Ενα pop διαμέρισμα στην Κυψέλη
Ενα pop διαμέρισμα στην Κυψέλη
ΙNTERIOR DESIGN

Ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη με pop διάθεση φέρνει τα '70s στο σήμερα


Σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Κυψέλη μοντέρνο, ρετρό αλλά και παραδοσιακό συνυπάρχουν όλα μαζί στον ίδιο χώρο και δημιουργούν ένα ήρεμο χάος. Το επανασχεδίασαν οι Cluster Architects και μέσα από έντονα χρώματα και unusual γραμμές στο design, θέτει στο επίκεντρο την αγάπη για τον μοντέρνο σχεδιασμό και την pop αισθητική.

Η επανασχεδίαση ενός μικρού διαμερίσματος, συνολικής επιφάνειας 45τ.μ, της δεκαετίας του '70 δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από το γενικότερο περιβάλλον της περιοχής. Τοποθετημένο στην πιο πολύχρωμη, πολυπολιτισμική, καλλιτεχνικά ζωντανή, αριστοκρατική αλλά ταυτόχρονα οικεία γειτονιά της Κυψέλης, η ανακαίνιση έρχεται να ενσωματώσει όλα τα παραπάνω στοιχεία με μια φρέσκια ματιά, αναμφισβήτητα παιχνιδιάρικη διάθεση και ελευθερία στο σχεδιασμό.

"Με βάση τα παραπάνω σχεδιάζονται μοτίβα γεωμετρικά, χρησιμοποιούνται ποπ χρώματα και συνδυάζονται διαφορετικά υλικά και υφές μεταξύ τους. Μέταλλο, ξύλο, ψάθα, υαλότουβλα, τσιμεντοπλακάκια, μάρμαρο και μπρούτζινοι καθρέφτες συνθέτουν ένα ζωηρό και ευχάριστο περιβάλλον", περιγράφουν οι Cluster Architects.

To μικρό διαμέρισμα στην Κυψέλη που υπογράφουν οι Clusters Architects.
Eντονα χρώματα και unusual γραμμές στο design.

Παράλληλα για τη διακόσμηση επιλέχθηκαν αντικείμενα μοντέρνα, ρετρό αλλά και παραδοσιακά που συνυπάρχουν όλα μαζί στον ίδιο χώρο. Η μείξη όλων των παραπάνω στοιχείων έγινε πάνω σε λευκό φόντο που αναδεικνύει τους τολμηρούς συνδυασμούς ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ισορροπημένο και ξεκούραστο περιβάλλον, ένα ήρεμο χάος.

Χτισμένο στα τέλη της δεκαετίας του '70, το διαμέρισμα χρειαζόταν μια ολοκληρωτική μεταμόρφωση,

Μέσα στο δημιουργικό αυτό πλαίσιο σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό διαδραματίζουν η λειτουργικότητα και η ανάγκη για στέγαση ενός μοντέρνου τρόπου ζωής που οδηγούν σε αναδιαμόρφωση των υφιστάμενων χώρων.

Ένας ανοιχτού τύπου χώρος δημιουργείται για να φιλοξενήσει το χώλ με τη γκαρνταρόμπα, μία μικρή αλλά πλήρη κουζίνα μόλις τριών τετραγωνικών, μία τραπεζαρία που λειτουργεί ως χώρος εργασίας και ένα άνετο καθιστικό με δυνατότητα μετατροπής σε χώρο φιλοξενίας.

Η κουζίνα

Το ύφος που κυριαρχεί στον κοινόχρηστο χώρο μεταφέρεται στο υπνοδωμάτιο και το μπάνιο και ενισχύεται μέσω του σχεδιασμού των ιδιοκατασκευών και των κινητών επίπλων.

Για τη διακόσμηση επιλέχθηκαν αντικείμενα μοντέρνα, ρετρό αλλά και παραδοσιακά που συνυπάρχουν όλα μαζί στον ίδιο χώρο.
To μπάνιο

Λειτουργικά έπιπλα και coffee tables, περίτεχνα pieces σε κάθε γωνία, καθώς και cozy details, όπως το κόκκινο χαλί, συνθέτουν το total σκηνικό και το καθιερώνουν σε ένα περιβάλλον που είναι άνετο.

Κρατώντας στοιχεία από το παρελθόν, όπως το ξύλινο δάπεδο, οι Cluster Architect κατάφεραν να βρουν τις τέλεια ισορροπίες μεταξύ κλασικού και μοντέρνου σχεδιασμού, έχοντας πάντα στο μυαλό του το πάθος του για δημιουργικότητα. Ένα συνονθύλευμα, λοιπόν, από σύγχρονες πινελιές στο design μαζί με vintage κομμάτια και αναφορές του ρετρό παρελθόντος, δημιουργούν ένα καταπληκτικό σύνολο που λειτουργεί σαν την ιδανική πηγή έμπνευσης.

Ταυτότητα έργου:

Εσωτερικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός / Μελέτη Φωτισμού : Cluster Architects

Κατασκευή: Ανδρέας Κολοβός

SHARE