Ταξίδι στο εξωτερικό μόνη -Οι 7 λόγοι που πρέπει να το τολμήσεις | 0 bovary.gr
Ταξίδι στο εξωτερικό μόνη -Οι 7 λόγοι που πρέπει να το τολμήσεις | 0 bovary.gr
15|10|2016 10:46
SHARE
ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΝΗ

Ταξίδι στο εξωτερικό μόνη -Οι 7 λόγοι που πρέπει να το τολμήσεις


Έχετε καταφέρει να εξασφαλίσετε χρόνο και χρήματα για να κάνετε το ταξίδι που πάντα επιθυμούσατε.

Όμως κανείς δεν μπορεί να σας ακολουθήσει. Θα χάσετε την ευκαιρία της ζωής σας;  Πολλές φορές οι άνθρωποι τρομοκρατούνται στην ιδέα να ταξιδεύουν χωρίς παρέα. Σκεφτείτε όμως πόσες ώρες της μέρας  περνάτε μόνοι σας στην πόλη σας. Είναι περίπου το ίδιο. Επίσης οι σόλο ταξιώτες δεν σημαίνει ότι είναι μοναχικοί   και θλιβεροί τύποι, αντίθετα φαντάζουν περιπετειώδεις. Οπότε ξεπεράστε φοβίες και προκαταλήψεις και τολμήστε το.

  • 1. Θα  περάσεις καλά

 Το κύριο αίτημα των ανθρώπων, όταν ταξιδεύουν για αναψυχή,  είναι να περάσουν καλά. Έλα όμως που το  αυτό το «καλά» στις παρέες είναι ένα  μεγάλο κεφάλαιο, με αντικρουόμενες απόψεις,  που προκαλεί απίστευτους καβγάδες ή ψυχρότητα.  Ξέρετε πόσες φιλίες ή  σχέσεις έχουν χαλάσει σ’ ένα ταξίδι; Για να μην μαλώσετε λοιπόν με τους κολλητούς σας, περιοριστείτε στο να κάνετε  διακοπές μαζί τους, όταν το πρόγραμμα είναι απλό: θάλασσα, ξαπλώστρα, φαγητό, άντε και καμιά βόλτα το βράδυ. Τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι πιο πολύπλοκα και αυτό που με μαθηματική ακρίβεια  θα σας συμβεί αν πάτε με παρέα είναι,  ή  ότι θα πρέπει να υποχωρείτε συνεχώς και τελικά δεν θα μην κάνετε αυτό που θέλετε,  ή θα τσακώνεστε από το πρωί μέχρι το βράδυ.

  • 2. Θα μάθεις πράγματα

Όποιος ταξιδεύει μόνος του, έχει να διαχειριστεί πολλές ελεύθερες ώρες.  Όποτε γυρνάει. Και ξέρετε τι  λένε: « Όποιος ψάχνει, βρίσκει».   Μόνοι σας, θα  ανακαλύψτε τις κρυφές γωνιές της χώρας που θα επισκεφτείτε,  θα μπερδευτείτε σε σοκάκια, θα γνωρίσετε την καθημερινή ζωή του τόπου και δεν θα  περιοριστείτε σε ένα τυπικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει μόνο αξιοθέατα, όπως οι περισσότεροι. 

  • 3. Θα γνωρίσεις καινούργιους φίλους

Αν φοβάστε τη μοναξιά και αναρωτιέστε πώς θα περάσουν οι μέρες χωρίς να ανταλλάξετε μια κουβέντα με έναν άνθρωπο, μην ανησυχείτε. Είναι κανόνας: Οι σόλο  ταξιδιώτες προκαλούν το ενδιαφέρον των ανθρώπων. Σίγουρα θα σας προσεγγίσουν πολλοί ντόπιοι,  ή και άλλοι περιπλανητές. Από τους ντόπιους μπορείτε να μάθετε τα πάντα για την κουλτούρα της περιοχής , να καταλάβατε τον τρόπο σκέψης  και τις αντιλήψεις του λαού που σας φιλοξενεί, ενώ με έτερους ταξιδευτές μπορείτε να ανταλλάξετε εμπειρίες.  Το καλύτερο δε σε όλες αυτές τις συναναστροφές είναι ότι δεν χρειάζεται να γίνετε κολλητοί. Ούτε κι εκείνοι το θέλουν, μην αισθάνεστε ενοχές. Μπορείτε απλώς να γευματίσετε μαζί, ή να κάνετε έναν  περίπατο, και μετά ο καθένας να τραβήξει το δρόμο του.

  • 4. Θα κάνεις οικονομία

Το να ταξιδεύετε με παρέα σίγουρα θα σας βγάλει εκτός προϋπολογισμού, γιατί αναγκαστικά θα πρέπει να ακολουθείτε το πρόγραμμα των φίλων σας και να κάνετε πράγματα που πιθανόν δεν έχετε ανάγκη, για να μην τους δυσαρεστήσετε. Όμως αν είστε μόνοι, μπορείτε να ταξιδέψετε πολύ οικονομικά και να ορίσετε εσείς πού θα φάτε, τι θα δείτε, ή πως θα κινηθείτε.

  • 5. Θα είσαι πιο ευέλικτη

Αν είστε μόνοι, δεν χρειάζεται να προγραμματίζετε  τα πάντα. Αν, για παράδειγμα,  θέλετε να πάτε μια εκδρομή σε κάποιο κοντινό μέρος από τον τόπο που επισκέπτεστε, μπορείτε να βρείτε εισιτήρια της τελευταίας στιγμής και μάλιστα σε προνομιακές τιμές κάποιες φορές, κάτι που δεν είναι εφικτό αν είστε πολλά άτομα. Επίσης μπορείτε να κινείστε πιο γρήγορα:  δεν χρειάζεται να περιμένετε  με τις ώρες  για να συντονιστείτε όλοι μαζί, ούτε  να χάνετε χρόνο αν κάποιος από την παρέα έχει  την επιθυμία να μείνει κάπου περισσότερο από εσάς, ή να  τρώτε νευρικά τα νύχια σας  μέχρι να αποφασίσουν όλοι να  σηκωθούν από το  τραπέζι του πρωινού  για να ξεκινήσετε τη μέρα. 

  • 6. Θα  αποκτήσεις αυτοπεποίθηση

 Όταν βρισκόμαστε σε ένα άγνωστο μέρος, είναι σίγουρο ότι στην αρχή αισθανόμαστε αμήχανα. Η ασφάλεια που μας παρέχει η παρέα μας, συχνά μας κάνει λίγο τεμπέληδες, με αποτέλεσμα να  εξαρτόμαστε από τους άλλους για να βρούμε έναν δρόμο, να καταλάβουμε τα δρομολόγια του μέτρο, ή  να  λύσουμε ένα θέμα που μπορεί να προκύψει.  Όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν απελπιστικά δύσκολα σε μια ξένη χώρα.  Μόλις   όμως βρεθείτε  μόνοι σας,  όλα θα λυθούν δια μαγείας, επειδή ως ανθρώπινα όντα έχουμε  το ένστικτο της  επιβίωσης.  Θα να  δείτε πως πραγματικά μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα και θα επιστρέψετε με άλλον αέρα. 

  • 7. Θα μάθεις να  αρκείσε με τα λίγα

Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, πρέπει να ξέρετε ότι κανείς δε θα σας βοηθήσει με ατελείωτες βαλίτσες κι ένα σωρό άχρηστα πράγματα που συνήθως κουβαλάμε μαζί μας  από ανασφάλεια. Πρέπει να έχετε μαζί σας  μόνο  τα απολύτως απαραίτητα για να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη. Δοκιμάστε το, είναι τρομερά απελευθερωτικό.

Μην χάνετε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται

Ο βασικός λόγος  για να πάρετε την απόφαση ενός σόλο ταξιδιού  είναι ότι δεν πρέπει να αναβάλλετε  κάτι που για σας είναι σημαντικό,  επειδή οι φίλοι σας δεν έχουν χρόνο ή διάθεση να σας ακολουθήσουν.   Το πιθανότερο είναι πως δεν  θα μπορείτε να τους ακολουθήσετε εσείς , όταν θα  θέλουν εκείνοι. Έτσι  το μόνο  που θα καταφέρετε είναι να μείνετε κολλημένοι εδώ, προσμένοντας  τις καλοκαιρινές διακοπές.


 Τι γίνεται με τα θέματα υγείας που μπορεί να προκύψουν

Αν δεν πάτε στην έρημο,  δεν θα έχετε  κανένα πρόβλημα. Θα επισκεφτείτε ένα νοσοκομείο, όπως θα κάνατε κι εδώ δηλαδή, και εκεί θα σας φροντίσουν.
Ξεπεράστε λοιπόν τους φόβους  σας και ετοιμαστείτε για μια ανεπανάληπτη εμπειρία! Θα έχετε υλικό να αφηγείστε  για μήνες!