Ενα μικρό διαμέρισμα στο Παρίσι
Ενα μικρό διαμέρισμα στο Παρίσι
04|09|2023 13:08
SHARE
DECO AND DESIGN

Αυτό το μικρό και χαριτωμένο διαμέρισμα στο Παρίσι κάνει απίστευτα έξυπνη χρήση των 44 τ.μ του


Ενα ερειπωμένο διαμέρισμα δύο δωματίων με θέα στο πάρκο Μπυτ-Σωμόν μετατράπηκε σε ένα μικρό καταφύγιο με ανοιχτή ροή που συνδυάζει φωτεινά δωμάτια με έντονα χρώματα.

Ο λόγος για ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στο Παρίσι, που είχε πολλά χωρίσματα και καμία αίσθηση χώρου, και το οποίο μετατράπηκε σε ένα σπίτι με πολυάριθμα παράθυρα που δημιουργούν γοητευτικά παιχνίδια φωτός και προσφέρουν μια υπέροχη θέα σε πάρκο. Το υπογράφουν οι Noa Peer και Flore Raimbault, οι Γάλλοι αρχιτέκτονες, επικεφαλής του γραφείου OUI, που αναγνώρισαν αμέσως τις δυνατότητες του μικρού αυτού διαμερίσματος.

Συγκεκριμένα, η διαρρύθμισή του έπρεπε να αναθεωρηθεί για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος. «Ο ιδιοκτήτης είναι ένας άνδρας γύρω στα τριάντα - ήθελε να αξιοποιήσει στο έπακρο τον ζωτικό χώρο. Δεδομένου ότι ζει μόνος του, έπρεπε να δημιουργηθεί χώρος για τις επισκέψεις της οικογένειάς του, με ένα πραγματικό κρεβάτι, όχι έναν πτυσσόμενο καναπέ. Το γούστο του είναι μάλλον μινιμαλιστικό, και έτσι έπρεπε να δώσουμε βάρος στο σαλόνι και στους ευέλικτα οργανωμένους χώρους», περιγράφουν οι αρχιτέκτονες στο γαλλικό περιοδικό ad-magazin.

Τρεις κόγχες αντικατέστησαν τον διάδρομο, την κουζίνα και τον αποθηκευτικό χώρο

Μετά από αρκετά προσχέδια, ο πελάτης επέλεξε μια πολύ απλουστευμένη κάτοψη με τρεις κόγχες, στις οποίες στεγάζονται ο χώρος εισόδου, η κουζίνα και διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι. Ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο μικρό διαμέρισμα με τους πράσινους-μπλε τοίχους και το λευκό μωσαϊκό δάπεδο. Συνολικά 25 τετραγωνικά μέτρα προορίζονται για το καθιστικό, ενώ επιπλέον υπάρχει ένα μικρό υπνοδωμάτιο και μια τραπεζαρία. Όλα βλέπουν προς τα δύο μεγάλα παράθυρα που έχουν θέα στο πάρκο. «Όταν μπαίνεις μέσα, βλέπεις αμέσως αυτό το πράσινο που ενέπνευσε το χρώμα των τοίχων στις κόγχες. Είναι σαν μια αντανάκλαση του πάρκου, ένα highlight του διαμερίσματος».

Τα φωτιστικά κάνουν βέλτιστη χρήση του μικρού διαμερίσματος

Στο πίσω μέρος του μικρού διαμερίσματος βρίσκονται το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο, τα οποία χωρίζονται από τα υπόλοιπα δωμάτια με συρόμενη πόρτα και αντιμετωπίζονται σαν μια ανοιχτή σουίτα. Η ίδια η κρεβατοκάμαρα παρέμεινε ανοιχτή, με ενσωματωμένο κρεβάτι, ως ένα είδος σύγχρονης επανερμηνείας της καμπίνας πλοίου, της οποίας η επίπλωση έχει μειωθεί στο απόλυτο ελάχιστο, αλλά ενσωματώνει αποθηκευτικό χώρο παντού, ακόμη και κάτω από το κρεβάτι και σε κόγχες ραφιών από ανοιχτόχρωμο κόντρα πλακέ. Ένα οκταγωνικό φινιστρίνι θυμίζει το έτος κατασκευής του κτιρίου - 1930 - το οποίο ταιριάζει με το δάπεδο από τεράτζο σε όλη την έκταση. Αυτό ενοποιεί και διευρύνει οπτικά τον χώρο. Παράλληλα, η κρεβατοκάμαρα συνδέεται με το μπάνιο με έναν μαύρο ματ τοίχο. Με το αυλακωτό γυαλί παρέχει ιδιωτικότητα, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει τη διέλευση του φωτός. Κάτω από το κρεβάτι ενσωματώνεται ένα αναδιπλούμενο κρεβάτι επισκεπτών, το οποίο ανοίγει στο σαλόνι και αποτελεί έτσι έναν προσωρινό ξενώνα - μία από τις πολλές έξυπνες λύσεις χώρου με μεγάλη απήχηση που σχεδίασε το OUI Studio για το μίνι αυτό διαμέρισμα.

Πάρτε εντυπώσεις από το μικρό διαμέρισμα των 44 τ.μ.

Φωτογραφία: BCDF studio
Φωτογραφία: BCDF studio
Φωτογραφία: BCDF studio
Φωτογραφία: BCDF studio
Φωτογραφία: BCDF studio
SHARE