Γραφείο σε δωμάτιο σπιτιού
Πώς θα υποκριθείς ότι το σπίτι σου είναι πεντακάθαρο /Φωτογραφία: Unsplash/hutomo-abrianto
ΚΑΘΑΡΟ ΣΠΙΤΙ

Πώς θα κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται πεντακάθαρο (ενώ δεν είναι) -Με αυτά τα 6 tips των interior designers


Σε έναν ιδανικό κόσμο, το σπίτι θα ήταν πάντα καθαρό και θα μοσχοβολούσε φρεσκάδα. Όλα θα παρέμεναν τακτοποιημένα και η ζωή θα κυλούσε ήρεμα.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι λίγο πιο περίπλοκη. Όσο κι αν καθαρίζεις και τακτοποιείς το σπίτι σου, οι πιθανότητες να παραμείνει έτσι για πολύ είναι ελάχιστες. Και όσο περισσότερα είναι τα άτομα που ζουν μέσα σε αυτό, τόσο πιο γρήγορα αποδιοργανώνονται όλα.

Τι κάνεις, όμως, τις ημέρες που θες το σπίτι σου να δείχνει στην εντέλεια ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι; Πώς μπορείς να το κάνεις να φαίνεται καθαρό χωρίς μεγάλη προσπάθεια;

Υπάρχουν τρόποι να το επιτύχεις και τους αποκάλυψαν διακοσμητές στο Apartment Therapy.

Μια απλή τακτοποίηση

Ένα σπίτι που δεν είναι καθαρό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και τακτοποιημένο. Φτιάξε τις καρέκλες, τα μαξιλάρια, τα σκεπάσματα και άδειασε τον πάγκο της κουζίνας σου. Σε δέκα λεπτά, μπορείς να έχεις συμμαζέψει όλο το σπίτι.

τραπέζι και καρέκλα
Φωτογραφία: Unsplash/hutomo-abrianto

Αρώματα

Άναψε κεριά με άρωμα και απομάκρυνε τις μυρωδιές από το σπίτι με καθαριστικά σπρέι και αποσμητικά χώρου. Θα μοιάζει λες και μόλις τελείωσες το καθάρισμα.

Καθαρός πάγκος

Το καλύτερο τρικ για να μοιάζει ένα σπίτι πεντακάθαρο είναι οι καθαρές επιφάνειες. Από τον πάγκο της κουζίνας έως το γραφείο και το μπάνιο, κράτα τις επιφάνειες τακτοποιημένες και μαζεμένες.

κουζίνα με πάγκο
Φωτογραφία: Unsplash/rustic-vegan

Αποθήκευση

Επένδυσε σε κομμάτια και χώρους αποθήκευσης για όλο το σπίτι. Σου επιτρέπουν να οργανώσεις και να κρύψεις την αταξία, ώστε οι επιφάνειες να είναι καθαρές και μίνιμαλ. Χωρίς αποθήκευση, ο χώρος μας γίνεται ακατάστατος και ανοργάνωτος. Καλάθια, κουτιά και ράφια είναι κομψές, διακριτικές και πρακτικές λύσεις.

Beauty sleep

Ένα πάπλωμα ή μερικά ωραία σκεπάσματα είναι ιδανικά για να καλύψουν τα σεντόνια που δεν είναι τέλεια φτιαγμένα. Άπλωσε ένα ριχτάρι στο κρεβάτι ή στον καναπέ και voila!

Πολυθρόνα
Φωτογραφία: Unsplash/Avery-klein

Eyes on the prize

Επικεντρώσου στον χώρο που μπορεί να έχεις καλεσμένους και κλείσε τις πόρτες στα άλλα δωμάτια. Αποθήκευσε εκεί ό,τι δεν σου χρειάζεται. Και κυρίως καθάρισε το μπάνιο.

SHARE