Το «Ανάποδο Πλατάνι» στην Τσαγκαράδα είναι ο λόγος για να επισκεφτείς το Πήλιο
ΠΗΛΙΟ

Το «Ανάποδο Πλατάνι» στην Τσαγκαράδα είναι ο λόγος για να επισκεφτείς το Πήλιο

Στο Πήλιο, σε μια από τις από τις τέσσερις πλατείες της Τσαγκαράδας, στην πλατεία της Αγίας Κυριακής, εκεί όπου ένα ανάποδο πλατάνι αναμετριέται με τον χρόνο καθώς στέκει αγέρωχο, βρήκε το χώρο του ένα κομψό και υψηλής αισθητικής wine bar, το ομώνυμο «Ανάποδο Πλατάνι».

Το παλιό, παραδοσιακής αρχιτεκτονικής καφενείο, δίπλα από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής -βυζαντινό μνημείο- μεταμορφώθηκε χάρη στο μεράκι της Μαρίας Κωνσταντινίδου σε ένα εξαιρετικό wine bar που αποπνέει ποιότητα.

Η Μαρία Κωνσταντινίδου σεβάστηκε την ιστορία του χώρου και συνέδεσε το παρελθόν του με το παρόν διαμορφώνοντας τον χώρο σε ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι με vintage πολυέλαιους, χαλιά της γιαγιάς, παλιούς καναπέδες, χειροποίητα ξύλινα τραπέζια με μάρμαρο, πορσελάνινα σερβίτσια και μαχαιροπήρουνα της μαμάς.

Το Ανάποδο Πλατάνι αγαπά τη ζεστασιά και την φιλικότητα, το γούστο και την ποιότητα και προτείνει νέες  γεύσεις.

Με την Μαρία πάντα εκεί. Φιλόξενη οικοδέσποινα αλλά και τολμηρή μαγείρισσα να προτείνει γεύσεις μέσα σε μια ποικιλία πιάτων και χρωμάτων. 

Το φαγητό για την Μαρία είναι ιδέα και το κάθε πιάτο μια νέα δημιουργία  όμοια με παλέτα γεύσης και χρωμάτων. Αυτή είναι και η ιδιαιτερότητά του.

Με την  κουζίνα ανοικτή και τις ετοιμασίες να γίνονται εκεί μπροστά, με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και τη γευστική και αισθητική αρτιότητα των πιάτων.

Ξεχωριστά σνακ, ιδιαίτερα πιάτα, βραδιές μπάρμπεκιου, γεύσεις Μεσογείου και Ανατολής, καυτερές σάλτσες, ζαρζαβατικά του μπαχτσέ, φρεσκοψημένα ψωμιά, τυριά, λαχταριστά γλυκά, σπιτικά κρουασάν, τάρτες, γλυκόξινες μαρμελάδες, λαχταριστές πίτσες και πλήθος άλλων πολύχρωμων και διαφορετικών πιάτων.

Μια καινούργια γευστική πρόταση προσφέρεται κάθε μέρα

Σπιτικά αναψυκτικά, λικέρ, επώνυμα ελληνικά κρασιά, αποστάγματα, παγωτά και ότι άλλο βάζει ο νους! Όλα φτιαγμένα εκεί, με αγάπη και μεράκι!

Με μουσικές και ποιητικές βραδιές, εκθέσεις καλλιτεχνών, εβδομάδες μαγειρικής τέχνης και με διάθεση πάντοτε ανοιχτή σε οποιαδήποτε ενδιαφέρουσα και πρωτοποριακή ιδέα προκύψει.