Εμπνευστείτε από αυτό το μικροσκοπικό σπίτι που σχεδίασε και κατασκεύασε μια single μητέρα
Εμπνευστείτε από αυτό το μικροσκοπικό σπίτι που σχεδίασε και κατασκεύασε μια single μητέρα
08|11|2023 15:38
SHARE
DESIGN

Μητέρα σχεδίασε και κατασκεύασε μόνη της ένα μικροσκοπικό σπίτι 32 τ.μ -Πολύ λειτουργικό, δεν του λείπει τίποτα


Η Shalina Kell είναι γραφίστρια και τώρα μπορεί να προσθέσει στο βιογραφικό της και την ιδιότητα του «πολιτικού μηχανικού μικροσκοπικών σπιτιών».

Είναι single μητέρα και μένει με την έφηβη κόρη της σε ένα υπέροχο, γεμάτο φως μικροσκοπικό σπίτι 32 τ.μ. στο Σακραμέντο, το οποίο έχτισε και σχεδίασε η ίδια.

Μόλις πριν από λίγα χρόνια, νοίκιαζε ένα σπίτι στην Καλιφόρνια αλλά ένιωθε πιεσμένη με τις οικονομικές υποχρεώσεις. «Τα ενοίκια ανέβαιναν και ανέβαιναν», εξηγεί στο Dwell, ένα περιοδικό για την αρχιτεκτονική και το design. «Πραγματικά, πάντα ονειρευόμουν να χτίσω το δικό μου σπίτι, και έτσι όταν έπεσα πάνω στο κίνημα των μικροσκοπικών σπιτιών, όλα μου έκαναν κλικ».

Ενα μικροσκοπικό σπίτι που δεν του λείπει τίποτα

Η Kell πήρε ιδέες για το σπίτι της από το Pinterest, ωστόσο επηρεάστηκε επίσης από τον εργολάβο πατέρα της - και ονειρευόταν να χτίσει το δικό της σπίτι από μικρό κορίτσι, τότε που η ιδέα της για το τέλειο σπιτάκι περιελάμβανε τοίχους από καρφιά, μόνωση, ηλεκτρικό ρεύμα, παράθυρα και μια «πόρτα με κλειδαριά».

Όταν τελικά ήρθε η ώρα, η Kell είχε την τύχη να έχει πρόσβαση στα εργαλεία και σε οικόπεδο του πατέρα της. Ξεκίνησε το έργο της τον Ιούνιο του 2015 και τον Ιούλιο του 2017, μητέρα και κόρη είχαν μετακομίσει στο μικροσκοπικό σπίτι των ονείρων τους.

«Μου άρεσε η πρόκληση του σχεδιασμού ενός πλήρως λειτουργικού σπιτιού μόλις 32 τ.μ. Ήξερα ότι ήθελα να συμπεριλάβω όλους τους βασικούς χώρους διαβίωσης που θα βρίσκατε σε ένα συμβατικό σπίτι: κουζίνα, σαλόνι, μπάνιο, δύο υπνοδωμάτια, χώρο πλυντηρίου και αποθηκευτικούς χώρους», εξηγεί η Kell.

Δεν ήθελε, όμως, το σπίτι να μοιάζει μικρό, γι' αυτό έχτισε ψηλά ταβάνια στον κύριο χώρο του καθιστικού. Η σκάλα στα δεξιά οδηγεί στη σοφίτα που χρησιμεύει ως δωμάτιο της κόρης της. Έφτιαξε ακόμη αποθηκευτικούς χώρους στη σκάλα.

Η Kell σημειώνει επίσης ότι δεν ήταν ακριβώς ο κατάλληλος άνθρωπος για να ζήσει σε ένα μικροσκοπικό σπίτι, καθώς είχε πολλά πράγματα. Αλλά υιοθέτησε τη φιλοσοφία της Mari Kondo. «Είχαμε πολλά πράγματα και ο περιορισμός τους πήρε αρκετό χρόνο και ψυχική ενέργεια. Ποτέ δεν είχα την πρόθεση να γίνω οπαδός του μίνιμαλ, αλλά έπρεπε απλά να αφήσω οτιδήποτε δεν μου έδινε χαρά ή που δεν χρησιμοποιούσα».

Μάλιστα βρήκε συσκευές που ταίριαζαν απόλυτα στον μικρό της χώρο: ένα πλυντήριο πιάτων, μια κουζίνα και ένα ψυγείο που είναι περίπου ένα μέτρο μικρότερο από ένα κανονικού μεγέθους.

SHARE