To διαμέρισμα στον Χολαργό με την υπογραφή της Στέλλας Ανδρικοπούλου
To διαμέρισμα στον Χολαργό με την υπογραφή της Στέλλας Ανδρικοπούλου
INTERIOR DESIGN

Πριν και μετά: Η μεταμόρφωση ενός εγκαταλελειμμένου χώρου στον Χολαργό σε μοντέρνο διαμέρισμα


Ενα διαμέρισμα του 1987 στον Χολαργό ρήμαζε και ,όμως, αναδείχθηκε πάλι χάρη στην επέμβαση της διακοσμήτριας εσωτερικών χώρων Στέλλα Ανδρικοπούλου.

Αυτό το άνετο διαμέρισμα συνολικής επιφάνειας 103 τ.μ. αποκαταστάθηκε πλήρως, απέκτησε νέα σύγχρονη ταυτότητα και πλέον στεγάζει τις σύγχρονες ανάγκες των ιδιοκτητών του.

Σκοπός του γραφείου ήταν να ανοίξει ο χώρος και παράλληλα να αναδειχθούν τα φυσικά υλικά του διαμερίσματος, όπως η πέτρα στο πάτωμα που ένα δύσκολο και κρύο υλικό για ένα ζεστό και μοντέρνο σπίτι με πολύ χρώμα.

«Είχαμε ένα πολύ συγκεκριμένο budget και δεν θέλαμε να ξεφύγουμε. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισα, πέρα από τη διατήρηση της πέτρας στο πάτωμα, ήταν ότι το σπίτι μέσα είχε πολλές κολώνες και δοκάρια σε διαφορετικά ύψη που έπρεπε να ενσωματωθούν και να "χαθούν" στο χώρο. Αυτό το πετύχαμε με τις οροφές, τους κρυφούς φωτισμούς και τις ξύλινες κατασκευές. Η μεγαλύτερη αλλαγή και επιτυχία για μένα είναι η μπλε κουζίνα. Σε γενικές γραμμές οι πελάτες ήθελαν ένα cosy και χαρούμενο αποτέλεσμα και πιστεύω ότι τα καταφέραμε», εξηγεί η Στέλλα Ανδρικοπούλου στο bovary.

Η μεταμόρφωση του από ακατάλληλο και αποκρουστικό ερείπιο, σε ένα υπέροχο μοντέρνο διαμέρισμα είναι πραγματικά θεαματική και όσο τη βλέπετε βήμα- βήμα μέσα από τις φωτογραφίες του πριν και μετά, αντιλαμβάνεστε πως ακόμη και το χειρότερο σπίτι, μπορεί στα κατάλληλα χέρια να γίνει ένα μικρό αριστούργημα.

Το διαμέρισμα στον Χολαργό πριν το αναλάβει η Στέλλα Ανδρικοπούλου.
Η μεταμόρφωση της κουζίνας είναι εκπληκτική.

Ενα διαμέρισμα στον Χολαργό με πολύ χρώμα και μοντέρνες λεπτομέρειες

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για έναν λαμπερό χώρο που ενσωματώνει κομψά το κλασικό με το σύγχρονο. Το ξύλο έχει κυριαρχήσει, σε μια ανοιχτόχρωμη εκδοχή του, τη στιγμή που το χρώμα και η πέτρα δίνουν διάσταση κι extra glam vibe στο τελικό αποτέλεσμα.


Μια δημιουργική ανακαίνιση που λειτούργησε με πρωταγωνιστή το χρώμα.

Το σαλόνι σε μπλε γκρι απόχρωση και έναν τοίχο λευκό, υποδέχεται τους επισκέπτες.

Το μπλε, το λευκό και το γήινο χρώμα του ξύλου πρωταγωνιστούν στο σαλόνι. Η όλη ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα χάρη σε μικρές προσθήκες που έκαναν update σε ολόκληρο το αποτέλεσμα.

Μια μεγάλη κουζίνα δεσπόζει μεταξύ του σαλονιού και του χώρου εισόδου, ενώ μετατρέπεται ίσως στο πιο εντυπωσιακό highlight ολόκληρου του σπιτιού. Παράλληλα, διάφορες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα τα κρεμαστά ποτήρια και τα ποτά, δίνουν μια design πινελιά.


Κεντρικό στοιχείο του καθιστικού αποτελεί το τζάκι και ο γωνιακός καναπές.

Το υπόλοιπο σπίτι περιλαμβάνει την κρεβατοκάμαρα, ένα παιδικό δωμάτιο και ένα μπάνιο με ντους.

Το σπίτι στον Χολαργό αποτελεί μια όαση αισιοδοξίας στο κέντρο της πόλης, σχεδιασμένη για να την απολαμβάνει μια οικογένεια. Είναι ένα αστικό καταφύγιο που έχει μετατραπεί σε έναν παιχνιδιάρικο οικιακό χώρο όπου τα χρώματα προσδίδουνζεστή και φιλόξενη διάθεση και ταυτόχρονα είναι σοφιστικέ και σαγηνευτικό.

Χρώμα και στα υπνοδωμάτια.
Το παιδικό δωμάτιο
Ο χώρος του μπάνιου.
SHARE