κατάστημα Bulgari στη Σανγκάη

Το νέο κατάστημα του οίκου Bulgari στη Σαγκάη έχει πρόσοψη από ανακυκλωμένα μπουκάλια

Οι κάτοικοι της Σαγκάης που επισκέπτονται το Shangai Plaza 66, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πόλης, θα καλωσορίζονται πλέον από μια εντυπωσιακή πρόσοψη στο έντονο πράσινο του νεφρίτη.

Πρόκειται για τη νέα πρόσοψη του καταστήματος του οίκου Bulgari που επιμελήθηκε το αρχιτεκτονικό στούντιο MVRDV και είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα μπουκάλια μπύρας και σαμπάνιας.

Η επιρροή στο σχέδιο αλλά και στα χρώματα αντλήθηκε τόσο από το ιστορικό κατάστημα της Bulgari στη Ρώμη αλλά και από το κίνημα της Art Deco, και η πρόσοψη αντανακλά την πολυτέλεια και την μαξιμαλιστική αισθητική του οίκου.

Στην λογική των προηγούμενων συνεργασιών τους (αφού είναι η τρίτη φορά που το στούντιο MVRDV αναλαμβάνει project του οίκου), το κατάστημα της Σαγκάης χρησιμοποιεί ένα οπτικό μοτίβο εμπνευσμένο από τις πύλες και τα γείσα της πρώτης αυθεντικής μπουτίκ της Bulgari στη Via dei Condotti, υιοθετώντας την signature οπτική ταυτότητα που διακρίνει πλέον τα αντίστοιχα καταστήματα παγκοσμίως.

Βέβαια, η πρόσοψη του κτιρίου της Σανγκάης έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι κλειστή, χωρίς παράθυρα και ανοίγματα και το μοτίβο του γείσου χρησιμοποιείται σε πολυεπίπεδα πάνελ που σχηματίζουν ένα μοτίβο εμπνευσμένο από την art-deco.

Το art deco είναι ένα σημείο συνάντησης της Σαγκάης με τον οίκο Bulgari: η κινεζική πόλη ήταν το βασικό λιμάνι που συνέδεε την Ανατολή με τη Δύση στις αρχές του 20ού αιώνα και έτσι απέκτησε μια πλούσια παράδοση σε αυτό το αρχιτεκτονικό στιλ, ενώ η συλλογή Déco της Bulgari χαρακτήρισε τα κοσμήματά της, την ίδια περίοδο.

Επιπλέον, το πράσινο χρώμα επιλέχθηκε ως φόρος τιμής στον νεφρίτη που θεωρείται ένας από τους πιο πολύτιμους της Κίνας και ο στόχος ήταν το έντονο πράσινο να δίνει στο κτίριο μια λάμψη στο σκοτάδι.

Μάλιστα, το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν για αυτήν ανακυκλωμένα μπουκάλια, δίνει στο κτίριο έναν sustainable, σύγχρονο χαρακτήρα!

κατάστημα Bulgari στη Σανγκάη
κατάστημα Bulgari στη Σανγκάη
κατάστημα Bulgari στη Σανγκάη
κατάστημα Bulgari στη Σανγκάη
κατάστημα Bulgari στη Σανγκάη
κατάστημα Bulgari στη Σανγκάη