Shutterstock
Shutterstock
ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πέντε προτάσεις για city break στις 25 Μαρτίου – Πού να πας και τι να κάνεις


Η 25η Μαρτίου φέτος πέφτει Κυριακή και σίγουρα ψάχνεις πώς θα περάσεις τη μέρα σου. 

Και τι πιο ωραίο από μια ανοιξιάτικη απόδραση; Μπορείς να κάνεις μια μονοήμερη εκδρομή ή (ακόμα καλύτερα) να αποδράσεις από την πόλη ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο.

Υπάρχουν πολλά υπέροχα μέρη μια ανάσα από την Αθήνα για να επισκεφθείς. Θα κάνεις βόλτα, θα πιεις καφέ, θα βγάλεις τις απαραίτητες φωτογραφίες με τους φίλους σου ενώ θα φας και τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά, μέρα που είναι.

Βρήκαμε και σου προτείνουμε τα 5 καλύτερα μέρη για περάσεις την Κυριακή, γιορτή και σχόλη:

Σούνιο

Μια ώρα από την Αθήνα, το ειδυλλιακό Σούνιο είναι ότι πρέπει για μονοήμερη απόδραση από την χαοτική μεγαλούπολη. Θα επισκεφθείς σίγουρα τον επιβλητικό Ναό του Ποσειδώνα και θα κάνεις βόλτα στο ακρωτήριο. Θα φας στις καλύτερες ψαροταβέρνες με απίστευτη θέα τον Σαρωνικό. Μείνε μέχρι να δεις το υπέροχο ηλιοβασίλεμα πίσω από τον Ναό.

Shutterstock
Shutterstock

Αίγινα

Αν προτιμάς ένα νησάκι για μια μίνι απόδραση, η Αίγινα είναι το κατάλληλο. Σε μόλις μία ώρα με το συμβατικό πλοίο και 40 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από Πειραιά, φτάνεις στο νησί του Αργοσαρωνικού. Κάνε βόλτα στο λιμάνι, όπου θα βρεις άπειρες ταβέρνες για ψαράκι και ούζο. Αν θες, όμως, μπορείς να ταξιδέψεις ως το γραφικό λιμανάκι της Πέρδικας για να γευτείς τα τοπικά εδέσματα. Μην ξεχάσεις να αγοράσεις φιστίκια Αιγίνης ή να φας γλυκό/παγωτό!

shutterstock
shutterstock

Ναύπλιο

Μιάμιση ώρα οδήγηση από την Πρωτεύουσα φτάνεις σε μια πόλη-στολίδι. Επιβάλλεται να επισκεφτείς το Παλαμήδι ενώ με καραβάκι περνάς απέναντι στο Μπούρτζι. Θα θαυμάσεις τη θέα, θα αναπνεύσεις καθαρό αέρα και θα βγάλεις πολλές φωτογραφίες. Κάνε βόλτα στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης και θα φας υπέροχο φαγητό στα πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια.

shutterstock
shutterstock

Λουτράκι – Ισθμός

Μια ώρα ταξίδι από την Αθήνα, κι όμως θα βρεις πολλά να κάνεις. Πριν φτάσεις στο Λουτράκι, κάνε μια στάση στον Ισθμό να θαυμάσεις τη υπέροχη θέα και το απέραντο γαλάζιο. Στο Λουτράκι, μπορείς να κάνεις σπα στα ιαματικά λουτρά. Θα σε ξεκουράσει και θα σε χαλαρώσει. Αφού ξεχάσεις τις σκοτούρες σου, κάνε μια βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο της κορινθιακής λουτρόπολης, όπου θα βρεις μεζεδοπωλεία και ταβέρνες.

Shutterstock
Shutterstock

Γαλαξίδι

Ξεκίνα νωρίς γιατί χρειάζεσαι δυόμιση ώρες για να φτάσεις στο Γαλαξίδι. Ωστόσο, το παραλιακό, ηλιόλουστο τοπίο θα σε ανταμείψει. Κάνε βόλτα στο λιμάνι, που μοιάζει με λίμνη, και θα δεις πάπιες να κολυμπάνε. Θα θαυμάσεις τα ιστορικά καπετανόσπιτα και να σεργιανίσεις στα καντούνια της. Θα φας ψάρια, μεζέδες και θα πιεις ούζο και κρασί ενώ θα κάτσεις στον ήλιο με θέα τον Παρνασσό. 

shutterstock
shutterstock