σηματοδοτεί τη νέα εποχή του οίκου, ο οίκος Gucci αλλάζει διεύθυνση στη διάσημη Bond Street του Λονδίνου.

Εγκαταλείποντας το παλιό «σπίτι» του στο Mayfair, ο οίκος εγκαθίσταται σε ένα κομψό διατηρητέο νεοκλασικό που λειτουργούσε σαν γκαλερί τέχνης.

Παράλληλα, η παρθενική συλλογή του οίκου δια χειρός Sabato De Sarno, του Ιταλού σχεδιαστή που εργαζόταν προηγουμένως στον οίκο Valentino και ανέλαβε τα ηνία του οίκου, θα παρουσιαστεί προς τα τέλη Σεπτέμβρη στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

Αν και η νέα μπουτίκ δεν έχει σχεδιαστεί από τον De Sarno, η μίνιμαλ διακόσμησή της - ξύλινα πατώματα από παρκέ, αναπαλαιωμένες κλασικές κολώνες και μαρμάρινα τζάκια - υποδηλώνει μια απομάκρυνση από τον αστραφτερό μαξιμαλισμό του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή Alessandro Michele, ο οποίος αποχώρησε από τον οίκο τον Νοέμβριο του 2022.

μπουτίκ Gucci

Gucci

Το κομψό εσωτερικό θυμίζει παραδοσιακό παριζιάνικο σαλόνι, ενώ ο οίκος σημειώνει την επιθυμία του να αφήσει την «εξαιρετική δεξιοτεχνία» των ρούχων και των αξεσουάρ του να μιλήσει.

μπουτίκ Gucci

Gucci

Αυτή τη στιγμή στεγάζει την τελευταία, εμπνευσμένη από τα αρχεία συλλογή A/W 2023 - που σχεδιάστηκε από μια εσωτερική ομάδα και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας A/W 2023 του Μιλάνου αυτόν τον Φεβρουάριο - μια σειρά από κούκλες εκτείνονται κατά μήκος του ισογείου για να παρουσιάσουν την πολύχρωμη συλλογή της πασαρέλας, ενώ τα αξεσουάρ είναι τοποθετημένα σε κομψές γυάλινες και μεταλλικές βιτρίνες.

Στον ανώτερο ημιώροφο, οι ιστορικοί δεσμοί του οίκου με τα ταξίδια - ο Guccio Gucci ξεκίνησε την ομώνυμη μάρκα του μετά από ένα πέρασμα από το ξενοδοχείο Savoy στο Λονδίνο, όπου παρατήρησε την αυξανόμενη επιθυμία για ταξιδιωτικές βαλίτσες και μπαούλα - αναδεικνύονται σε ένα δωμάτιο που θυμίζει ένα ιστορικό σιδηροδρομικό βαγόνι. Όπως είναι φυσικό, φιλοξενεί τη συλλογή ταξιδιών Valigeria της Gucci, που περιλαμβάνει βαλίτσες, ταξιδιωτικές τσάντες και θήκες για αξεσουάρ και είδη υγιεινής, οι οποίες εδώ εκτίθενται σε ξύλινα ράφια με χαραγμένα κεφάλια λιονταριών, ένα μοτίβο που έχει εμφανιστεί σε προηγούμενες συλλογές της Gucci.

Ένας άλλος χώρος φέρει τον τίτλο "The Tudor Room", που πήρε το όνομά του από τους τοίχους του με ξύλινες επενδύσεις - κάθε μία από τις οποίες έχει αποκατασταθεί προσεκτικά από τον οίκο - και περιλαμβάνει κομμάτια από το αρχείο της Gucci στη Φλωρεντία, που καλύπτουν τη δεκαετία του 1930 έως τη δεκαετία του 1980. Το "Gucci Salon" είναι ο πρώτος τέτοιος χώρος στην Ευρώπη, μια υπηρεσία μόνο για προσκεκλημένους που θυμίζει τα παραδοσιακά σαλόνια υψηλής ραπτικής, όπου οι πελάτες μπορούν να ψωνίζουν σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο που ο οίκος λέει ότι θα είναι ειδικά επιμελημένο για κάθε επισκέπτη

μπουτίκ Gucci

Gucci

. Αντλεί έμπνευση από την "Gucci Galleria", τον χώρο που ιδρύθηκε το 1977 πάνω από το κατάστημα του Gucci στο Beverly Hills του Λος Άντζελες ("ίσως το πιο πολυτελές μέρος για να ψωνίσει κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο", όπως είχε χαρακτηριστεί τότε), στον οποίο η πρόσβαση γινόταν μέσω ενός ασανσέρ από κρύσταλλο και μπρούντζο και άνοιγε με ένα ειδικό δερμάτινο κλειδί.

μπουτίκ Gucci
Gucci
SHARE