Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
15|04|2024 11:18
SHARE
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Σπαθίφυλλο, ένα φυτό που καθαρίζει τον αέρα στο σπίτι


Το σπαθίφυλλο είναι εκείνο το φυτό που θα φέρει πολυτέλεια στον χώρο σας, καθώς τόσο το πράσινο γυαλιστερό φύλλωμά του όσο και ο λευκός ανθός του, κάνουν αντίθεση και χαρίζουν μια ιδιαίτερη κομψότητα.

Η ονομασία του λέγεται πως είναι εμπνευσμένη από τα φύλλα του που παραπέμπουν σε σπαθί, ενώ ακόμη ένα από τα στοιχεία που το κάνει ιδανικό για το σπίτι είναι πως, δεν χρειάζεται καθημερινό πότισμα.

Μία με δύο φορές την εβδομάδα αρκούν για να μην είναι ξερό το χώμα του και να ανθίσει όμορφα. Το φυτό αυτό είναι ανθεκτικό σε ασθένειες και οι ανάγκες του -εκτός από το πότισμα που χρειάζεται- είναι ελάχιστες.

Φωτογραφία: Shutterstock

Δεν χρειάζεται κλάδεμα, μπορεί να ανθίσει και σε χώρους με χαμηλό φωτισμό, ιδανικά όμως μπορείτε να το τοποθετήσετε σε σημεία που βλέπει το φως του ήλιου.

Το σπαθίφυλλο καθαρίζει και την ατμόσφαιρα

Όσο για τις «μαγικές» ιδιότητές του, το σπαθίφυλλο έχει την ικανότητα να καθαρίζει την ατμόσφαιρα από ρύπους.

Όπως αναφέρεται και σε σχετικό post του προφίλ just_family_and_home έρευνες που έχει διεξάγει η ΝΑSΑ έχουν αποδείξει πως, συγκεκριμένα φυτά έχουν την ικανότητα να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τις επιβλαβείς ουσίες, με το σπαθίφυλλο να είναι ένα από αυτά.

Αφαιρεί τοξικές ουσίες από την ατμόσφαιρα, όπως την αμμωνία που υπάρχει στα καθαριστικά του σπιτιού, το μονοξείδιο του άνθρακα και μειώνει τα επίπεδα βενζολίου και φορμαλδεΰδης.

Εκτός από τις παραπάνω ικανότητές του έχει και την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία, να σταθεροποιεί το κλίμα και να εξουδετερώνει τη μούχλα επομένως μπορείτε να το τοποθετήσετε τόσο στο σαλόνι, το γραφείο, την κρεβατοκάμαρα αλλά και το μπάνιο.

Φωτογραφία: Shutterstock

Τέλος, ένα μυστικό για να παραμείνει το σπαθίφυλλο πάντα όμορφο είναι να καθαρίζετε τακτικά τα φύλλα του με ένα υγρό πανάκι ώστε να παραμένουν γυαλιστερά.

Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE