Ο Τομ Φορντ αγόρασε το παιδικό σπίτι της Τζάκι Κένεντι ..
Ο Τομ Φορντ αγόρασε το σπίτι της Τζάκι Κένεντι/Φωτογραφία Instagram odysseygallery
JACKIE STYLE

Tom Ford: Η εξοχική κατοικία της Τζάκι Κένεντι Ωνάση είναι το νέο του «project»


Το να έχεις στην κατοχή σου κάτι που ανήκε στην Τζάκι Κένεντι Ωνάση, που δημιούργησε τον μύθο του american royalty και της χρυσής εποχής του Κάμελοτ, είναι κάτι που συνεχίζει να συναρπάζει τους rich and famous του σήμερα.

Μετά την Kim Kardashian, που πλειοδότησε, ανώνυμα, αρχικά και έκανε δικό της το Cartier Τank ρολόι της πιο κομψής Πρώτης Κυρίας σε δημοπρασία του οίκου Christie’s για 379.500 δολάρια, σειρά έχει ο Tom Ford.

Ο σχεδιαστής, που με ό,τι καταπιάνεται, έχει ένα αλάνθαστο ένστικτο της επιτυχίας, πρόσφατα έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην αγορά του real estate. Έτσι, λοιπόν, αφού δέχτηκε την εξαγορά του brand του στο απόγειό του με μία συμφωνία-μαμούθ δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον όμιλο της Estée Lauder, τώρα βρίσκει εξίσου ενδιαφέρον το να αποκτά και να αναδιαμορφώνει σπίτια, που κουβαλούν τη δική τους ιστορική αξία. Και από τη «συλλογή» του δεν θα μπορούσε να λείπει ένα σπίτι με το legacy της Jackie.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το οίκημα αυτό τείνει να αλλάζει ιδιοκτήτες με ανάλογο background στη δημιουργία και στη μόδα, αδυναμία, άλλωστε, της Jackie Ο. Προηγουμένως, ιδιοκτήτες του υπήρξαν και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Coach, Reed Krakoff με τη σύζυγό του, Delphine, που το ανακαίνισαν, κρατώντας, ωστόσο, ανέπαφο το στιλ διακόσμησης τού, εμπνευσμένο από το κίνημα “arts and crafts”. Βασικές του αρχές, η εσωτερική ομορφιά των υλικών, η εναρμόνιση με τη φύση και οι λιτές γραμμές.

Ο Φορντ επιδιώκει να έχει στην κατοχή του σπίτια εκπροσώπων του στιλ, που μέσα από την ιδιαίτερη αισθητική ή το έργο τους καθόρισαν το αμερικανικό πνεύμα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η επιλογή του να αγοράσει το 2019, το διαμέρισμα του σχεδιαστή Halston στο Μανχάταν για 18 εκατομμύρια δολάρια.

«Επέλεξα απλώς να το επαναφέρω στην αρχική του κατάσταση γιατί ήταν από μόνο του τέλειο», είχε δηλώσει σεβόμενος έναν ομότιμο σχεδιαστή, που καθόρισε τα ‘70s.

Πολυτέλεια, αισθησιασμός και ελευθερία, γραμμές που επιμηκύνουν και θεοποιούν τη γυναικεία φιγούρα. Ίσως ακόμα κι εδώ στον φαινομενικά πιο ψυχρό και υπολογιστικό τομέα της διαχείρισης ακινήτων, οι εκλεκτικές συγγένειες συνεχίζουν να μιλούν στον Tom Ford.

SHARE