διακόσμηση σαλόνι
Φωτογραφία/Shutterstock
29|04|2024 14:01
SHARE
DECORATION

Πώς να προσθέσετε χρώμα στο σπίτι σας χωρίς να το βάψετε -8 πανεύκολοι τρόποι


Μπορείτε με πολλούς τρόπους να προσθέσετε χρώμα στο σπίτι σας χωρίς απαραίτητα να βάψετε τους τοίχους και να δεσμευτείτε στο ίδιο χρώμα για πολύ καιρό. Σίγουρα οι ουδέτερες αποχρώσεις είναι ασφαλείς και οι καλύτερες επιλογές για να δημιουργηθεί ένας κενός καμβάς αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να προσθέσετε μερικές πινελιές χρώματος και να δώσετε στιλ και προσωπικότητα στον χώρο σας.

Από παιχνιδιάρικα μαξιλάρια μέχρι υπέροχα αμπαζούρ, οι ειδικοί εσωτερικών χώρων συμβουλεύουν μιλώντας στον Indepentdent πώς θα φέρετε λαμπερές αποχρώσεις σε ένα δωμάτιο χωρίς να χρειαστεί να πιάσετε το πινέλο!

Μαξιλάρια

Αρχικά σκεφτείτε τα μαξιλάρια. Η προσθήκη μαξιλαριών σε πολύχρωμες αποχρώσεις πάνω σε «αθόρυβα» καθίσματα ή κλινοσκεπάσματα είναι ένας απλός και όχι κοστοβόρος τρόπος για να δώσετε αμέσως χρώμα σε ένα δωμάτιο.

Φωτογραφία/Shutterstock

Ο Martin Waller, ιδρυτής της Andrew Martin συμβουλεύει: «Για να δημιουργήσετε ένα statement, μην φοβάστε να αναμίξετε μοτίβα. Σκεφτείτε florals και ikats, γεωμετρικά και animal prints».

Χαλιά

Όταν διακοσμούμε, συχνά ξεχνάμε να... κοιτάξουμε κάτω. Η Jodie Hatton, υπεύθυνη σχεδίασης στην εταιρεία χαλιών Heritage, Brintons , εξηγεί: «Η τοποθέτηση χαλιών σε ένα δάπεδο από σκληρό ξύλο είναι ένας υπέροχος τρόπος για να φέρεις ζεστασιά, υφή και χρώμα σε έναν κατά τα άλλα ουδέτερο χώρο. Για μια δυνατή εμφάνιση, συνδυάστε σκούρες αποχρώσεις όπως μελιτζανί και μπλε σκούρο. Ή για μια φρέσκια αίσθηση, αγκαλιάστε μια παλέτα χαλιών από φωτεινές και απαλές αποχρώσεις, όπως το πράσινο με το μελί».

Φωτογραφία/Shutterstock

Αξεσουάρ

Τα γυαλικά και γενικότερα τα διακοσμητικά δίνουν πάντα έναν αέρα ανανέωσης στο σπίτι.

Φωτογραφία/Shutterstock

Μπορείτε να διακοσμήσετε το τραπέζι της κουζίνας, του σαλονιού ή το σύνθετο της τηλεόρασης με διάφορα διακοσμητικά τα οποία θα ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού και φυσικά με το στιλ σας.

Φωτογραφία/Shutterstock
Φωτογραφία/Shutterstock

Αμπαζούρ

Ένα υφασμάτινο αμπαζούρ με σχέδια μπορεί να λειτουργήσει ως ένα κομμάτι διακοσμητικής τέχνης, δίνοντας έναν ρομαντικό τόνο στο δωμάτιο καθώς λειτουργεί σαν ένα vintage στοιχείο.

Φωτογραφία/Shutterstock

Κεφαλάρια

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο κρεβάτι σας κεφαλάρι. Σίγουρα θα δώσει στο δωμάτιο μία πολυτέλεια και θα ζωντανεύσει τον γυμνό τοίχο.

Φωτογραφία/Shutterstock

Ταπετσαρίες

Σκεφτείτε να προσθέσετε ταπετσαρία μέσα σε μια βιβλιοθήκη, τοποθετώντας την πίσω από τα ράφια. Αυτό μετατρέπει μια απαραίτητη λύση αποθήκευσης σε ένα χαρακτηριστικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό.

Φωτογραφία/Shutterstock

Έργο τέχνης

Κρεμάστε ένα τολμηρό κομμάτι ακριβώς πάνω από ένα τραπέζι της κουζίνας ή στο σαλόνι ή ακόμα και στο μπάνιο σας. «Τα μικρότερα έργα τέχνης λειτουργούν καλά όταν ομαδοποιούνται κατά μήκος ενός διαδρόμου ή πάνω από τον καναπέ σας», λέει η Sara Hill, επικεφαλής δημιουργικής ομάδας γκαλερί, Clarendon Fine Art . «Αυτό επιτρέπει στο χρώμα να υπάρχει διάχυτο σε όλο το χώρο».

Φωτογραφία/Shutterstock

Μη φοβηθείτε να προσθέσετε σύγχρονη τέχνη σε έναν παραδοσιακό χώρο, ή το αντίστροφο – είναι συχνά η συγχώνευση φαινομενικά ασυνήθιστων στυλ που δημιουργεί ομορφιά μέσω της έκπληξης. Διαλέξτε μερικές αποχρώσεις που αγαπάτε στο έργο τέχνης σας και τονίστε το χρησιμοποιώντας τον ίδιο τόνο στα μαξιλάρια σας και σε άλλα έπιπλα.

Φυτά εσωτερικού χώρου

Το πράσινο στη διακόσμηση δίνει πραγματικά ζωή σε έναν χώρο, είτε πρόκειται για φρέσκα λουλούδια, είτε για τεχνητά φυτά.

Φωτογραφία/Shutterstock

«Κάθε φύλλο και βλαστός προσθέτει μια πινελιά αυθορμητισμού της φύσης, μετατρέποντας τα στατικά δωμάτια σε δυναμικά», λέει ο Jack Lewis, ιδρυτής της εταιρείας φροντίδας φυτών, Sowvital . «Το να αγκαλιάζεις τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι σαν να βάφεις τον χώρο σου με ζωή».

SHARE