Διακόσμηση διαμερίσματος
Φωτογραφία: Unsplash/deborah cortelazzi
ΚΡΥΟ ΣΠΙΤΙ

Πώς θα απομονώσεις το κρύο και θα κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό τον χειμώνα -Τα 7 απλά βήματα


Μετά από ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι, τα πρώτα κρύα έχουν κάνει την εμφάνισή τους, κυρίως τα βράδια. Ο καιρός σιγά σιγά αλλάζει και η εποχή παίρνει τη φυσιολογική της θερμοκρασία.

Είναι λοιπόν καιρός να μάθουμε πώς να κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να προστατευτούμε από το κρύο, απομονώνοντάς το από αυτό.

Χρειάζονται πολύ μικρά και απλά βήματα για να θωρακίσεις το σπίτι σου κατάλληλα από το κρύο και να το κάνεις πιο cozy και κατάλληλο για να νιώθεις θαλπωρή μέσα σε αυτό.

Στο Ideal Home διαβάσαμε μερικά εύκολα τρικ που θα σε βοηθήσουν:

Βάλε ένα ράφι πάνω από τα θερμαντικά σώματα

Με αυτόν τον τρόπο, θα ελέγξεις την ροή της θερμότητας. Το ράφι θα βοηθήσει τη θερμότητα να διαχέεται μέσα στο δωμάτιο και όχι να πηγαίνει προς το ταβάνι.

Κράτα τις κουρτίνες ανοιχτές ως τις 3 μ.μ.

Το φως του ήλιου θα ζεστάνει το δωμάτιο μέχρι να φτάσει το βράδυ που θα τις κλείσεις. Η φυσική ζέστη θα κρατήσει για περισσότερη ώρα.

διακόσμηση
Unsplash/alisa-anton

Άλλαξε θέση στα έπιπλα

Σιγουρέψου ότι ο καναπές ή το κρεβάτι δεν μπλοκάρει τα θερμαντικά σώματα, καθώς αυτό μπορεί να τα αποτρέπει από το να ζεστάνουν όλο το δωμάτιο.

Μόνωσε τα παράθυρα

Κόλλησε μια αφρώδη ταινία στα πλαίσια των παραθύρων. Αυτό θα προστατέψει από το κρύο που μπαίνει από πιθανές ρωγμές και θα τα σφραγίζει καλύτερα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις στις πόρτες και στις τάβλες από τα ξύλινα πατώματα.

Βάλε χαλιά

Η πλέον κλασσική και απαραίτητη λύση. Βάλε ζεστά, fluffy χαλάκια, χαλιά, μοκέτες, για να δημιουργήσεις cozy περιβάλλον.

διακόσμηση
Unsplash/amy-vosters

Κάλυψε τις κλειδαρότρυπες

Μπορείς να βάλεις ένα μεταλλικό κάλυμμα στις κλειδαρότρυπες, ώστε να μην μπαίνει κρύος αέρας στο σπίτι.

Κάλυψε τα σοβατεπί

Χρησιμοποίησε μονωτικό υλικό (όπως σιλικόνη) για να γεμίσεις τα κενά ανάμεσα στο πάνω και το κάτω σημείο των σοβατεπί. Έτσι, δεν θα μπαίνει κρύο από εκεί.

SHARE