Μπάνιο διαμερίσματος με μπανιέρα, σκάλα, φυτά, νιπτήρα
Δημιουργήστε έναν υπέροχο χώρο μέσα στο σπίτι ακολουθώντας τις τάσεις της επόμενης χρονιάς/ Φωτογραφία: Unsplash/Go to AVANTECTURE
BATHROOM TRENDS

7 design trends που θα πρωταγωνιστήσουν στη διακόσμηση του μπάνιου το 2020 -Δημιουργούν ένα λειτουργικό περιβάλλον ηρεμίας


Τα τελευταία χρόνια, το interior design αφουγκράζεται τις βαθύτερες ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και εστιάζει στην κάλυψή τους μέσω ιδεών και προ-τάσεων που βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο μαζί του.

Το 2020, η διακόσμηση εσωτερικών χώρων μας υπενθυμίζει ότι ο ταλαιπωρημένος από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας εαυτός μας, χρειάζεται ηρεμία, ξεκούραση, ευεξία -αλλιώς δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε απαιτήσεις, να υλοποιήσει τους στόχους του.

Σε αυτό το άρθρο εστιάζουμε στις τάσεις που θα πρωταγωνιστήσουν στη διακόσμηση του μικρότερου δωματίου του σπιτιού, που ξέρει καλά πόσο καταπονημένο είναι το σώμα μας και τι χρειάζεται για να νιώσει πιο ελαφρύ και αναζωογονημένο.

Το 2020, το μπάνιο αφήνει την φύση, το φως (φυσικό και τεχνητό), τις neutral αποχρώσεις (αλλά και το θυελλώδες μαύρο), την τάξη και την μοντέρνα αρχιτεκτονική να έχουν τον πρώτο λόγο στην δομή και την αύρα του.

Πάμε να δούμε τις 7 τάσεις που θα πρωταγωνιστήσουν στην διακόσμηση του μπάνιου το 2020:

Το 2020 επενδύουμε στον φωτισμό του μπάνιου επιλέγοντας μοντέρνα φωτιστικά: Οι interior designers ομόφωνα συμφωνούν: αξίζει να επενδύσουμε σε ένα φωτιστικό που κάνει μια δήλωση στο χώρο. Το 2020, αν θέλετε να ανανεώσετε την όψη του μπάνιου σας επιλέξτε ένα φωτιστικό με μοντέρνα αισθητική και ποιοτικό φως.

Νeutral περιβάλλον: Τα ουδέτερα χρώματα ησυχάζουν τον χώρο και δημιουργούν ατμόσφαιρα ηρεμίας. Ο χώρος γίνεται πιο μοντέρνος και φαίνεται μεγαλύτερος όταν αφαιρούμε από αυτόν τον θόρυβο των έντονων χρωμάτων. Οι γήινες αποχρώσεις, το λευκό και το γκρι δημιουργούν ένα ήρεμο περιβάλλον στο μπάνιο.

Tο μαύρο της πολυτέλειας: Οπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα, το μαύρο θα είναι ένα από τα χρώματα που θα κάνουν επέλαση στο σπίτι το 2020. Το μπάνιο αποκτά ατμόσφαιρα spa.

Statement walls: Με την βοήθεια των prints και των έντονων χρωμάτων, δημιουργήστε έναν εμπνευσμένο τοίχο μέσα στο μπάνιο σας.

Nature-oriented bathroom: Η ιαματική δύναμη των φυτών ανανεώνει την ατμόσφαιρα του μπάνιου και δημιουργεί μια αύρα που αποτοξινώνει το σώμα. Το μπάνιο συνομιλεί με την φύση, μέσω των φυτών.

Hidden storage- Ήρεμο μπάνιο με «κρυμμένους» αποθηκευτικούς χώρους: Το 2020 κανένα αντικείμενο δεν θα πρέπει να μένει εκτεθειμένο στο μπάνιο. Τα έπιπλα που δίνουν την δυνατότητα αποθήκευσης εξοικονομούν χώρο και τον κρατούν σε τάξη.

Καθρέπτης, το στοιχείο-πρωταγωνιστής στη διακόσμηση του μπάνιου: Καθρέπτης και φωτιστικό είναι τα δύο διακοσμητικά που αλλάζουν εντελώς την όψη του μπάνιου. Γίνονται τα focal points του χώρου.

SHARE