Φωτογραφία: Unsplash/ @beccatapert
Φωτογραφία: Unsplash/ @beccatapert
UNEXPECTED RED THEORY

Unexpected Red Theory: Το trend που αλλάζει το «παιχνίδι» της διακόσμησης -Πώς θα υιοθετήσετε την τάση


Το κόκκινο χρώμα είναι trend και έχει πρωταγωνιστική θέση τόσο στη μόδα όσο και στο design αυτή τη σεζόν.

Στις πλατφόρμες του TikTok και του Instagram ολοένα και περισσότεροι χρήστες φαίνεται να δοκιμάζουν το trend «pop of red», δηλαδή να εντάσσουν ένα κομμάτι ή αξεσουάρ σε έντονο κόκκινο στο ντύσιμό τους.

Μάλιστα, μια δημιουργός του TikTok έγινε viral διότι επινόησε το deco trend που ακούει στον όρο «Unexpected Red Theory» δηλαδή, τη θεωρία του απροσδόκητου κόκκινου.

Τι είναι η «Unexpected Red Theory»

Σε ένα σύντομο βίντεο με περισσότερες από 800.000 προβολές στο Tik Tok η interior designer Taylor Migliazzo Simon ορίζει την «θεωρία του απροσδόκητου κόκκινου» ως την προσθήκη κόκκινου σε ένα δωμάτιο.

Δεν παίζει ρόλο αν το αντικείμενο που θα προσθέσετε είναι μικρό ή μεγάλο, αρκεί να μην ταιριάζει ιδιαίτερα με τον υπόλοιπο χώρο. Έτσι, θα κάνει τη διαφορά όπου και αν το τοποθετήσετε και θα δώσει ζωντάνια και χρώμα σε οποιοδήποτε περιβάλλον, που είναι και η ουσία της συγκεκριμένης τάσης.

@intayriors UNEXPECTED RED THEORY #unexpectedredtheory #greenscreen ♬ original sound - Taylor Simon

Στο βίντεο θα δείτε δείχνει πολλά παραδείγματα όπου τα «απροσδόκητα» στοιχεία του κόκκινου αναδεικνύουν τη διακόσμηση ενός χώρου, όπως ένα μπλε και πράσινο μπάνιο με κόκκινους νεροχύτες, μια μωβ είσοδος με μια μεγάλη κόκκινη στάμπα και ένα άνετο σαλόνι σε στιλ εξοχικής κατοικίας με μια μοντέρνα κόκκινη απλίκα.

Σε κάθε παράδειγμα που παρουσιάζεται, οι κόκκινες πινελιές ουσιαστικά ξεχωρίζουν από τη γύρω διακόσμηση και την παλέτα χρωμάτων, δημιουργώντας ένα bold σημείο εστίασης, στο χώρο.

Φωτογραφία: Unsplash/beazy

Κάποιοι άλλοι σχολιαστές και δημιουργοί απάντησαν στο βίντεο, λέγοντας ότι αυτές οι χρήσεις του κόκκινου στη διακόσμηση δεν είναι στην πραγματικότητα και τόσο «απροσδόκητες», αλλά αντίθετα αποτελούν παραδείγματα της θεωρίας των χρωμάτων.

Η θεωρία χρωμάτων βοηθά να εξηγήσουμε ποια χρώματα ταιριάζουν αρμονικά, με βάση τη θέση τους στη standard χρωματική παλέτα.

Φωτογραφία: Unsplash / Jean-Philippe Delberghe

Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει ακόμη ένας λόγος που, ειδικά το κόκκινο μπορεί να αναβαθμίσει έναν χώρο.

Το κόκκινο είναι ένα από τα πιο «δυνατά» χρώματα στο χρωματικό φάσμα, επομένως έχει την ικανότητα να τραβάει την προσοχή και να προσελκύει τα βλέμματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το κόκκινο χρώμα χρησιμοποιείται συχνά για να προειδοποιεί και να τραβά την προσοχή των ανθρώπων.

Φωτογραφία: Unsplash / Lucrezia Carnelos

Πώς να υιοθετήσετε την τάση «Unexpected Red Theory»

Ευτυχώς, η τάση του «απροσδόκητου κόκκινου» μπορεί να γίνει χωρίς μεγάλο κόστος. Δείτε τι διακοσμητικά έχετε ήδη και πώς και αν μπορούν να αξιοποιηθούν στο χώρο. Για παράδειγμα, αν έχετε μια κουβέρτα ή ένα μαξιλάρι σε κόκκινο χρώμα, δείτε πώς φαίνεται αν το προσθέσετε στον καναπέ σας.

Φωτογραφία: Unsplash / Sophia Baboolal

Επίσης, σκεφτείτε να βάψετε μια κορνίζα ή μια πόρτα σε μια απόχρωση του κόκκινου, προσθέστε ένα κόκκινο κερί ή κόκκινα διακοσμητικά και δείτε τον χώρο σας να αποκτά νέα ταυτότητα, φροντίστε όμως να επιλέξετε αποχρώσεις που σας αρέσουν και ταιριάζουν με την αισθητική σας.

SHARE