Βγες στην πόλη: 5 εναλλακτικές προτάσεις για όσους ξέμειναν στην Αθήνα | 0 bovary.gr
Βγες στην πόλη: 5 εναλλακτικές προτάσεις για όσους ξέμειναν στην Αθήνα | 0 bovary.gr
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Βγες στην πόλη: 5 εναλλακτικές προτάσεις για όσους ξέμειναν στην Αθήνα


Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου έχει ήδη ξεκινήσει και η πόλη δείχνει τα πρώτα της σημάδια, αφού από τα λίγα που βλέπω μέσα από το παράθυρο του γραφείου μου, έχει σχεδόν ερημώσει.

Ξέρω, ξέρω...Το timeline σου θα γεμίσει σιγά σιγά με φωτογραφίες των φίλων σου από την εξοχή, το χωριό, το νησί, ακόμα και το εξωτερικό κι εσύ θα νευριάσεις που ξέμεινες για άλλη μια φορά στην πρωτεύουσα.

Συμμερίζομαι τη διάθεση σου, όμως σου λέω το εξής: Η Αθήνα είναι μια πόλη τόσο μαγική και γοητευτική, που σου δίνει άλλη μια καλή ευκαιρία να την ανακαλύψεις, να δεις όλες τις αντιθέσεις της, να μάθεις περισσότερα πράγματα για την ιστορία της, να απολαύσεις την υπέροχη κουζίνα της.

Με λίγα λόγια αρκεί να κάνεις τον τουρίστα και δεν πρόκειται να βαρεθείς ποτέ!

  • Εξερεύνηση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Σήμερα το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τις οικογένειες με παιδιά από 8 έως 12 ετών να εξερευνήσουν την Αίθουσα του Παρθενώνα με τη βοήθεια ενός νέου δανειστικού σακιδίου με θέμα «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα» και οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ., με ελεύθερη είσοδο, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στις μόνιμες συλλογές αλλά και στην περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων». 

 

 

 

 

 

 

  • Χαλαρωτικός περίπατος στην καρδιά της πόλης

Παρότι το Ζάππειο ενδείκνυται για έναν περίπατο κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό, εγώ προτείνω να πάμε κόντρα στα συνηθισμένα. Ο κήπος του έχει πια ντυθεί στα φθινοπωρινά του και τα χρώματα του θα σε μαγέψουν. Εδώ συμβαίνει κάτι το μαγικό. Δημιουργείται μια «ηχομόνωση» που σε ταξιδεύει μακριά από το θόρυβο των αυτοκινήτων και σε χαλαρώνει.

 

 

 

 

Ελλήνων γεύσεις για κάθε γούστο

  • Αν γνωρίζεις από ψάρι και λατρεύεις τα θαλασσινά, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον παρεξηγημένο από πολλούς Πειραιά, με τα κρυφά στέκια για καλοφαγάδες. Φρέσκα ψάρια, παραδοσιακές συνταγές με βασικό μπαχαρικό την απίθανη θέα στη θάλασσα και μεγάλες παρέες να τρώνε με την ψυχή τους! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Εναλλακτικά μπες στο...ψητό! Παραδοσιακές ταβέρνες στην Αττική που φέρνουν την εξοχή σε απόσταση αναπνοής, ανάβουν τα κάρβουνα, σούβλες και σχάρες παίρνουν φωτιά και περιμένουν το λαϊκό προσκύνημα για χάρη του ψητού κρέατος. Εδώ θα απολαύσεις χωρίς ενοχές – γιατί πρέπει να βάλεις χέρι – παϊδάκια, κοντοσούβλι, κοκορέτσι και άλλα πολλά και λαχταριστά. 

 

 

 

  • Early drink στο βουνό

Για να απολαύσεις το ρόφημα ή το ποτό σου νωρίς το απόγευμα μέσα στη φύση και σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό, προτείνω να ανηφορίσεις στην Παλαιά Πεντέλη. Αγαπώ το φιλόξενο, οικείο και ζεστό χώρο στον «Παλιάτσο», ένα classic bar με μουσικές κυρίως από βινύλια. Βίντατζ λεπτομέρειες που δίνουν την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε ευρωπαϊκό μπιστρό, αναπαυτικές πολυθρόνες και πολλά χρώματα!