εντυπωσιακό διαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό
Ένα εντυπωσιακό διαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό
INTERIOR DESIGN

Ένα διαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό τιμά την αθηναϊκή πολυτέλεια με γνώμονα τις σύγχρονες τάσεις


Το αρχιτεκτονικό γραφείο Anaktae επιμελήθηκε την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος του Νέου Ψυχικού, συνδυάζοντας την πολυτέλεια και την αρχοντιά της παλιάς Αθήνας με τη μοντέρνα αισθητική των σύγχρονων τάσεων.

Το σπίτι αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα, σε μια επικλινή περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, με υπέροχη θέα στο λεκανοπέδιο, την αστική θάλασσα και τα γύρω βουνά. Είναι η κατοικία μιας οικογένειας με τρία παιδιά και ταυτόχρονα από εδώ μπορούν να εργαστούν οι γονείς, καθώς στο σπίτι υπάρχουν και χώροι όπου μπορούν να απομονωθούν και να δημιουργήσουν.

«Κάθε χώρος που σχεδιάζουμε ξεκινά με την κατανόηση του υπάρχοντος πλαισίου, δηλαδή των επιθυμιών, των προσδοκιών των πελατών μας και μετά υπάρχει μια δική μας ισχυρή ιδέα. Η προσέγγισή μας είναι ολιστική. Δημιουργούμε περιβάλλοντα με οπτική συνοχή, συναισθηματική απήχηση και ασφαλώς λειτουργικότητα, όπου κάθε λεπτομέρεια αρχίζει από εμάς και μετά αναδιπλώνεται και με το προσωπικό στυλ και τρόπο ζωής των ιδιοκτητών. Απολαμβάνουμε εξίσου να δημιουργούμε χώρους απόλυτα εξ’ αρχής ή να ενσωματώνουμε τα επώνυμα κομμάτια μας με τις υπάρχουσες συλλογές επίπλων και έργων τέχνης των πελατών μας. Δημιουργήσαμε μια μεγάλη γκάμα από έπιπλα κατά παραγγελία, καθίσματα, φωτιστικά, χαλιά και διακοσμητικά αντικείμενα για αυτήν την τετραώροφη κατοικία. Τα περισσότερα από τα κομμάτια σε όλη την κατοικία είναι δικά μας» αναφέρουν οι σχεδιάστριες Νταϊάνα Καρβούνη και Βίβιαν Φίλιππα, ιδρύτριες του Anaktae.

Τα περισσότερα από τα κομμάτια σε όλη την κατοικία είναι custom-made
Κάθε επίπεδο αποτελεί μια αισθητική ενότητα
Οι εντάσεις της χρωματικής γκάμας επίπεδο αυξομειώνονται

Κάθε επίπεδο αποτελεί μια αισθητική ενότητα, συνδεμένη με τις υπόλοιπες. Οι εντάσεις της χρωματικής γκάμας σε κάθε επίπεδο αυξομειώνονται ανάλογα με την ένταση του φωτός, από το άπλετο φως του άνω επιπέδου μέχρι το απαλό, χαμηλότερα. Οι απαλές επιφάνειες και τα σατινέ φινιρίσματα επιτυγχάνουν μια ισορροπία μεταξύ απλότητας και φινέτσας. Οι ακμές και τα γραμμικά μοτίβα μαλακώνουν με στρογγυλεμένους καναπέδες, τραπέζια και διακοσμητικά αξεσουάρ που εκφράζουν άνεση και κομψότητα εξίσου.

Οι ακμές και τα γραμμικά μοτίβα μαλακώνουν με στρογγυλεμένους καναπέδες

«Η χρονική πίεση ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση καθώς το σπίτι έπρεπε να παραμείνει λειτουργικό όσο διήρκησε η μελέτη και να ολοκληρωθεί τις λιγοστές ημέρες που οι πελάτες μας θα έλειπαν στο εξωτερικό. Λειτουργούμε όμως τέλεια υπό πίεση, και κάθε crisis management είναι για εμάς κάτι συνηθισμένο, καθώς από την πολύχρονη εμπειρία μας με τα έργα μας και τις διεθνείς εκθέσεις είναι κάτι με το οποίο έχουμε μάθει να ζούμε όσο πιο αρμονικά γίνεται» τονίζουν οι designers.

Η προσοχή κρύβεται στις λεπτομέρειες
Ένας υπέροχος συνδυασμός χρωμάτων

Την κατοικία χαρακτηρίζει ένας συνδυασμός λιτής πολυτέλειας και αυστηρού αισθησιασμού. «Η φιλοσοφία του γραφείου μας είναι σαφής και για αυτήν την ιδιαίτερη γραφή μας, της Μοντέρνας Ελληνικότητας, μας προτιμούν οι πελάτες μας. Τα υλικά που κυριαρχούν είναι ο ορείχαλκος, τα ιδιαίτερα ξύλα, υφάσματα βελούδινα και λινά με έντονα χρώματα και γεωμετρικά patterns πάνω σε θερμές βάσεις».

Την κατοικία χαρακτηρίζει ένας συνδυασμός λιτής πολυτέλειας και αυστηρού αισθησιασμού
Τα έπιπλα, καθιστικά και φωτιστικά είναι όλα χειροποίητα
Τα υλικά που κυριαρχούν είναι ο ορείχαλκος, τα ιδιαίτερα ξύλα, υφάσματα βελούδινα και λινά με έντονα χρώματα
Η μοντέρνα διάθεση συναντά την κλασική κομψότητα

Τα έπιπλα, καθιστικά και φωτιστικά είναι όλα χειροποίητα, στην Ελλάδα από τεχνίτες με μεγάλη εμπειρία σε ειδικές κατασκευές. «Σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε αρκετές ειδικές κατασκευές, βιβλιοθήκες, διαχωριστικά χώρων και επενδύσεις τοίχων από καθρέπτη – που αγαπάμε πολύ- που δίνουν βάθος και πολυπλοκότητα στους χώρους. Συνδυάσαμε νέα μας κομμάτια με δικά μας παλιότερα κομμάτια. Καθώς είχαμε ξανασυνεργαστεί με τους πελάτες μας, είχαμε να συνδιαλαγούμε με τον «παλιότερο» μας εαυτό, και αυτό ήταν εξαιρετικά ευχάριστο και ενδιαφέρον».

SHARE