Φωτογραφία: Instagram/ @ikeagreece
Φωτογραφία: Instagram/ @ikeagreece
21|03|2024 10:21
SHARE
INTERIOR DESIGNER

5 πράγματα που ένας επαγγελματίας διακοσμητής θα αγόραζε από τα καταστήματα ΙΚΕΑ


Όλοι εμπιστευόμαστε τα καταστήματα ΙΚΕΑ και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν «χτίσει» από το μηδέν ένα ολόκληρο νοικοκυριό από στιλάτα items των ΙΚΕΑ.

Μπορεί να βρίσκουμε πράγματι ντιζαϊνάτα διακοσμητικά ή ακόμη και έπιπλα που μπορούν να οργανώσουν και να ομορφύνουν έναν χώρο, τι πιστεύουν όμως οι interior designers και τι θα αγόραζε κάποιος επαγγελματίας για το σπίτι του από τα ΙΚΕΑ;

Ο interior designer, Paynter Rhed, εξηγεί στο Business Inside ποια αντικείμενα θα επέλεγε με κλειστά μάτια

Δείτε τι θα αγόραζε ένας interior designers από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και τι όχι

Τα φυτά αξίζουν μια ματιά

«Μου αρέσει να φέρνω μια αίσθηση της φύσης μέσα στο σπίτι. Η Ikea, λοιπόν, με εξέπληξε με την επιλογή φυτών που απαιτούσαν ελάχιστο ή καθόλου ηλιακό φως και ελάχιστο πότισμα. Μου άρεσε η επιλογή της Ikea γιατί κάθε φυτό είχε ένα ευανάγνωστο αυτοκόλλητο με εικόνες που έδειχναν πόσο φως και νερό χρειάζονται», εξηγεί.

Εντυπωσιακοί πολυέλαιοι

«Είμαι αρκετά επιφυλακτικός ως προς την ποιότητα ενός αμπαζούρ των 30 ευρώ. Αλλά όσο τα κοιτούσα, τόσο περισσότερο με εξέπληξαν», περιγράφει ο ίδιος.

Το φως στην έκθεση ήταν εκπληκτικά τοποθετημένο σε κλιμακωτό στιλ. Ταιριάζει, επίσης, με μια ποικιλία στιλ σχεδιασμού και εξακολουθεί να δημιουργεί μια καλλιτεχνική ατμόσφαιρα σε μια πολύ λογική τιμή.

Προσιτά τα προϊόντα του αίθριου

Οι βεράντες και τα μπαλκόνια άνετα διακοσμούνται με έπιπλα ΙΚΕΑ, σύμφωνα με τον Paynter καθώς οι τιμές είναι εξαιρετικά προσιτές. Υπάρχει ποικιλία χρωματικών αποχρώσεων που αναδεικνύουν τον εξωτερικό χώρο προσθέτοντας υφή και ζεστασιά.

Εντυπωσιακή ποικιλία στις κορνίζες

«Οι κορνίζες με τα ίδια χρώματα και διαφορετικά μεγέθη είναι πλεονέκτημα γιατί μπορείτε να τα ενσωματώσετε σε όλο το σπίτι και να διατηρήσετε την αίσθηση της συνέχειας» λέει ο Paynter Rhed. «Στα ΙΚΕΑ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία, από γυαλιστερές, vintage και κλασικές έως ματ-μαύρες κορνίζες».

Τα κομοδίνα, οι συρταριέρες και οι ντουλάπες είναι μια καλή επιλογή

«Το σύστημα ντουλαπιών Pax της Ikea με εντυπωσίασε πραγματικά. Ήταν ουσιαστικά προσαρμόσιμο και είχε τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές φινιρίσματος. Αν έβλεπα αυτό το σύστημα ντουλάπας στο σπίτι κάποιου, θα πίστευα ότι ήταν custom -made . Μου άρεσαν επίσης οι πόρτες αυτής της συλλογής, καθώς μπορούσαν να ελαχιστοποιήσουν την εμφάνιση ακαταστασίας και να διατηρήσουν την καθαριότητα σε όλο τον χώρο», λέει ο Paynter Rhed.

SHARE