Η εντυπωσιακή βίλα στην Κέα
Η εντυπωσιακή βίλα στην Κέα /Φωτογραφία: Ιωάννα Ρουφοπούλου
ΚΕΑ

Ένα συγκρότημα με εντυπωσιακές βίλες στην Κέα συνδυάζει την πέτρα με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου


Ένα εντυπωσιακό συγκρότημα από τρεις υπέροχες βίλες είναι χτισμένο στο Βουρκάρι, στο νησί της Κέας.

Οι δυο από αυτές σχεδιάστηκαν ως βίλες φιλοξενίας ενώ η τρίτη ως wellness house. Εντάσσονται και οι τρεις στο φυσικό τοπίο καθώς και στα χρώματα του νησιού του Αιγαίου. Με θέα το απέραντο γαλάζιο, τα κτίρια σχεδιάστηκαν ώστε να αφήνουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στον φυσικό περιβάλλον.

Αν και οι λειτουργίες των κτιρίων είναι διαφορετικές, οι ίδιες αρχές σχεδίασης αποτέλεσαν βάση για την δημιουργία τους. Παρόλο που τα κτίρια είναι υπόσκαφα, το φυσικό φως εισέρχεται μέσω ανοιγμάτων στους εσωτερικούς χώρους, και παράλληλα διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα των φιλοξενούμενων.

Τοποθετημένα σε κεκλιμένo έδαφος, τα κτίρια συνδέονται από μια περιφερειακή διαδρομή και παράλληλα μέσω μιας σειράς υπόγειων πέτρινων τούνελ, που αποτελούν τις προσβάσεις των κατοικιών.

Ο εξωτερικός χώρος της βίλας
Ο εξωτερικός χώρος της βίλας

Η είσοδος στα κτίρια αποτελεί ένα στοιχείο αντίθεσης και έκπληξης για τους φιλοξενούμενους, καθώς μεταφέρονται από τις υπόσκαφες διαδρομές σε έναν εσωτερικό χώρο με θέα την θάλασσα.

Το design σαλόνι
Το design σαλόνι

Διασπαρμένοι στον περιβάλλοντα χώρο, έχουν σχεδιαστεί χώροι belvedere καθώς και ένα μικρό αμφιθέατρο για προβολές κινηματογράφου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υπέροχη θέα
Υπέροχη θέα

Στους εσωτερικούς αλλά και στους εξωτερικούς χώρους, έχει δοθεί έμφαση στη φύση. Κάθε κτίριο είναι κατασκευασμένο από τοπική πέτρα, έτσι ώστε οι προσόψεις των κτιρίων να εναρμονίζονται με το ευρύτερο περιβάλλον.

Το εξωτερικό καθιστικό
Το εξωτερικό καθιστικό

Οι στέγες είναι σκεπασμένες με χώμα και κυκλαδίτικη φύτευση, ώστε να εξασφαλίζεται η ολιστική προσέγγιση σχεδιασμού. Στον υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο συνεχίζεται η ίδια φύτευση εμπλουτισμένη με δέντρα, κυρίως ελιάς. Στο εσωτερικό, όλοι οι κύριοι χώροι, σαλόνι, κουζίνα αλλά και κάθε υπνοδωμάτιο, έχουν θέα προς την θάλασσα.

Το υπέροχο μπάνιο
Το υπέροχο μπάνιο

Κάθε κτίριο έχει εσωτερικές αυλές, οι οποίες είναι προστατευμένες από τους ανέμους και επιτρέπουν το φως να εισχωρήσει στα κτίρια. Όλες οι βίλες περικλείονται από πέτρινους τοίχους καθώς και από βραχώδεις φυσικούς «τοίχους».

Η ανεμπόδιστη θέα
Η ανεμπόδιστη θέα

Εκεί που η τραχιά πέτρα συναντά την άγρια φύση του τοπίου και τη θάλασσα, οι βίλες δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας και χαλάρωσης.

Λεπτομέρειες από το design
Λεπτομέρειες από το design

Τα γήινα, ουδέτερα χρώμα της πέτρας και της άμμου συναντούν το απέραντο γαλάζιο, δημιουργώντας τον απόλυτο, καλοκαιρινό συνδυασμό.

Η εντυπωσιακή βίλα το βράδυ
Η εντυπωσιακή βίλα το βράδυ
SHARE