σπίτι στη Νέα Υόρκη
Φωτογραφία: Instagram/@hattiekolp
13|09|2023 14:41
SHARE
NEW YORK

Το πολυτελές και στιλάτο σπίτι μιας 30χρονης στο Upper West Side είναι βγαλμένο από όνειρο -Και το ενοίκιό του επίσης


Με λευκούς τοίχους, έπιπλα στο χρώμα της κρέμας και εντυπωσιακούς πολυελαίους, το σπίτι της Hattie Kolp μοιάζει βγαλμένο από όνειρο.

Μάλιστα, η πολυτέλεια της διακόσμησης είναι αντίστοιχη της τοποθεσίας του -το σπίτι βρίσκεται στο Upper West Side, μία από τις πιο ακριβές και posh συνοικίες στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Το εν λόγω σπίτι είναι το πατρικό της Kolp -εκεί μεγάλωσε με τους γονείς της και όπου το μπαλέτο, η όπερα, οι εκθέσεις τέχνης και οι παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ βρίσκονταν μόλις μερικά τετράγωνα, ένα τρένο ή ένα ταξί μακριά. Όπως λέει, «το Σέντραλ Παρκ ήταν ουσιαστικά η πίσω αυλή μου».

Έτσι, έχοντας σπουδάσει για τέσσερα χρόνια στο Λος Άντζελες και χωρίς να έχει ήδη βρει δουλειά, η Kolp επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και στο διαμέρισμα των γονιών της, το οποίο της μεταβίβασαν μετά από μερικά χρόνια.

Η εντυπωσιακή ανακαίνιση που έκανε της χάρισε αρκετές χιλιάδες followers στο Tik Tok και το Instagram, αλλά ο λόγος της δημοφιλίας της ήταν ακόμη ένας: το εντυπωσιακά χαμηλό ενοίκιο.

Συγκεκριμένα, η Kolp πληρώνει 1300 δολάρια τον μήνα ενώ ο μέσος όρος των ενοικίων στην περιοχή είναι τα 4.500$!

Πώς είναι δυνατόν να πληρώνει τόσο λίγα χρήματα για ένα πολυτελές διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων;

Επωφελούμενη λοιπόν από τη σιγουριά και την τύχη αυτής της ρύθμισης, η Kolp αποφάσισε να ανακαινίσει το διαμέρισμα και να κινηματογραφήσει τη διαδικασία σε μικρά βίντεο των social media.

Όπως εξηγεί στους New York Times, οι οποίοι φιλοξένησαν την ιστορία (και το σπίτι) της, το διαμέρισμα υπάγεται πλέον στον νόμο σταθεροποίησης ενοικίου, βάση του οποίου ορισμένα σπίτια της πόλης που πληρούν κάποια κριτήρια έχουν σταθερό ενοίκιο, με ελάχιστα περιθώρια προσαύξησης.

Το ενδιαφέρον ήταν τέτοιο, που σε λίγο καιρό άφησε την πρωινή δουλειά της και αφοσιώθηκε στο content creation -με λίγα λόγια έγινε influencer, με το σπίτι της να αποτελεί τον κύριο πόλο έλξης ακόλουθων στο προφίλ της.

SHARE