Το σπίτι της γλύπτριας Helen Mudie, στην Αίγινα/© Φωτό Ιωάννα Νικολαρεΐζη
Το σπίτι της γλύπτριας Helen Mudie, στην Αίγινα/© Φωτό Ιωάννα Νικολαρεΐζη
16|06|2021 15:03
SHARE
DESIGN

Τα απίστευτα σπίτια των καλλιτεχνών στην Αίγινα


Μόλις σε μια ώρα από τον Πειραιά, προσεγγίζει ο επισκέπτης το λιμάνι της Αίγινας.

Η Αίγινα αποτελεί μία από τις πιο κλασικές και αγαπημένες επιλογές για αποδράσεις εξπρές με άρωμα νησιού. Με ρομαντική ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή, γραφικά ψαροχώρια, σημαντικά αξιοθέατα, αρχαιολογικά μνημεία αλλά και μια πευκόφυτη ενδοχώρα ιδανική για πεζοπορία και βόλτες, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού προσφέρει πολλές επιλογές για έναν επισκέπτη.

Η πρώτη εικόνα της Αίγινας είναι μια ημικυκλική αλληλουχία νεοκλασικών διώροφων σπιτιών, πασπαλισμένων με ώχρα. Η πόλη σφύζει από ζωντάνια. Καφέ, ταβέρνες, μικρομάγαζα, παραδοσιακά παντοπωλεία, ψαραγορά, κουτούκια, γραφικά σοκάκια, συνθέτουν την καθημερινή ζωή της.

Αλλά αν ο επισκέπτης ψάξει λίγο πιο βαθιά, θα ανακαλύψει ότι στην Αίγινα είναι πανταχού παρούσα η Τέχνη. Σε αυτό το εύφορο και φωτεινό τοπίο, στην Ελλάδα του '60, λαμπροί ζωγράφοι και γλύπτες, όπως ο Γιάννης Μόραλης, Νίκος Νικολάου και Χρήστος Καπράλος, αλλά και πρωτοπόροι αρχιτέκτονες, όπως οι Δ. Πικιώνης, Κ. Δεκαβάλλας, Ά. Κωνσταντινίδης, ο συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης, επέλεξαν την Αίγινα κάποια στιγμή της ζωής τους, ως καταφύγιο για βαθιά περισυλλογή και δημιουργικότητα. Τα σπίτια τους κοσμούν το νησί.

Δείτε τα υπέροχα σπίτια της Αίγινας στο iefimerida.gr

SHARE