Τι πραγματικά συνέβη όταν νοίκιασα το σπίτι μου σε τουρίστες μέσω του Airbnb  | 0 bovary.gr
Τι πραγματικά συνέβη όταν νοίκιασα το σπίτι μου σε τουρίστες μέσω του Airbnb | 0 bovary.gr
21|09|2016 11:56
SHARE
MIA IΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

Τι πραγματικά συνέβη όταν νοίκιασα το σπίτι μου σε τουρίστες μέσω του Airbnb


Το να βγάζει κανείς χρήματα ενώ βρίσκεται σε διακοπές, ακούγεται πολύ καλό και γίνεται αληθινό χάρη στις ιστοσελίδες τύπου Airbnb που επιτρέπουν σε όλους να νοικιάσουν το άδειο τους σπίτι ενώ οι ίδιοι... ταξιδεύουν. 

Αν έχετε ενδοιασμούς για το πώς θα νοικιάσετε το σπίτι σας σε ξένους κτλ. διαβάστε τι λέει μια ενοικιάστρια του σπιιτού της στο Σαν Φρανσίσκο σε τουρίστες για την όλη εμπειρία της: 

«Αποφάσισα να μυηθώ στον κόσμο του Airbnb ενώ προγραμμάτιζα μου με τον άνδρα μου ένα ταξίδι για τους δυο μας στην Ευρώπη. Ενώ εγώ και εκείνος θα βρισκόμασταν, επί δύο εβδομάδες, σε Ρώμη, Σικελία και Παρίσι, τρεις διαφορετικές ομάδες τουριστών θα κοιμούνταν στο σπίτι μας στο Σαν Φρανσίσκο. Μια τετραμελής οικογένεια από τη Μεγάλη Βρετανία θα έμενε για τρεις ημέρες, τρία άτομα από τη Νέα Ζηλανδία, που έχουν φτιάξει τη δική τους start-up θα έμεναν επί μια εβδομάδα και μια γυναίκα από τη Σουηδία, που έκανε διακοπές για να γιορτάσει τα 50ά της γενέθλια θα απολάμβανε τις υπόλοιπες ημέρες το σπίτι μας, παρέα με τον σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά. 

Ναι λοιπόν παραχώρησα το σπίτι μου για δυο εβδομάδες σε αγνώστους. Και είμαι χαρούμενη που έδειξα εμπιστοσύνη σε αγνώστους και ο κύριος λόγος δεν είναι το οικονομικό. Ορίστε το γιατί: 

  • Εμαθα τους νόμους που ισχύουν για την ενοικίαση

Ως... εμμονική με τους νόμους, αποφάσισα να ζητήσω μια βραχυπρόθεσμη άδεια ενοικίασης, κάτι που πολλοί λίγοι οικοδεσπότες Airbnb στο Σαν Φρανσίσκο, κάνουν. Η διαδικασία δεν ήταν εύκολη, αλλά μέσα από αυτή κατάλαβα πολλά πράγματα, ενώ οι υπάλληλοι με ενθάρρυναν να στείλω στην τοπική ηγεσία του Σαν Φρανσίσκο τις προτάσεις μου για το πώς θα μπορούσε να γίνει η διαδικασία ευκολότερη. 

  • Καθάρισα το σπίτι μου 

Δεν είμαι ακατάστατη και καθάριζα συχνά το σπίτι μου. Αλλά όταν γνωρίζεις ότι ξένοι άνθρωποι θα μείνουν σε αυτό, βλέπεις την καθαριότητα με... άλλο μάτι. Μαζί με τον σύζυγό μου αναδιοργανώσαμε την κουζίνα μας και βάλαμε όλα τα πράγματα σε «λογικές» θέσεις. 

Με το σύζυγό μου, λοιπόν, καθαρίσαμε το σπίτι, αδειάσαμε τα κομοδίνα μας, καθαρίσαμε τη... χαρτούρα (σκανάραμε ότι χρειαζόμασταν και τα χαρτιά τα πετάξαμε) και μετακινήσαμε οποιοδήποτε προσωπικό αντικείμενο από τους χώρους του σπιτιού. Αλλάξαμε κουρτίνες στην κρεβατοκάμαρα και αντικαταστήσαμε καμένες λάμπες. Κάναμε και εκκαθάριση στις ντουλάπες μας για να κάνουμε χώρο για τους επισκέπτες μας και καταλήξαμε να γεμίζουμε κούτες με πράγματα που ούτε καν ξέραμε ότι υπάρχουν στο σπίτι μας.

Ετσι, αν ανησυχείτε ότι οι ενοικιαστές σας θα μπορούσαν να προκαλέσουν φθορές στο σπίτι σας, θα αντιληφθείτε ότι η ενοικίαση του σπιτιού  σας σε αγνώστους θα σας βάλει σε μια διαδικασία εκκαθάρισης, που στο τέλος θα οδηγήσει σε αναβάθμιση του σπιτιού σας!

  • Εμαθα να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους 

Κάποιες φορές οι ειδήσεις μπορεί να με κάνουν να νιώσω ότι ο κόσμος καταρρέει. Το να καλωσορίζω ξένους  στο σπίτι μου, μου θύμισε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι από τη φύση τους καλοί. Οι άνθρωποι που έμειναν σπίτι μας ήταν εύκολοι στην επικοινωνία, σεβάστηκαν το σπίτι μας και μας άφησαν και... δωράκια, συμπεριλαμβανομένου μιας χειρόγραφης επιστολής που υπέγραψαν τα παιδάκια από τη Σουηδία και μια σοκολάτα από τη Νέα Ζηλανδία. 

  • Με βοήθησε να βγάλω τα έξοδα των διακοπών 

Ενα ταξίδι είναι μια πολυτέλεια. Αυτό το ταξίδι μας στην Ευρώπη έγινε πολύ πιο προσιτό χάρη στα χρήματα που βγάλαμε από την ενοικίαση του σπιτιού μας. Η διαδικασία πληρωμής από την Airbnb είναι πανεύκολη καθώς βάζει αμέσως τα χρήματα στο λογαριασμό σου... 

Τι πρέπει να έχετε κατά νου

  • Μάθετε τους νόμους που ισχύουν στη χώρας σας και τους κανόνες ασφαλείας.
  • Βρείτε μια επαγγελματία καθαρίστρια που μπορείτε να εμπιστευτείτε.
  • Δώστε της από πριν τα σεντόνια και τις πετσέτες που θα βάζει κάθε μέρα στους φιλοξενούμενούς σας. 
  • Αλλάξτε την κλειδαριά, κάντε την με κωδικό. Ετσι δεν θα χρειαστεί να δώσετε στους καλεσμένους σας κλειδιά, απλά έναν κωδικό. 
  •  Φτιάξτε έναν οδηγό σπιτιού. Σε ένα χαρτί εξηγήστε πώς δουλεύουν οι ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού και για να γίνετε πιο... ζεστοί γράψτε τους τι μπορούν να κάνουν για να διασκεδάσουν σπίτι σας. 
  • Μαζέψτε όλα τα προσωπικά σας αντικείμενα σε μια ντουλάπα με κλειδαριά».
     
TAGS