διακόσμηση H&M home
Φωτογραφία: H&M Home
H&M HOME

Το μυστικό για μια απόλυτα αρμονική διακόσμηση σύμφωνα με τα H&M Home (και για να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος)


Σύμφωνα με το H&M Home το μυστικό για ένα αρμονικό αποτέλεσμα στη διακόσμηση του σπιτιού σας είναι αρκετά απλό και αποτελεί την απόλυτη τάση του interior design.

Με την αρμονία στη ζωή μας να είναι πλέον περισσότερο απαραίτητη από ποτέ, είναι σημαντικό το σπίτι στο οποίο ζούμε να μας χαλαρώνει και να μας ξεκουράζει. Πρέπει να απολαμβάνουμε την ατμόσφαιρα που αποπνέει, να νιώθουμε άνετα και όχι στρεσαρισμένοι. Ένα από τα μυστικά για να πετύχουμε την πολυπόθητη αυτή χαλάρωση είναι η διακόσμηση.

Σύμφωνα λοιπόν με την Η&Μ Home -αλλά και τους πιο ψαγμένους deco lovers, που δεν σταματούν ποτέ να αναζητούν την έμπνευση- το απόλυτο τρικ για να δημιουργήσει κανείς ένα αρμονικό αποτέλεσμα στη διακόσμηση της κατοικίας του είναι το μονοχρωματικό στιλ.

Όταν λέμε μονοχρωματικό, δεν εννοούμε αυστηρά ένα και μόνο χρώμα, αλλά διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, ώστε ο χώρος να μην είναι βαρετός και μονότονος, αλλά ενδιαφέρων και στιλάτος. Οι διακοσμητές επιτρέπουν να «σπάσετε» τη μονοτονία με λεπτομέρειες σε δύο ακόμα χρώματα (τα οποία να ταιριάζουν φυσικά μεταξύ τους) -όπως το χρυσό και το λευκό σε ένα δωμάτιο όπου κυριαρχεί το μπλε ή το μαύρο και το κίτρινο σε ένα δωμάτιο που υμνεί το γκρι. Φυσικά, το ασπρόμαυρο με λεπτομέρειες του κόκκινου αποτελεί μια διαχρονικά chic επιλογή. Προσοχή, να μην υπάρχουν πάνω από τρία χρώματα συνολικά σε ένα δωμάτιο.

Επίσης, οι διαφορετικές υφές και τα prints επίσης προσδίδουν μια διακριτική ποικιλία στο μονοχρωματικό interior design, καθώς χαρίζουν διάσταση και γεωμετρία σε ένα δωμάτιο, ανάλογα και με το πώς πέφτει το φως επάνω τους. Προσθέστε χαλιά, ριχτάρια και μαξιλάρια για να κάνετε τη διακόσμησή σας να φαίνεται πιο πλούσια.

Οι ειδικοί προτείνουν να ξεκινήσετε να «χτίζετε» το μονοχρωματικό σας look από κάτω προς τα πάνω. Δηλαδή από το πάτωμα ή το χαλί σας, να συνεχίσετε με τους καναπέδες και τα καθίσματα και ύστερα να προχωρήσετε στα υπόλοιπα έπιπλα, τα διακοσμητικά αντικείμενα και ύστερα στα φωτιστικά. Έτσι, θα μείνετε πιστοί στο ύφος και λιγοστεύει ο κίνδυνος να κάνετε λάθος επιλογές.

Μάλιστα, καθώς το μονοχρωματικό στιλ θα κάνει τον χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος, οι διακεκριμένοι interior designers το προτείνουν ειδικά για τα μικρά σπίτια.

SHARE