διαμέρισμα με τοίχους στο χρώμα της μέντας
Φωτογραφία: Never too small/Youtube
10|02|2024 09:31
SHARE
ΜΕNTA HOUSE

Το στιλάτο σπίτι ενός Ισπανού δημοσιογράφου -Γεμάτο βιβλία, με τοίχους στο χρώμα της μέντας


Έξω από την πόρτα του σπιτιού σε αυτή την πολυκατοικία του 1934, τα θέατρα, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της πολυσύχναστης γειτονιάς Callao της Μαδρίτης δονούνται απο ζωή.

Το κομψό σπίτι στο οποίο μένει ένας Ισπανός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, δεν ήταν πάντα έτσι -αντιθέτως ήταν ιδιαίτερα σκοτεινό, ένα στοιχείο που έκανε τα 46 τετραγωνικά του να δείχνουν ακόμη λιγότερα.

Ωστόσο, το σπίτι μεταμορφώθηκε με τη βοήθεια του γραφείου Gon Architects και απέκτησε έξυπνη διαρρύθμιση η οποία δημιούργησε χώρο και το γέμισε με φως.

Χρησιμοποιώντας προσεκτικά μελετημένες χωροταξικές στρατηγικές, όπως αποθήκευση από το δάπεδο μέχρι την οροφή, άφθονους καθρέφτες και έξυπνα υλικά, ο Gonzalo Pardo και η ομάδα του κατάφεραν να μετατρέψουν έναν σκοτεινό, στενόχωρο χώρο σε έναν χώρο που μοιάζει ελαφρύς και ανοιχτός.

Οι αρχιτέκτονες ονομάζουν χαϊδευτικά το διαμέρισμα «Μέντα», αφού ο ιδιοκτήτης του ήταν παθιασμένος με τη συγκεκριμένη, απαλή απόχρωση του πράσινου που χρησιμοποιείται και στις μπουτίκ του οίκου Prada από τα 90s.

Έτσι, πολλές από τις επιφάνειες στο σαλόνι αλλά και την κούζινα εναλλάσσουν το λευκό με το φωτεινό χρώμα της μέντας που δίνει στον χώρο φρεσκάδα και αίσθημα ηρεμίας.

Μια άλλη αδυναμία του ιδιοκτήτη είναι τα βιβλία, τα οποία οι αρχιτέκτονες φρόντισαν να αναδείξουν σε γυάλινες προθήκες και ράφια ενσωματωμένα έξυπνα στους τοίχους, σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Επιπλέον, ο χώρος δείχνει ιδιαίτερα ευρύχωρος χάρη στους καθρέπτες που έχουν τοποθετηθεί με μαεστρία σε κάθε μικρή επιφάνεια, δίνοντας φως και προοπτική!

Δείτε το στιλάτο σπίτι ενός Ισπανού δημοσιογράφου

SHARE