Ταξίδι στην παραμυθένια Νορβηγία -Γραφικά χωριά, όμορφα τοπία | 0 bovary.gr
Ταξίδι στην παραμυθένια Νορβηγία -Γραφικά χωριά, όμορφα τοπία | 0 bovary.gr
ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Ταξίδι στην παραμυθένια Νορβηγία -Γραφικά χωριά, όμορφα τοπία


Η Νορβηγία, η τρίτη πιο αραιοκατοικημένη χώρα της Ευρώπης, ανήκει στους προορισμούς της κατηγορίας “once in a lifetime” δηλαδή σε εκείνους που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε μια φορά στη ζωή σου.

Η εξήγηση είναι τόσο απλή: Αποτελεί μια από τις ομορφότερες χώρες στον πλανήτη!

Μια χώρα παγωμένη στην κυριολεξία, με φυσικό πλούτο που σε μαγεύει και γίνεται το ίδιο αξιοθέατο για τους τουρίστες, με έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον που σε συνεπαίρνει και πολύ προσεγμένες και κομψές πόλεις με απίστευτη αρχιτεκτονική.

Αυτή όμως η απόδραση είναι αφιερωμένη στα παραμυθένια της χωριά με θέα στα φιόρδ και το Βόρειο Σέλας. Το χειμώνα η θερμοκρασία εκεί αγγίζει τους μείον βαθμούς! Αρκετά μείον...

  • Reine

Ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Νορβηγίας, με μόλις 350 κατοίκους. Βρίσκεται πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο και συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες αλλά και ντόπιους. Φημίζεται για τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα σπιτάκια του, αλλά και για το γεγονός ότι στον 18ο αιώνα αποτέλεσε σημαντικό αλιευτικό και εμπορικό κέντρο. Εκεί θα απολαύσεις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ, φυσικά με ψάρι.

 

 

 

 

  • Geiranger

Ένα χωριό με λιγότερους κατοίκους από το προηγούμενο, φτάνουν τους 250, αλλά με πάμπολλα κρουαζιερόπλοια να καταφθάνουν κάθε χρόνο. Η UNESCO συγκαταλέγει την περιοχή στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Τα φωτογραφικά κλικ επικεντρώνοται τόσο στο αξεπέραστης ομορφιάς σκηνικό, όσο και στον καταρράκτη “Επτά Αδερφές”.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Tromso

Το Τρόμσο είναι παγκοσμίως γνωστό ως το μέρος με τα σπανιότερα φαινόμενα στον ουρανό του και φυσικά, εκεί μπορείς να φωτογραφηθείς με φόντο το Βόρειο Σέλας, αρκεί να το επιτρέπει η καθαρή ατμόσφαιρα. Πίστευες ότι τα εφέ στις φωτογραφίες των τουριστών ήταν αποτέλεσμα φώτοσοπ; Το φαινόμενο είναι ορατό από τις αρχές του Φθινοπώρου μέχρι και τον Απρίλιο. Αξίζει να δοκιμάσεις σπεσιαλιτέ της τοπικής κουζίνας με μπακαλιάρο.