Σαλόνι σπιτιού με κούνια και γλάστρα
Φωτογραφία: Unsplash/ Crystal Shaw
H ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΕΝΩΣΗ

Αυτά τα τρία χρώματα μαζί δημιουργούν την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση για το home decor του 2021


Στην Covid-19 εποχή, οι παρέες διατηρούν επαφή από απόσταση. Στο σπίτι, πάλι, υπάρχουν τρία χρώματα που επιβάλλεται να κάνουν στενή παρέα το 2021.

Τρία χρώματα με διαφορετική ενέργεια αλλά την ίδια φιλοσοφία ενώνονται δημιουργώντας έναν ακαταμάχητο συνδυασμό.

Το μπεζ, το τιρκουάζ και η τερακότα, σύμφωνα με την εταιρεία χρωμάτων, PPG Paints, εισβάλλουν στον χώρο με διαφορετικούς τρόπους αλλά με έναν κοινό στόχο: να μας συνδέσουν με την ασφάλεια της γης και των στοιχείων της, σε έναν αβέβαιο κόσμο.

Το μπεζ και η τερακότα, οι βασικότεροι εκπρόσωποι των γήινων χρωμάτων «συνομιλούν» με το τιρκουάζ που αντιπροσωπεύει το υδάτινο στοιχείο.

Η σταθερότητα του εδάφους και η ευελιξία του νερού, μας χαρίζουν αισιοδοξία και μια πιο θετική προσέγγιση για την ζωή.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα τρία χρώματα προτείνονται για το home décor του 2021: μετά από μια δύσκολη χρονιά, χρειαζόμαστε δύναμη και ψυχραμία για την επόμενη.

Τα χρώματα μπορούν να μας την δώσουν με τον τρόπο τους.

Η εταιρεία χρωμάτων προτείνει μια συγκεκριμένη «φόρμουλα» για να εντάξουμε τα χρώματα στον χώρο μας: τον κανόνα «60-30-10»: το χρώμα που θα επιλεγεί ως κυρίαρχο, θα πρωταγωνιστήσει στο χώρο στο 60%, ακολουθεί το χρώμα που επίσης θέλουμε να φαίνεται αρκετά χωρίς όμως να «θορυβεί» (στο 30%) και τέλος έχουμε το accent (το έντονο χρώμα που έχει παρουσία το στο 10% του χώρου- δηλαδή διακριτικά).

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Το τιρκουάζ

Το χρώμα της ηρεμίας. Ξεχωρίζει και δίνει στον χώρο την απαραίτητη φωτεινότητα και ζωντάνια. Είναι ιδιαίτερο και δεν το βλέπουμε συχνά σε διακοσμητικά αντικείμενα.

To μπεζ

Είναι «το νέο λευκό». Ο κυρίαρχος των γήινων χρωμάτων. Στον διακοσμητικό κανόνα «60-30-10» μπορεί κάλλιστα να κατέχει το 60%. Διακριτικό και ήρεμο.

Τερακότα

To γλυκό χρώμα που θα ζεστάνει το σπίτι μας αυτή τη χρονιά. Μικρές πινελιές δεν θα περάσουν απαρατήρητες.

SHARE