Μέσα στo «χνουδωτό σπίτι» του Max Mara στο Covent Garden του Λονδίνου
Φωτογραφία: Max Mara
18|12|2023 07:00
SHARE
MAX MARA

Μέσα στo «χνουδωτό σπίτι» της Max Mara στο Covent Garden του Λονδίνου, γεμάτο αρκουδάκια


«Το αγαπημένο αρκουδάκι της μόδας όλων», έτσι περιγράφει ο ιταλικός οίκος μόδας Max Mara το Teddy Coat, ένα παλτό σχεδιασμένο από τον δημιουργικό διευθυντή Ian Griffiths, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 10α γενέθλιά του.

Εμπνευσμένο από ένα σχέδιο της δεκαετίας του 1980 που είχε ανακαλύψει ο Griffiths στο αρχείο του οίκου, το κουκουλωτό σχέδιο - με άφθονες, υπερμεγέθεις αναλογίες - παίρνει το όνομά του από το εξαιρετικά λούτρινο ύφασμα από το οποίο είναι κατασκευασμένο.

Teddy Ten: Μέσα στην «χνουδωτή κατοικία» του Max Mara

Οι εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν στις 16 Δεκεμβρίου 2023 και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί στο Τσενγκντού της Κίνας, στο Μιλάνο και στη Νέα Υόρκη, έφτασαν στο Covent Garden του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της έντονης Χριστουγεννιάτικης κίνησης, με τη λεγόμενη «χνουδωτή κατοικία», ένα καθηλωτικό pop-up που θυμίζει διαμέρισμα, με τοίχους ντυμένους με γούνινα αρκουδάκια, έπιπλα (από συσκευές κουζίνας και τραπέζι, μέχρι μικροσκοπικές λεπτομέρειες όπως ρολό νεφρίτη στο μπάνιο ή μια αρκουδάτη έκδοση ενός iPhone) και ακόμη και ένα τεράστιο αρκουδάκι που αιωρείται πάνω από το κρεβάτι.

Φωτογραφία: Max Mara

Ως εκ τούτου, παρέχει μια μαγική διαφυγή από τη φασαρία των αγορών της τελευταίας στιγμής - με «μαγικό καθρέφτη» που μεταμορφώνει τον θεατή στο δικό του «teddy alter ego» (η Max Mara λέει ότι είναι «το αγαπημένο gadget του teddy»).

Σε άλλο σημείο, μια σειρά από διαδραστικές υπηρεσίες προσφέρουν θέα σε μια φανταστική πόλη - φυσικά ντυμένη εξ ολοκλήρου με χνουδωτό ύφασμα, που ταιριάζει στο παραμυθένιο πνεύμα της εποχής.

Η Max Mara αποκαλεί τον χώρο «οικείο και μαγευτικό», δημιουργώντας τον ως μια «φανταστική» κατοικία για την απόλυτη κάτοχο του Teddy Coat - μια γυναίκα που «δεν εγκαταλείπει ποτέ τη ζεστασιά της φιλοξενίας ενός δείπνου με φίλους».

Η Max Mara λέει ότι η κατοικία είναι ανοιχτή σε όλους - ειδικά σε οικογένειες (όπως αρμόζει, για την επέτειο, ο οίκος δημιούργησε μια μικρογραφία του Teddy Coat για συντονισμό μεταξύ των γενεών).

Φωτογραφία: Max Mara

Η «χνουδωτή κατοικία» συνεχίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη, όπου ένα pop-up «Teddy Ten» άνοιξε στη συνοικία SoHo της πόλης, ταυτόχρονα με την άφιξη της εβδομάδας μόδας στην πόλη (ένα παρόμοιο pop-up στο Harrods άνοιξε τον Νοέμβριο). Η Max Mara το χαρακτήρισε ως τη «μεγάλη παγκόσμια περιπέτεια της μόδας».

Παράλληλα, ο οίκος δημιούργησε μια σειρά από κομμάτια ειδικής έκδοσης εμπνευσμένα από το Teddy Coat, τα οποία περιλαμβάνουν γάντια, ωτοασπίδες και καπέλα, καθώς και μια νέα «αστραφτερή» εκδοχή της σεζόν. Μαζί με την παιδική έκδοση, ολόκληρη η συλλογή είναι διαθέσιμη από το Harrods.

Φωτογραφία: Max Mara

Η έκθεση The Fluffy Residence του Max Mara θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 26 Δεκεμβρίου 2023 (εκτός από τις 2 Δεκεμβρίου) στην Russell Street, Covent Garden.

SHARE