Ζευγάρι στη Βαρκελώνη με φυτά
Παράδεισος/ Φωτογραφία: Hilton Carter: Wild Interiors: Beautiful Plants in Beautiful Spaces (CICO Books)- Instagram/Currelas
DECO INSPIRATION

Deco inspiration -Eνα ζευγάρι στη Βαρκελώνη μετέτρεψε όλο τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σε μια όαση γεμάτη φυτά


«Εχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα» είχε πει ο Καζαντζάκης.

Η Μarissa Mcinturff και ο Curro Bernabeu ζωγράφισαν τον δικό τους παράδεισο, καταμεσής της πόλης, πάνω σε μια ταράτσα. Στη Βαρκελώνη. Εκατοντάδες φυτά τον έβαψαν καταπράσινο και έδωσαν την υπόσχεση να τους ηρεμούν στα δύσκολα.

Η ζωή είναι μικρή για να μην έχει πράγματα που μας ευχαριστούν. Σε μια πόλη σε καραντίνα, το ζευγάρι ταξιδεύει καθημερινά στην ταράτσα και την αυλή του σπιτιού του, σε μια αστική ζούγκλα που δεν έχει θηρία αλλά μόνο καλά συναισθήματα.

Η Μarissa και ο Curro δεν νιώθουν την ανάγκη να μετακινηθούν για να αλλάξουν παραστάσεις, να πάρουν ενέργεια από το εξωτερικό περιβάλλον πέρα από όρια του σπιτιού τους.

Αυτό το διάστημα εργάζονται μέσω υπολογιστή στο «γραφείο» τους στην ταράτσα κι έχουν τον ουρανό ταβάνι. Την σταματούν όταν πια ο ήλιος έχει δύσει. Βγαίνουν έξω μόνο για τα απαραίτητα. Δεν παραπονιούνται αλλά ευχαριστούν την καλή τους τύχη που ζουν σε ένα σκηνικό ευδαιμονίας που διατηρεί ακέραιο το χαμόγελο στα χείλη τους.

Φωτογραφίες από τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού τους φιλοξενούνται στις σελίδες του νέου βιβλίου του interior (και plant) stylist, Ηilton Carter, “Wild Interiors: Beautiful Plants in Beautiful Spaces” (CICO Books): μια ωδή στα σπίτια που έγιναν επίγειοι παράδεισοι με την βοήθεια των φυτών.

Κεραμικά plant pots έγιναν κόσμημα για τα φυτά τους που θα συναντήσει κανείς σε όποια γωνιά του σπιτιού τους κι αν κοιτάξει, μέσα και έξω από αυτό.

Το κτίριο στο οποίο διαμένει το ζευγάρι χτίστηκε στα 30s, πιθανότατα στην αρχή να χρησιμοποιούταν ως εργαστήριο ή αποθήκη. Ο εξωτερικός χώρος των διαμερισμάτων σε κάθε όροφο λειτουργεί ως μικρή αυλή και φυτά τον διακοσμούν μοναδικά. Η ατμόσφαιρα θυμίζει μεσογειακό resort.

Δείτε τις εικόνες και αντλήστε έμπνευση για τον δικό σας χώρο.

SHARE