Φωτογραφία: Unsplash/ amiraaboalnaga

Μικρό μπάνιο: 4 μυστικά από την ΙΚΕΑ για να το βάλεις σε τάξη -Τέλος το χάος

Αν το μπάνιο σας είναι μικρό, τότε έχουμε τις λύσεις ώστε να δημιουργήσετε χώρο, εκεί που δεν υπάρχει.

Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο και, ακόμη και το πιο μικρό μπάνιο μπορεί να γίνει πρακτικό. Παντού υπάρχουν ανεκμετάλλευτοι χώροι, ακόμη και στους χώρους με τα λιγότερα τετραγωνικά, το μόνο που χρειάζεται είναι οργάνωση και μια πιο έξυπνη και προσεκτική ματιά.

Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Mia, δίνει μέσα από την ΙΚΕΑ τις καλύτερες συμβουλές για να εκμεταλλευτείτε και το τελευταίο ντουλάπι του μικρού σας μπάνιου και ξεκινώντας, μάς συμβουλεύει να χρησιμοποιούμε ακόμη και το ύψος του μπάνιου μας.

Μικρό μπάνιο: 4 μυστικά για να δημιουργήσεις χώρο εκεί που δεν υπάρχει

Μπορεί το μπάνιο να είναι μικρό αλλά ίσως να έχει ύψος επομένως, η συμβουλή της Mia είναι να χρησιμοποιείτε πραγματικά το ύψος του δωματίου, δηλαδή με ράφια ή και ντουλάπια μέχρι το ταβάνι.

ΙΚΕΑ

Ακόμη και ο χώρος ανάμεσα από τα ντουλάπια, ή μέσα σε αυτά μπορεί να φανεί χρήσιμος. Εξοικονομήστε χώρο για παράδειγμα τοποθετώντας ένα καλάθι ρούχων στο κενό αυτό ή ένα κουτί με χρήσιμες συσκευές όπως το πιστολάκι μαλλιών.

ΙΚΕΑ

Η οργάνωση των συρταριών είναι το Α και το Ω, όταν το μπάνιο είναι μικρό άλλωστε η ακαταστασία γίνεται ακόμα πιο δυσάρεστη. Τοποθετώντας μικρά κουτιά στο συρτάρι σου θα έχεις την οργάνωση που χρειάζεσαι ενώ δεν θα χάνεις όσα «χάνονται» στο χάος.

ΙΚΕΑ

Αν πάλι δεν έχετε χώρο για ντουλάπια, η συμβουλή της Mia είναι να χρησιμοποιείτε τους τοίχους και τα στενά σημεία προς όφελός σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε κρεμάστρες για πετσέτες και ράγια. Οι γάντζοι και οι κρεμάστρες είναι επίσης ιδανικοί για πετσέτες μπάνιου και μπορούν να στερεωθούν σχεδόν παντού.

ΙΚΕΑ