Pixabay
Pixabay
WHEN IN ROME

Ρώμη: Κορυφαίες εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσεις


Η πρωτεύουσα της Ιταλίας είναι μια από τις πιο γραφικές πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο μύθος θέλει όσους ταξιδεύουν εκεί να επιστρέφουν γεμάτοι ενθουσιασμό και πάθος, γιατί τόση ομορφιά, κουλτούρα και μόδα δεν συγκεντρώνεται σε κανένα άλλο μέρος της γης.

Πράγματι, η Ρώμη έχει αποτελέσει κατά καιρούς σπουδαία πηγή έμπνευσης τόσο για τους ανθρώπους που ξέρουν από ταξίδια, όσο και για αυτούς που αγαπούν τη μόδα, το στιλ, την τέχνη, για τους λάτρεις της φωτογραφίας- έχει ατέλειωτα εντυπωσιακά μνημεία- , τους συγγραφείς, τους κινηματογραφικούς παραγωγούς.

Αν θες λοιπόν να αισθανθείς κάτι από τη μαγεία της ταινίας του Fellini “La Dolce Vita” τότε δεν έχεις παρά να κρατήσεις σημειώσεις για τις κορυφαίες εμπειρίες που σου προσφέρει αυτή η πόλη.

  • Το Κολοσσαίο είναι σίγουρα το στολίδι της Ρώμης και το πρώτο αξιοθέατο που θέλει κανείς να δει και να θαυμάσει φτάνοντας εκεί. Ένα αρχιτεκτονικό κατόρθωμα της εποχής του που γοητεύει διαχρονικά τους ταξιδιώτες, ακόμα κι εκείνους που δεν είναι φαν των ιστορικών μνημείων.

 

 

 

 

 

  • Πλατεία Ναβόνα, μια από τις διασημότερες και ομορφότερες της Ρώμης. Με τρια εντυπωσιακά σιντριβάνια και την εκκλησία του Sant’ Agnese in Agone. Πέρα από τη χαρακτηριστική ιστορική ομορφιά της, η πλατεία διατηρεί τη ζωντάνια του σήμερα, με πολλές υπαίθριες καφετέριες, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα στη γειτονιά.

 

 

 

 

 

 

 

  • Βατικανό – Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Χρειάζεσαι σίγουρα μια ολόκληρη ημέρα για να απολαύσεις αυτήν την εμπειρία. Μια βόλτα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με τον μπαρόκ σχεδιασμό, θα σε πείσει για την αξία και τη σπουδαιότητα της Βασιλικής ομώνυμου αποστόλου.

 

 

 

 

 

 

 

  • Φοντάνα ντι Τρέβι

Το μεγαλύτερο μπαροκ σιντριβάνι, το πιο όμορφο και αγαπησιάρικο, αφού εκεί θα συναντήσεις χιλιάδες ζευγάρια να ανταλλάσσουν φιλιά και να φωτογραφίζονται μπροστά στα νερά του. Στο κέντρο της «Φοντάνα ντι Τρέβι» βρίσκεται ο Ποσειδώνας. Η παράδοση θέλει τους τουρίστες να γυρίζουν την πλάτη τους στο σιντριβάνι και να ρίχνουν πάνω από τον ώμο τους, ένα κέρμα στη λίμνη της «Φοντάνα ντι Τρέβι», με σκοπό να πιάσει η ευχή για να ξαναβρεθούν στην Ρώμη.