Φωτογραφία: Instagram/@eltallerdefiti_
Φωτογραφία: Instagram/@eltallerdefiti_
DESIGN

Το σπίτι μιας Ισπανίδας είναι γεμάτο φως και χρώμα -3 design items που προτείνει για να αναβαθμίσεις το σπίτι σου


Δεν είναι λίγες οι interior designers που εμπνέουν μέσα από τα προφίλ τους στο Instagram και δίνουν μοναδικές ιδέες διακόσμησης για το σπίτι.

Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον μας τράβηξε η Maribel Mendosa, η οποία διατηρεί ένα ενεργό προφίλ στο Instagram και δημοσιεύει φωτογραφίες από το υπέροχο σπίτι της δίνοντας τις απόλυτες design ιδέες και συμβουλές στους διαδικτυακούς της φίλους.

Στο διαμέρισμα της πρωταγωνιστούν τα γήινα χρώματα, το ξύλο και το φως. Είναι σημαντικό, τόσο για τη διάθεσή μας, όσο και για το συνολικό αποτέλεσμα της διακόσμησης του σπιτιού να υπάρχει άπλετο φως, όχι μόνο τις ώρες που ανατέλλει ο ήλιος, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όπως βλέπουμε από τις δημοσιεύσεις της Maribel ακολουθεί μια συγκεκριμένη γραμμή στο design του σπιτιού της.

Προσθέτει διακριτικά χρώματα όπου εκείνη θελήσει, με λουλούδια και printed υφάσματα χωρίς όμως να ακουμπά την υπερβολή. Λέει «ναι» σε γυάλινα και λευκά διακοσμητικά, κεριά και βοηθητικά κουτιά αποθήκευσης ενώ παράλληλα συνδυάζει το ξύλο με λευκές και παστέλ αποχρώσεις με μοναδικό τρόπο.

Τα φυτά επίσης έχουν μια θέση στο σπίτι της. Χαρίζουν φως, χρώμα και ηρεμία σε κάθε χώρο ενώ οι επιλογές, ανάλογα με την εποχή είναι πραγματικά αμέτρητες.

Το σπίτι μιας Ισπανίδας είναι γεμάτο φως και χρώμα -3 design items που προτείνει για να αναβαθμίσεις το σπίτι σου

Η Maribel Mendosa εμπνέει τους deco lovers και σύμφωνα με τη δική της αισθητική προτείνει ορισμένα design items που θα αναβαθμίσουν το σπίτι σου.

Τα λουλούδια είναι πάντοτε μια καλή ιδέα! Η άνοιξη ευνοεί άλλωστε και μπορούμε να προσθέσουμε κλαδιά ελιάς ή κλαδιά ανθισμένης αμυγδαλιάς, όπως κάνει η Maribel. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορείς να δώσεις χρώμα στους χώρους του σπιτιού σου αλλά και να φέρεις τη θετική ενέργεια.

Extra tip: Τα φλοράλ υφάσματα -σε μαξιλάρια και τραπεζομάντιλα- σε ανοιχτούς τόνους είναι επίσης εξαιρετική ιδέα για να αναβαθμίσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου και να δώσεις μια παιχνιδιάρικη και φωτεινή εσάνς.

Η άνοιξη πια θα ανήκει στην ξύλινη τραπεζαρία σου και εκτός από spring vibes θα φέρεις και την απόλυτη τάση του French design.

Για να φαίνεται -αλλά και να είναι στην πραγματικότητα- το σπίτι της «ζεστό» και cozy, έχει προσαρμόσει τα δικά της θέλω στο design. Τρανό παράδειγμα η γωνιά ανάγνωσης και «ηρεμίας». Όπως τονίζει η Maribel, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει μια γωνιά μέσα στο σπίτι, στο σαλόνι για παράδειγμα, όπου μπορεί κανείς μετά από μια δύσκολη ημέρα να καθίσει, να απολαύσει το τσάι του και την «ησυχία» παρέα με ένα αγαπημένο βιβλίο. Αυτή η γωνιά προσφέρει αφενός ψυχική ανακούφιση αλλά είναι και μια εξαιρετική ιδέα για το design του σπιτιού. Για να δημιουργήσεις μια τέτοια γωνιά θα χρειαστείς σίγουρα μια άνετη θέση, μια πολυθρόνα, ακόμη και μαξιλάρες αν θέλεις, ένα βοηθητικό τραπεζάκι για τα βιβλία σου, κεριά αλλά και κουβέρτες και κουβερλί σε υπέροχες nude αποχρώσεις και διάφορες υφές. Για να δώσεις έξτρα φινέτσα, η Maribel προτείνει να προσθέσεις ένα ψάθινο καλάθι χρησιμοποιώντας το για να βάζεις μέσα τις κουβέρτες σου. Τέλεια ιδέα τόσο για design, όσο και για αποθήκευση.

φωτογραφία: Instagra/@eltallerdefiti_

Επίσης, η Maribel προτείνει κάδρα στους τοίχους, καθρέπτες και γίηνα χρώματα. Τα κάδρα, άλλα μικρότερα, άλλα μεγαλύτερα, αποτελούν μοναδικό design tip, τόσο για να «γεμίσεις» έναν κενό τοίχο, όσο και για να δώσεις τη δική σου ταυτότητα και χαρακτήρα σε κάθε χώρο. Στην προκειμένη περίπτωση, η Maribel έχει επιλέξει κάδρα με ξύλινο και μαύρο πλαίσιο ενώ έχει τοποθετήσει posters με ιδιαίτερες εικόνες, γράμματα και γεωμετρικά σχέδια.

SHARE