διαμέρισμα αρχιτέκτονα στο Παρίσι
Φωτογραφία: Youtube/Never Too Small
14|07|2023 13:29
SHARE
DESIGN INSPO

Το χαριτωμένο σπίτι 45τμ όπου ένας αρχιτέκτονας ζει με την οικογένειά του, στο Παρίσι


Ο αρχιτέκτονας Olivier Menard ζούσε με τη σύζυγό του σε ένα φωτεινό διαμέρισμα στο Archibien, που βρίσκεται κοντά στην Porte D'Ivry του Παρισιού.

Όταν αποφάσισαν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους, ο ίδιος αποφάσισε να αξιοποιήσει την εμπειρία του ώστε να επεκτείνει το διαμέρισμά τους, χωρίς να χρειαστεί να μετακομίσουν.

Σε συνεργασία με τον γείτονά του σχεδίασε μια ριζική αλλαγή στο κτίριο, η οποία επέκτεινε τα διαμερίσματα του τελευταίου ορόφου στον χώρο της σοφίτας από πάνω.

Έτσι, τα 45 τετραγωνικά μέτρα του χώρου αξιοποιήθηκαν κατάλληλα έτσι ώστε ο πρώτος όροφος να φιλοξενεί το καθιστικό, μαζί με ένα μικρό κρυφό πλυντήριο και ένα ηχομονωμένο μπάνιο, ενώ τον δεύτερο όροφο καταλαμβάνει το υπνοδωμάτιο και το παιδικό δωμάτιο.

Το κυρίως υπνοδωμάτιο περιλαμβάνει ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο και ένα παράθυρο με διπλά τζάμια που βλέπει προς την κουζίνα, παρέχοντας χώρο για ένα μικρό γραφείο μελέτης μέσα στο δωμάτιο. Η δημιουργικά κρυμμένη αποθήκευση εξασφαλίζει ότι το παιδικό δωμάτιο παραμένει ανοιχτό για να μεγαλώσει μαζί τους με την πάροδο του χρόνου.

Παρομοίως, η κρυφή αποθήκευση διαθέτει χαρακτηριστικά σε όλο το υπόλοιπο διαμέρισμα, συμπεριλαμβανομένων των σκαλοπατιών και των κλιμάκων που διπλασιάζονται ως ράφια, καθώς και των κλιμακωτών ντουλαπιών στην κουζίνα σχήματος L, αντανακλώντας την εξαιρετικά αποτελεσματική χρήση του χώρου που οδήγησε αυτό το διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου να γίνει ένα οικογενειακό σπίτι.

Με μίνιμαλ χρώματα όπως το λευκό και το ανοιχτό γκρι, ο χώρος αντανακλά το φυσικό φως και μοιάζει μεγαλύτερος.

Οι πινελιές κίτρινου, όπως ο statement καναπές, δίνουν έξτρα χαρακτήρα στη διακόσμηση, ενώ οι έξυπνα τοποθετημένοι καθρέφτες κάνουν τον χώρο να αναπνέει.

Δείτε το κομψό σπίτι του αρχιτέκτονα στο Παρίσι.

SHARE