Σαλόνι καναπές διακόσμηση
Όλα νοικοκυρεμένα /Φωτογραφία: Shutterstock
3 ΛΕΠΤΑ

Με αυτή την καθημερινή συνήθεια θα είναι το σπίτι θα είναι πάντα τακτοποιημένο, σε μόλις 3 λεπτά


Οι δουλειές του σπιτιού μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε αγγαρείες.

Σίγουρα δεν είναι το πιο αγαπημένο μας πράγμα μέσα στο σπίτι, είναι όμως αναγκαίο κακό. Όταν τις αφήνουμε, αυτές μαζεύονται και στο τέλος είναι ακόμη πιο δύσκολο να τις κάνουμε όλες μαζί.

Ρούχα, πιάτα ή κάθε λογής αντικείμενα που αφήνουμε από δω και από κει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, με τη δικαιολογία ότι θα τα μαζέψουμε μετά, στοιβάζονται και φτάνει το Σαββατοκύριακο. Τότε, έχουμε ένα σωρό δουλειές χωρίς να ξέρουμε από που να πρωτοξεκινήσουμε.

Η cleaning editor του Apartment Therapy, Taryn Williford, έχει ένα απλό και εύκολο τρικ για ακριβώς αυτό το πρόβλημα.

Αυτή η συνήθεια, όπως την ονομάζει, παίρνει μόλις τρία λεπτά και δεν είναι τίποτα άλλο από το να μαζέψει μερικά διασκορπισμένα πράγματα και να τα επιστρέψει στη θέση τους.

σαλόνι
Unsplash/catherina-schurmann

Αυτό το «σκούπισμα της επιφάνειας», όπως το ονομάζει είναι πιο απλό από ό,τι νομίζεις: Πηγαίνει τα πιάτα και τις κούπες στον νεροχύτη, τα παπούτσια και τις κάλτσες στη θέση τους και γενικά ότι είναι out of place. Αν μερικά πράγματα δεν ανήκουν πουθενά, τα βάζει σε ένα κουτί και τα αφήνει τα στην άκρη μέχρι να τα χρειαστεί ξανά.

Τρία λεπτά είναι αρκετά για να μαζέψεις λίγα πράγματα ώστε να μην μείνουν για αργότερα. Αυτό το γρήγορο συμμάζεμα θα κάνει μεγάλη διαφορά στο τέλος της ημέρας ή της εβδομάδας.

Δοκιμάσέ το!

SHARE