Φωτογραφία: Shutterstock

Eσωτερική διακόσμηση: Τι δεν θα έβαζε ποτέ μια Ελληνίδα designer στην κουζίνα της

Όταν πρόκειται για τη διακόσμηση της κουζίνας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Αφενός το γούστο μας, αφετέρου το αισθητικό κομμάτι, πρέπει και τα δύο να συνδυάζουν άνεση και κομψότητα ώστε να είναι όμορφος ο χώρος, να είναι όμως και άνετος.

Η διακοσμήτρια Λυδία Θεοχάρη σε ένα βίντεο στο προφίλ της στο Instagram μοιράστηκε τι δεν θα έβαζε ποτέ στην κουζίνα της.

Τόσο για διακοσμητικούς λόγους, όσο και πρακτικούς, η διακοσμήτρια μιλά στο βίντεό της για τα 3 στοιχεία που δεν θα επέλεγε να έχει η κουζίνα της και εξηγεί τους λόγους.

Αυτά δεν είναι άλλα από τα σαγρέ πλακάκια στην πλάτη της κουζίνας, τα έντονα χρώματα στα ντουλάπια αλλά και τα ανοιχτά «ντουλάπια».

Τι δε θα έβαζε ποτέ μια Ελληνίδα διακοσμήτρια στην κουζίνα της

Σαγρέ πλακάκια

«Δεν θα βάλω σαγρέ πλακάκι στην πλάτη της κουζίνας γιατί μετά από λίγο καιρό θα με “βρίζει” η ιδιοκτήτρια του σπιτιού αφού θα είναι πολύ δύσκολο να το καθαρίσει» λέει στο βίντεο η διακοσμήτρια και συνεχίζει τονίζοντας πως, πάνω στο σαγρέ πλακάκι θα μένουν σκόνες και λίπη.

Χρωματιστά ντουλάπια

Τα χρωματιστά ντουλάπια ανά καιρούς βγαίνουν στις τάσεις της μόδας ωστόσο όπως λέει η διακοσμήτρια στο βίντεό της δεν τα προτιμά εκτός κι αν το σπίτι είανι cottage ή dark academia που και πάλι κρατά επιφυλάξεις. Γενικά προτιμά ουδέτερα χρώματα στα ντουλάπια της κουζίνας έτσι ώστε να μένει διαχρονικό, να μην το βαρεθεί ποτέ κανείς ενώ αν θέλει πιτσιλιές χρώματος μπορεί να προσθέσει διακοσμητικά.

«Ανοιχτά» ντουλάπια

«Δεν θα αντικαταστήσω ποτέ τα ντουλάπια με ράφια» λέει στο βίντεό της και αυτό διότι, όπως και να το κάνουμε στα ντουλάπια κρύβεις διάφορα πράγματα ενώ αν τα έχεις ανοιχτά τα ράφια θα πρέπει να είναι όλα πάντα σεταρισμένα και σε όμορφη σειρά.

Θα έβαζε κάποια ράφια αλλά όχι αντί των ντουλαπιών, άλλωστε, σκεφτείτε και τον παράγοντα της σκόνης.