διακόσμηση σαλονιού
Φωτογραφία: H&M Home
INTERIOR DESIGN

Η τάση στη διακόσμηση που εμπνέεται από τη μόδα και κάνει τον χώρο να δείχνει chic και πολυτελές


Στη μόδα, η μονοχρωμία είναι ένας εύκολος τρόπος να κάνεις statement και να ξεχωρίσεις με το ντύσιμό σου. Η νέα τάση στο interior design εμπνέεται από τη γοητεία του monochromatic chic.

Όταν μιλάμε για μονοχρωμία στη μόδα εννοούμε ένα total look στο ίδιο ακριβώς χρώμα ή ακόμα και σε διαφορετική απόχρωση, με τις πιο κομψές στον κόσμο να την προτιμούν στις street style ή επίσημες εμφανίσεις τους. Διαχρονικά chic, τα μονοχρωματικά σύνολα εμπνέουν τις fashion lovers κάτι που φαίνεται να ισχύει και για τους οπαδούς του design, αφού όλο και περισσότεροι επιλέγουν μια συγκεκριμένη παλέτα με λίγες έως και ελάχιστες διαφοροποιήσεις για να διακοσμήσουν τον χώρο τους.

Ένας από τους λόγους που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές το συγκεκριμένο trend στο interior design είναι το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά versatile, καθώς μπορεί να είναι μίνιμαλ αλλά και μαξιμαλιστικό, απόλυτα δημιουργικό, επιτρέποντας παράλληλα στον ένοικο να εκφράσει την προσωπικότητά του στις λεπτομέρειες. Όπως ακριβώς και στη μόδα, έτσι και στη διακόσμηση η μονοχρωμία θα κάνει τον χώρο σας να δείχνει πολυτελές και expensive, αλλά και πιο μεγάλος.

Φυσικά, όταν μιλάμε για μονοχρωμία στη διακόσμηση δεν χρειάζεται να το παίρνουμε τόσο κυριολεκτικά -για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να καλύψετε το παρκέ σας ή να ξαναβάψετε τους τοίχους τους. Μπορείτε να διαλέξετε ίδιο χρώμα στα έπιπλα και τα διακοσμητικά και τις κουρτίνες, παίζοντας με τις αποχρώσεις (κυπαρισσί, σμαραγδί, φυστικί κ.ο.κ.). Μην προσπαθείτε όλα τα στοιχεία της διακόσμησης να είναι ολόιδια, καθώς ο προσωπικός σας χώρος θα χάσει τη ζεστασιά και το coziness που χρειάζεται ώστε να είναι ξεκούραστο και θα δείχνει πολύ αυστηρό.

Επίσης, μπορείτε να «σπάσετε» τη μονοχρωμία με κάποιες ιδιαίτερες πινελιές που θα κάνουν αντίθεση -για παράδειγμα μια κόκκινη λεπτομέρεια σε ένα δωμάτιο που κυριαρχεί το μπλε.

Μονοχρωμία: Η τάση στη διακόσμηση που εμπνέεται από τη μόδα

Η interior designer Kelsey Sundberg μίλησε στο The Zoe Report για το πώς να υιοθετήσετε την τάση στον χώρο σας. Η ίδια τόνισε ότι πρέπει να δίνετε μεγάλη σημασία στις υφές που επιλέγετε στη διακόσμησή σας, ώστε ο χώρος να αποκτήσει ενδιαφέρον και να μην καταλήξει να είναι μονότονος. Συνδυάζοντας για παράδειγμα δέρμα και βελούδο, βαμβακερά υφάσματα και raffia, όλα σε παρόμοιες αποχρώσεις θα κάνει το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό σας πιο εντυπωσιακό.

Υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για κάθε χώρο του σπιτιού. Η Sanderg προτείνει κάτι ζεστό και inviting -όπως το μπλε ή το πράσινο- και για την κουζίνα κάτι φωτεινό και λαμπερό, ώστε να μας ξυπνά τα πρωινά.

SHARE