Μια ιστορικής αξίας κατοικία στο Θησείο
Μια ιστορικής αξίας κατοικία στο Θησείο
13|05|2024 10:07
SHARE
TREASURES

Vintage frames: Μια νεοκλασική μονοκατοικία στο Θησείο γίνεται πόλος έλξης- Ξαφνιάζει με τη φρέσκια διάθεσή της


Οι γειτονιές του Θησείου είναι παραμυθένιες… Μια από τις πιο ιστορικές συνοικίες της Αθήνας γίνεται ένα ζωντανό διαρκές μουσείο αρχιτεκτονικής και design. Η αρμονία, οι γήινες αποχρώσεις και η λάμψη μιας άλλης εποχής βρίσκονται σε κάθε γωνιά. Πρωταγωνίστριες ακούραστες να συνδέουν το χθες με το σήμερα.

Κάπου εκεί, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, συναντήσαμε και μια υπέροχη νεοκλασική διατηρητέα κατοικία με εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη. Μας έκλεψε την καρδιά, με την πρώτη ματιά! Το οίκημα διαθέτει συνολικό εμβαδό 504τμ, μεγάλη ταράτσα και χώρους έξυπνα διαμορφωμένους.

Έμπνευση, ιστορία & πάθος για ζωή

Η σπάνια αυτή, ψηλοτάβανη μονοκατοικία, είναι χτισμένη σε οικόπεδο 221 τ.μ. και ανακαινίστηκε πλήρως το 2012 με σεβασμό στο παρελθόν της. Εκτείνεται σε 4 επίπεδα, τα οποία συνδέει ανελκυστήρας. Οι προσεγμένες αντιθέσεις και τα σύγχρονα υλικά, οι vintage λεπτομέρειες και οι καθαρές γραμμές κάνουν το συνολικό αποτέλεσμα τόσο ξεχωριστό.

Στο ισόγειο της κύριας κατοικίας μας υποδέχεται ένα άνετο σαλόνι, με ξεχωριστή τραπεζαρία. Εκεί δεσπόζουν εμβληματικά έργα τέχνης, ιδιαίτερα φωτιστικά, δρύινα πατώματα και μοναδικές τοιχογραφίες του 19ου αιώνα. Συνέχεια αυτού του χώρου είναι η κουζίνα, όπου εκεί τον πρώτο ρόλο κρατά η απόλυτη ισορροπία. Λευκό και inox, φυσικά υλικά και σύγχρονη αισθητική.

Και τώρα, η πραγματικά ξεχωριστή προσθήκη, μια εσωτερική αυλή με ρωμαϊκό μωσαϊκό που συνδέει την κύρια κατοικία με ένα ανεξάρτητο βοηθητικό διαμέρισμα, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως προέκταση του καθιστικού της κύριας κατοικίας.

Στον πρώτο όροφο μας περιμένουν 4 υπνοδωμάτια, εκ των οποίων το ένα είναι master και 3 ανεξάρτητα μπάνια, για extra άνεση. Στον δεύτερο όροφο φιλοξενείται ένα cozy καθιστικό με artistic λεπτομέρειες. Παράλληλα, σε αυτό το επίπεδο συναντάμε έναν ζεστό και φιλόξενο ξενώνα, ενώ μία μεγάλη βεράντα χαρίζει μοναδικές στιγμές ηρεμίας και ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη.

Από το rooftop νιώθουμε πως θα φτάσουμε με ένα άγγιγμα το Αστεροσκοπείο και τον Λυκαβηττό, ενώ στο υπόγειο βρίσκουμε 2 υπνοδωμάτια, W.C. και πολλούς βοηθητικούς χώρους, όπως το κελάρι, 2 αποθήκες και το laundry.

Αυτό τo ιδιαίτερης ιστορικής αξίας ακίνητο βρίσκεται διαθέσιμο στο portfolio της BARNES Greece, του γραφείου real estate με τη διεθνή ακτινοβολία, την παροχή high-end προτάσεων και προσωποποιημένων υπηρεσιών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μέλος της μεγάλης οικογένειας BARNES με την ιστορία των 20 και πλέον ετών και την παρουσία σε 75 πόλεις του κόσμου, κατέχει ηγετική θέση στη διαχείριση πολυτελών ακινήτων και υψηλή εξειδίκευση στον αστικό ιστό. 

Η BARNES Greece διακρίνεται από αξιοπιστία, εχεμύθεια και ασύγκριτη ποιότητα, ενώ ως αμιγώς real estate εταιρεία έχει στο δυναμικό της εξειδικευμένα και πλήρως καταρτισμένα στελέχη, µε µμεγάλη εμπειρία στο χώρο της αγοράς ακινήτων. Ταυτόχρονα, το διευρυμένο δίκτυο εξωτερικών συνεργατών της παρέχει πολύτιμες συμβουλές σε τεχνικά θέματα, καθώς συνεργάζεται µε πολιτικούς µμηχανικούς, αρχιτέκτονες και interior designers. Τέλος, έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίζει πρόσβαση για τους πελάτες στη διεθνή αγορά, με επιλογές που γίνονται πραγματική επένδυση με μακροχρόνιες αποδόσεις.

SHARE