Λευκή κουζίνα με κόκκινα σκεύη
Προτάσεις που αλλάζουν την όψη και την ατμόσφαιρά της/ Φωτογραφία: Unsplash/ Becca Tapert
KITCHEN DECOR TRENDS

5 τάσεις που κερδίζουν έδαφος στο design της κουζίνας και θα βλέπουμε παντού το 2020


Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε πώς θα ήταν η καθημερινότητά σας στο σπίτι, αν δεν υπήρχε ένα δωμάτιο ή τουλάχιστον ένας συγκεκριμένος χώρος, για την κουζίνα.

Ακόμα κι αν δεν έχετε καλή επαφή με την μαγειρική, η αίσθηση απουσίας ενός χώρου που ουσιαστικά σας θρέφει και σας κρατά δυνατούς -μέσα από την συντήρηση των τροφών και την παρασκευή γευμάτων-, είναι τουλάχιστον αποπνικτική. Σίγουρα σας αποδιοργανώνει. Τόσο σημαντική, λοιπόν, είναι κουζίνα για το σπίτι.

Αν τα αντικείμενά της είναι σε αταξία, αν ο εξοπλισμός της είναι ελλιπής και τα χρώματά της σε ασυμφωνία, τότε είναι εύλογο να μην σας εμπνέει ο χώρος για να περάσετε ώρα σε αυτόν.

Τη νέα χρόνια, το interior design σας προτείνει τους τρόπους να αναβαθμίσετε την κουζίνα σας όσα κι αν είναι τα τετραγωνικά της: 5 (οικονομικά προσιτές) τάσεις μπορούν να αναβαθμίσουν την όψη της κουζίνας σας, δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον με άποψη και λειτουργικότητα.

Η κουζίνα μετατρέπεται σε έναν χώρο που σας εμπνέει.

Η μεταμορφωτική δύναμη του μαύρου:

Το μαύρο είναι, αναμφίβολα, μια από τις μεγάλες deco τάσεις του 2020: μίνιμαλ, επιβλητικό, κλασικό. Οπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, το μαύρο χαρίζει μοντέρνο και luxurious αέρα στην κουζίνα.

Pops of color -Mικρές πινελιές έντονου χρώματος: Τα ζωηρά χρώματα ανεβάζουν τα επίπεδα ενέργειας σε έναν χώρο. Τα αξεσουάρ σε έντονα χρώματα μπορούν να κάνουν την διαφορά σε μια all white κουζίνα.

Open shelving: Ανοιχτά ράφια, ένας διαφορετικός τρόπος εξοικονόμησης χώρου: Τα αντικείμενα δεν κρύβονται σε ντουλάπια, γίνονται μέρος της διακόσμησης του χώρου. Αν αποθηκεύονται σε όμορφα (και ομοιόμορφα) δοχεία και κουτιά, το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει εντυπωσιακό.

To ξύλο γίνεται το «υλικό» που ζεσταίνει τον χώρο: Το ξύλο και οι γήινοι τόνοι δημιουργούν cozy ατμόσφαιρα και κάνουν την κουζίνα μια ζεστή γωνιά μέσα στο σπίτι.

Wallpapers: Οι ταπετσαρίες τοίχου ζουν μια πολύ δυνατή στιγμή στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων τις τελευταίες σεζόν. Και το 2020, μεταμορφώνουν τους τοίχους του σπιτιού. Στην κουζίνα το αποτέλεσμα μπορεί να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

SHARE