Η Galazia Hytra αλλάζει τον γαστρονομικό χάρτη των Κυκλάδων -Για πρώτη φορά στο Summer Senses της Πάρου  | 0 bovary.gr
Η Galazia Hytra αλλάζει τον γαστρονομικό χάρτη των Κυκλάδων -Για πρώτη φορά στο Summer Senses της Πάρου | 0 bovary.gr
SUMMER SENSES

Η Galazia Hytra αλλάζει τον γαστρονομικό χάρτη των Κυκλάδων -Για πρώτη φορά στο Summer Senses της Πάρου


Σε έναν λόφο, μια ανάσα από τον οικισμό της Μάρπησσας στην Πάρο και ακριβώς πάνω από την παραλία της Πούντας, βρίσκεται το Summer Senses, ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, απόλυτα εναρμονισμένο με την μοναδική φύση του νησιού. 

Στο σημείο με την πιο ωραία θέα, τα δωμάτια του ξενοδοχείου με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και την πολυτελή αλλά μίνιμαλ αισθητική είναι τοποθετημένα αμφιθεατρικά στην κορυφογραμμή αγναντεύοντας το Αιγαίο.

Η αγάπη του Αρχιτέκτονα Βαγγέλη Στυλιανίδη (3SK-Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες), για τους φάρους γίνεται αισθητή από την πρώτη στιγμή που θα μπεις σε ένα από τα 100 δωμάτια και σουίτες του Summer Senses -κάποιες από τις οποίες διαθέτουν ιδιωτική πισίνα.

Η επιβλητική θέα, οι κυκλαδίτικες μυρωδιές, ο ήχος της θάλασσας συνεπαίρνουν τις αισθήσεις με την κορύφωση να έρχεται σε εκείνη της Γεύσης με τα πιάτα του εστιατορίου Galazia Hytra που θα συντροφεύουν τα βράδια των επισκεπτών του ξενοδοχείου. 

Έχοντας συμπληρώσει 15 χρόνια στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας και με ένα αστέρι Michelin, η Hytra, μέλος του ομίλου Τραστέλη, μεταφέρει την ελληνική δημιουργική κουζίνα για πρώτη φορά εκτός Αττικής με την Galazia Hytra. 

Η ομάδα του εστιατορίου Galazia Hytra φέρνει μαζί της μοναδικές συνταγές που πρεσβεύουν τη δημιουργική ελληνική κουζίνα. Εδώ οι κλασικές ελληνικές συνταγές αναβαθμίζονται και αναδεικνύονται σε σύγχρονα πιάτα-έργα τέχνης. Εδώ παντρεύεται η εξαιρετική πρώτη ύλη -από μικρούς παραγωγούς του νησιού και της Ελλάδας- με τεχνικές μοντέρνες, μετατρέποντας το ξενοδοχείο σε γαστρονομικό προορισμό.

Η αέναη αναζήτηση της τελειότητας, η αναγνώριση και η αγάπη για τον πλούτο της ελληνικής γης, καθώς και η σύγχρονη απόδοση παραδοσιακών συνταγών, μεταφέρονται αυτούσιες στο Summer Senses με τη ζεστή φιλοξενία και ατμόσφαιρα να αποτελεί κοινό παρονομαστή για εστιατόριο και ξενοδοχείο, προσφέροντας στον επισκέπτη μια ολιστική εμπειρία διακοπών.

Αν ο προορισμός σας φέτος είναι η Πάρος, Το Summer Senses και η Galazia Hytra είναι σίγουρα το πρώτο pin που πρέπει να βάλετε στον χάρτη. 

Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε:

Το εμβληματικό πια ψωμί με τους ξηρούς καρπούς. Με μοναδική υφή και απίθανη γεύση σερβίρεται πάντα ζεστό και καταναλώνεται μόνο έχοντας κάνει μια βουτιά στο αγνό ελαιόλαδο που θα το συνοδεύει. 

Την σούπα κακαβιά, με πατάτες, κρεμμυδάκια αρωματισμένα με σαφράν και βασιλικό. Μια μελωδία τόσο καλά ισορροπημένη που θα σιγοψιθυρίζετε για καιρό. Με δυνατό σώμα και γεύσεις που εκρήγνυνται ψηλά στον ουρανίσκο μετά από κάθε κουταλιά. 

Η κακαβιά με πατάτες, κρεμμυδάκια αρωματισμένα με σαφράν και βασιλικό
Η κακαβιά με πατάτες, κρεμμυδάκια αρωματισμένα με σαφράν και βασιλικό

Τις γαρίδες με χούμους από αβοκάντο, πιπεριές τσίλι, φρέσκο κόλιανδρο και πράσινες ελιές, μια άκρως καλοκαιρινή συμφωνία που θυμίζει ολοκληρωμένο αιγαιοπελαγίτικο τραπέζι. 

Την σουπιά με σπανάκι, αϊβάρ Kοζάνης, φρέσκια ντομάτα και φρέσκα βότανα. Μια καλοδουλεμένη συνταγή με την σουπιά να έχει τον πρώτο λόγο. Τρυφερή, αρωματική, αξίζει οπωσδήποτε μια θέση στο τραπέζι.

Η σουπιά με σπανάκι, αϊβάρ Kοζάνης, φρέσκια ντομάτα και φρέσκα βότανα
Η σουπιά με σπανάκι, αϊβάρ Kοζάνης, φρέσκια ντομάτα και φρέσκα βότανα

Το λαβράκι με κριθαρότο από άγριο μάραθο και αβγοτάραχο Μεσολογγίου.

Ένα πιάτο που θα ξυπνήσει τους γευστικούς σου κάλυκες, με το καλοψημένο ψάρι να κάθεται απαλά πάνω στο βουτυρένιο κριθαρότο και το αβγοτάραχο να δίνει αυτή τη μοναδική καθαρή νότα. 

Αλλά και την τσιπούρα με αλμυρίκια, ντομάτα, ελιές και βασιλικό.

Η τσιπούρα με αλμυρίκια, ντομάτα, ελιές και βασιλικό.
Η τσιπούρα με αλμυρίκια, ντομάτα, ελιές και βασιλικό.

Και φυσικά τον βασιλιά του μενού, το σιγοψημένο αρνάκι στον φούρνο με μίνι πατάτες και λαχανικά. Με τρυφερό κρέας που εντυπωσιάζει ακόμη και τον πιο διστακτικό, το συγκεκριμένο πιάτο είναι το Umami του καταλόγου αφού καταφέρνει όχι να διατηρήσει, αλλά να αναδείξει στον μέγιστο βαθμό την γεύση του αρνιού. 

Tip: Τοποθετήστε τα πιάτα στη μέση και αφήστε τον μετρ να αναλάβει το σερβίρισμα. Έτσι θα δοκιμάσετε από όλα.

Κλείστε την βραδιά σας με ένα παρφέ αμύγδαλο, με Sorbet φράουλα, φρέσκα φρούτα, αφρό βανίλιας και μπισκότο αμυγδάλου. 


Η εντυπωσιακή wine list του Galazia Hytra θα σας καλύψει απόλυτα. Αν έχετε local διάθεση επιλέξτε το ασύρτικο της περιοχής.